Размисли и Страсти '11: Захариев

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: Размисли и Страсти '11: Захариев

Мнение от Lithium »

Zahariev написа:Bagatur

[
2. Обмислял ли си някога да се занимаваш с политика?

Да. Логично продължение на живота и семейното ми наследство е.
Я,поясни :mrgreen:
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Lithium

От Освобождението насам членовете на семейството ми са общественици. И за това винаги ми е изглеждало логично в един момент аз да поема щафетата. :)

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО

Мнение от Equilibrium »

Браво бе, мен не си ме споменал със срещаните лице, ще се оплача на мангалфа :mrgreen:

Прекалено елитарен ли си според теб?

На коя субкултура симпатизираш, ако има такава?

Любим исторически период и защо?
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Equilibrium

Браво бе, мен не си ме споменал със срещаните лице, ще се оплача на мангалфа :mrgreen:

Хаха, тотално забравих, че и ти си във този форум. С теб се знаем от доста по-рано. :)

Прекалено елитарен ли си според теб?

Предполагам, че на непознатите им изглежда така. Реално погледнато нямам повод да се наричам част от "елит", в какъвто и да е аспект. Просто съм горд с някои неща, а това често се преобразува в даден вид агресия в очите на другите. Но и аз не търся да го променям, защото не е нужно.

На коя субкултура симпатизираш, ако има такава?

Май няма такава. След залитанията ми по разни субкултури осъзнах, че те са изключително грешни. Всяка идея, която съдържа прогресивен характер, позитивна енергия и воля за налагане на "добро" си заслужава вниманието. Но истината винаги е по средата и всичко трябва да бъде с граници. За това и заклеймявам изпадането в крайности.

Любим исторически период и защо?

От гледна точка на българската история или на световната? :D

Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО

Мнение от Equilibrium »

Ами дай един български и един световен, за да е по-интересно : )
Аватар
Christopher
Пишете, о, братя
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Christopher »

Привет!Искам да попитам подкрепяте ли революцията в Либия?На чия страна сте?Какви мерки трябва да предприеме ЕС,за да промени това положение и трябва ли въобще да се намесва?
Public relations and Advertising..
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Equilibrium

Български - България между ПСВ и ВСВ. 20те и 30те години на миналия век са ми слабост. Колекционирам и албуми от големите западни градове, издадени по това време. А в частност за България - царското време е създало при мен една утопична асоциация (която не отговаря на истината, но пък звучи charming) :)

Световни - Средновековието и The age of Imperialism! :)

Средновековието го харесвам още от малък. Рицари, крале, битки и пр. неща, които могат да трогнат малко момченце. А в днешно време ми харесва, защото фактически всичко, което се случва днес има своя първоизточник в онези времена. Доста събития са заложени още от средните векове.

А за вторият период - тогава идват и най-важните събития за нашия континент. Те формират голяма част от възприятията от гледна точка на днешното време. Пангерманизъм, панкелтизъм и панславизъм се налагат малко по малко, като така правят бъдещите войни неизбежни. Време на френски поети, немски философи и английски писатели. И най-вече на силни абсолютни империи.

Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Christopher

Здравей и на теб, Кристофър. :)

Искам да попитам подкрепяте ли революцията в Либия?

Наскоро ми попаднаха едни данни за Либия преди "революцията". Не съм сигурен дали бяха верни, но в тях беше записано, че при закупуване на всеки нов автомобил държавата плаща голяма част от него. При закупуване на апартамент - същото. Като цяло една доста социална държава. Ако всичко това е вярно, значи няма логика да подкрепям революцията. Защото малко ми напомня за България преди 21 години. Хора, които очакват промяна към добро, а ги очаква един голям и звучен шамар.

На чия страна сте?

Страна не мога да заема, защото не съм много на "ти" със събитията там. Като европеец би трябвало да подкрепя действията на европейските държави, а като човешко същество би трябвало да ги заклеймя. Защото Европа често налага културен модел, който е ТОТАЛНО неправилен за дадени места. И всичко това под претекст, че "дарява демокрация".

Какви мерки трябва да предприеме ЕС,за да промени това положение и трябва ли въобще да се намесва?

ЕС в случая трябва да се стреми само и единствено към мир. За да се превърне в световен медиатор и посредник при решаване на конфликти. Навярно мисля така, защото просто не харесвам американската система, в която държавата не може да оцелее без да създава военни конфликти.

Но отново повтарям, че моето най-вероятно е адски необосновано мнение, защото не съм в течение на нещата. :)

Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация

Мнение от Lithium »

На практика ще ходим ли? :mrgreen:
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Брей. За човек, който не пише много във форума, много задълбочени неща те питат. :D
Нека и аз се разпиша скромно.

1. На няколко пъти споменаваш традициите и общественическия (има ли такава дума) уклон на семейството - с какво са се занимавали и с какво точно са ти повлияли?
2. Доколко е важна за теб приемствеността? До какво води нейната липса?
3. Как са подредени житейските ти приоритети към момента?
4. Звучиш като много уравновесен и щастлив човек. :mrgreen: Защо когато се появи във форума даваше вид (по мое впечатление) на доста циничен и скандален тип? Такъв ли беше? Мислиш ли, че все още си? Ако не - какво доведе до промяната?
5. Всички те разпитват за политика. Кое е попрището, в което би се чувствал най-... "не на място"?
6. Арогантна ли е европейската култура? :mrgreen:
7. Има ли една организация от типа ЕС на претенции за оптималност / меродавност на модела за уредба?
8. Дорасли ли сме ние членството си в ЕС? По какво се познава кога една държава е готова за промяна?
9. Дай ни топ 5 на любимите си сгради в София. :) Чисто естетически.
10. Кое е това твое качество, с което (повечето) форумци не сме запознати, а то е определящо на теб като личност? В каква светлина не си се представял във форума и защо?
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Lithium написа:На практика ще ходим ли? :mrgreen:

Ще ходим, ще ходим. :mrgreen:

Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Нотариална кантора? Ти право ли си учил? (не знам защо бях останал с впечатлението, че си учил история)
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

inc

Брей. За човек, който не пише много във форума, много задълбочени неща те питат. :D
Нека и аз се разпиша скромно.

Здрасти и на теб. Ако искаш давай и по-нескромно. :)

1. На няколко пъти споменаваш традициите и общественическия (има ли такава дума) уклон на семейството - с какво са се занимавали и с какво точно са ти повлияли?

Били са кметове, директори на важни обществени звена, депутати, учени. Т.е. хора, които са били до голяма степен ангажирани с обществото (това имам предвид под "общественици") :D . Не вярвам някого да го интересуват конкретни примери. Мога да обобщя, че по линия на едното ми родителско тяло - семейството ми е било фактор във Варна. Знам, че всичко това звучи и изглежда изключително надменно, но възприятията в семейството изграждат голяма част от характера на хората. Както казват англичаните - човек носи субкултурата на родителите си и собствената си субкултура, като най-често двете се изключват взаимно.

А влиянието върху мен се свежда до следните неща : Създали са ми възприятията, че :
- Парите са "дребна работа" и нямат абсолютно никакво значение.
- Човек трябва да прави неща, които му доставят удоволствие и да стои зад принципите си. (баналните фрази)
- Човек не трябва да играе ролята на "дребен мошеник"
- Държавите и границите са просто някакви наименования и територии, които в крайна сметка не значат нищо.
- Хората трябва да се борят за създаване на култура и прогресивно мислене у останалите хора.

Навярно има куп други работи, които аз възприемам като "свое развитие", но те идват от начинът, по който са ме възпитали.

2. Доколко е важна за теб приемствеността? До какво води нейната липса?

Приемствеността е доста важен фактор. Липсата ѝ води до анархия и разрушаване на всичко изградено преди това. Това може да се отнася, както за "семеен бизнес", така и за "политика". :P

3. Как са подредени житейските ти приоритети към момента?

Завършване на двете ми образования (с приоритет на Етнологията) и изкарване на докторска степен (за мен това е от особена важност).
Запазване на начинът ми на живот, хората, които са част от него и нещата, които имам възможността да правя. Защото съм изключително щастлив.
Надеждата, че ще успея да създам нещо смислено. Като цяло в момента това се свежда до публикуване на коментари тук-там.
Приоритет ми е да продължа да имам времето да ги пиша и при мен да идват непознати хора с думите "Здрасти, прочетох го, хареса ми. Трябва да променим това, това и това."
И накрая, но не на последно място - помощ и участие при издаването на бъдещата книга на майка ми.

4. Звучиш като много уравновесен и щастлив човек. :mrgreen: Защо когато се появи във форума даваше вид (по мое впечатление) на доста циничен и скандален тип? Такъв ли беше? Мислиш ли, че все още си? Ако не - какво доведе до промяната?

Хаха, благодаря ти. :) Ами ... аз мисля, че все още нося със себе си усещането за циничен човек. Такъв бях, права си (циничен е точна дума, но "скандален" май не е за мен) Научих се да бъда щастлив (това се учи) и толерантен (до колкото мога). Но вярвам, че все още съм циничен. Навярно просто го правя по-рядко или не ти е направило впечатление.

5. Всички те разпитват за политика. Кое е попрището, в което би се чувствал най-... "не на място"?

Плаши ме административна работа на фиксирано работно време тип "държавен работник". Но като цяло "не на място" за мен включва всяка работа, която не ми носи удоволствие и не ме кара да се чувствам удовлетворен от свършеното. Също така и работите, за които трябва да си човек тип "ИСКАМ ДА НАПРАВЯ МНОГО ПАРИ". :roll:

6. Арогантна ли е европейската култура? :mrgreen:

Да, най-вероятно и за това толкова много ми допада. Европейската култура се налага навсякъде. По един или друг начин тя завладява и прекършва всичко останало. Тя е като растение тип "плевел", което обаче притежава изключително красиви цветове и арогантна усмивка, в която се влюбваш.

Извини ме, но на останалите въпроси ще отговоря утре по някое време. Възможно е да съм писал тотални глупости, но в момента е рано утро и вече съм леко неадекватен. :)

7. Има ли една организация от типа ЕС на претенции за оптималност / меродавност на модела за уредба?
8. Дорасли ли сме ние членството си в ЕС? По какво се познава кога една държава е готова за промяна?
9. Дай ни топ 5 на любимите си сгради в София. :) Чисто естетически.
10. Кое е това твое качество, с което (повечето) форумци не сме запознати, а то е определящо на теб като личност? В каква светлина не си се представял във форума и защо?

Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Smoking Mirror написа:Нотариална кантора? Ти право ли си учил? (не знам защо бях останал с впечатлението, че си учил история)

Право и Етнология

Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Още ли живееш в Студентски град или си се преместил? :D
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”