ПРИЗИВ КЪМ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ НА СУ!
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
Първо- благодаря за подкрепата и разбирането на тези, които си дадоха ясна сметка за какво става дума. Благодаря и на онези, които не знаят за какво става дума....сигурен съм, че не ги реабилитирате, защото подкрепяте делата им, а от незнание и страх. Жоро, не е вярно, че студентите са слаби и нямат право да се месят! В този Университет нашето становище още тежи! Аз няма да се откажа от гражданската си позиция и ще внеса за обсъждане тозе въпрос пред Студентския изпълнителен съвет- висш орган на СС, в който съм член, за да се излезе със становище по проблема! Не ме е страх от темата- винаги съм защитавал позицията си с целия си авторитет и както виждате пиша с името си и заставам зад думите си. На поставения въпрос отговарям- не ме познавате добре, колеги....НИКОГА нямаше да се съглася да сътруднича на ДС и да предавам приятели, колеги и близки! Да! Щях да предпочета да продавам краставици и да лежа в лагер, НО не и да бъде жалък доносник и мишок! Това е отговора ми на ехидното ви запитване....вие не ми отговаряйте...знам какво бихте направили!
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- icaci
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Доста уверено като за човек, който не живял по времето на комунизма. А ако имаше семейство по него време - жена и деца? Майната й на кариерата. Ако репресивният апарат ти предложи да "избираш" от кое да се откажеш - ДС или семейството си, кое ще избереш? Заплахите и насилието над близки роднини и членове на семейството са пречупвали и по-твърди личности...Росен Тимчев написа:На поставения въпрос отговарям- не ме познавате добре, колеги....НИКОГА нямаше да се съглася да сътруднича на ДС и да предавам приятели, колеги и близки! Да! Щях да предпочета да продавам краставици и да лежа в лагер, НО не и да бъде жалък доносник и мишок! Това е отговора ми на ехидното ви запитване....вие не ми отговаряйте...знам какво бихте направили!
Някои от тези хора са били принуждавани да сътрудничат. Някои от тях са платили със съвестта си многократно повече, отколкото са навредили. Някои от тях не са имали избор. Някои от тях са направили много като учени и интелектуалци. Някои от тях са сътрудничили доброволно, от хорска злоба или от убеждение... Не можеш да поставяш всички под общ знаменател.
Аааа, да, ти имаше гражданска позиция, която явно не разбирам. Най-лесно се ловят мечки в зоопарка...
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
-
duh_navodneniq
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не че нещо, ама щом като за студентите не е от значение дали преподавателите им някога са сътрудничали на ДС, може ли да се каже същото за преките потърпевши от това? Те май биха искали да се знае, а?
След като е в миналото и ние сме склонни да го оставим там, т.е. да не променя отношението ни към някои хора, защо тогава тази информация да не излезе на бял свят? Все пак в БГ претендираме за публичност... 
Тя ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговището им ...
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
Направеното като учени и интелектуалци не подлежи на преоценка. Отварянето ще покаже кой е притиснат да стане съгрудник и кой сам е предлагал услугите си! Няма общ знаменател. Има морални катетории- чест, достойнство. Ако човек е доносничил и е провалил свои близки и приятели надали успехите му на учен са реабилитация! Освен това тези хора са тай-големите страхливци, защото не излизат да си признаят сами, а само ако досието им види бял свят! След това следва мънкане и оправдаване.... Не може да бъдат накарани да си направят проверка за принадлежност до излизане на нов Закон за досиетата, който в момента се обработва, но може да бъдат призовани сами да декларират това! Някои преподаватели са готови да го направят- открито и пред всички. Другите все още мислят. И вероятно има над какво.xpucmo написа:Доста уверено като за човек, който не живял по времето на комунизма. А ако имаше семейство по него време - жена и деца? Майната й на кариерата. Ако репресивният апарат ти предложи да "избираш" от кое да се откажеш - ДС или семейството си, кое ще избереш? Заплахите и насилието над близки роднини и членове на семейството са пречупвали и по-твърди личности...Росен Тимчев написа:На поставения въпрос отговарям- не ме познавате добре, колеги....НИКОГА нямаше да се съглася да сътруднича на ДС и да предавам приятели, колеги и близки! Да! Щях да предпочета да продавам краставици и да лежа в лагер, НО не и да бъде жалък доносник и мишок! Това е отговора ми на ехидното ви запитване....вие не ми отговаряйте...знам какво бихте направили!![]()
Някои от тези хора са били принуждавани да сътрудничат. Някои от тях са платили със съвестта си многократно повече, отколкото са навредили. Някои от тях не са имали избор. Някои от тях са направили много като учени и интелектуалци. Някои от тях са сътрудничили доброволно, от хорска злоба или от убеждение... Не можеш да поставяш всички под общ знаменател.
Аааа, да, ти имаше гражданска позиция, която явно не разбирам. Най-лесно се ловят мечки в зоопарка...
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
Разумна позиция!duh_navodneniq написа:Не че нещо, ама щом като за студентите не е от значение дали преподавателите им някога са сътрудничали на ДС, може ли да се каже същото за преките потърпевши от това? Те май биха искали да се знае, а?След като е в миналото и ние сме склонни да го оставим там, т.е. да не променя отношението ни към някои хора, защо тогава тази информация да не излезе на бял свят? Все пак в БГ претендираме за публичност...
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- Росен Тимчев
- Живее, за да пише