[КСК 2011] Кандидати за Право

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Кандидати за Право

Мнение от Grigorov »

В последните 2-3 страници някои изкараха изпитите за Право най-елементарните в образователната система :) Би трябвало да се видим есента (бал - 27.20). Честито на всички, които вече си знаят, че са влезли :)
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Karolinnn
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Karolinnn »

Ще започна с това `` късмета на начинаещия`` ! Всички знаем ,че изпитите по бел и история в СУ са най-масови и най-трудни (имам предвид не чак толкова като материал ,а като обем) ! Истина е ,че всички отиваме на изпити с научени не много наброй теми , и всеки се надява да се падне това ,което знае най-добре, в което няма нищо лошо. За тези , които са имали прекрасния късмет , да пишат на желаните теми и да изкарат нужните оценки за желаната специалност -ЧЕСТИТО! Аз също съм от тези ! Но е хубаво човек да не се превъзнася много, защото едва ли много са били хората , които са знаели средновековие+възраждане , или пък да включим и новата българска до толкова идеално ,че са били на 90% сигурни ,че която и от 26-те теми по история да се падне ще изкарат над 5,5 ,същото важи и за бел! Така че според мен изказвания от типа , че в софийски 5-тиците и 6-ците ги раздават за добър ден , и са постижими без особени усилия са напълно безпочвени и нелепи ! А що се отнася до това , че ще има приети и с бал 25 и с бал 29, на мен лично не ми пречи , а и не виждам защо това трябва да бъде нечии проблем ! :)))))))
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО

Мнение от Equilibrium »

Бе всички изпити от различни насочености си имат цаката и трудностите...по-лесни/по-трудни няма реално.

По история, поне последните 2-3 години наистина са лесни нещата, защото се дават като цяло по-приятни теми, особено пък тази година.

Но пък е нужно да се спомене, че има хора, които нямат фотографска памет (помага много!), четат по-бавно и т.н. и да се принизява леснотата на изпитите в такъв случай е просто глупаво. И аз примерно по време на сесия чета 1/6 от времето на някои от колегите ми и изкарваме идентични оценки, но пък си чета по-бързо и нещата се уравновесяват.

Това не означава аз или лице <х> да проповядваме как всичко е фасулска работа и да се чувстваме superior или да искаме сметка от някого, нали така?

В крайна сметка влизането е само началото, припомням, че в повечето случаи на запад се влиза супер лесно, после се показва кой защо и как е там, където е. ;)
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Grigorov »

Аз лично отидох на априлския по история с 19 теми, но, като се падна втората от конспекта се изравних с тези около мен, които бяха учили я до Симеон, я до Иван Асен II. Все пак смятам, че всичко опира до знания и положен труд :D
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Аватар
MiseryChastain
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от MiseryChastain »

polestrio написа:
aman написа:Хайде, хайде , цифрите не показват човека!
Е да - но показват капацитета на запомняне , осмисляне и анализиране на информация ... А това за правото е важно :)
Тия изпити нищо друго не показват, освен това, че си си седнал няколко месеца на гъза и си учил стабилно.
И ще ти дам прост личен пример, но с едно друго кандидатстване.
Когато кандидатствах след седми клас поради извънредни обстоятелства (баба ми почина 6 дена преди изпита, за който така и така не се бях готвила особено много), изкарах ниски оценки.. едно 3.80 и нещо по БЕЛ и едно 4.50 по математика.. Бях с най-ниския бал в класа си, но влязох на първо класиране. Буквално си хванах последния влак. Не след дълго обаче се амбицирах и 5 години по-късно.. ето ме. Човекът с един от най-ниските балове завърши със златен медал (с 6.00 през всичките години) в езиковата гимназия в града ми, където, повярвай, никак не си поплюват. (имаше само още 2 пълни отличнички)
Така че.. изпитите не са маркери за знания и никак не могат да са коректив. Поне по мое мнение.
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.

Право, I-ви курс, 6-та група.
Аватар
sv_aleksandrova
В началото бе словото

Мнение от sv_aleksandrova »

MiseryChastain, съгласна съм! И при мен се случи подобно нещо, но все пак ме приеха в гимназията, която исках, въпреки че бях с може би най-слабите оценки от класа. Само, че починалият беше баща ми и то съвсем внезапно преди кандидатстването в 7ми клас и се бях отчаяла. Съвзех се, завърших гимназията с отличен успех все пак, сега се стегнах и много се радвам, че изкарах добри оценки :) :flower:
мама
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от мама »

Поздравявам всички за добрите оценки.
И аз мисля, че минималните балове от миналата година няма да се качат.
Синът ми е с бал 26,05 и почти съм сигурна, че ще го приемат право редовно още на първо класиране.
От една страна помага това, че увеличиха бройката тази година.
От друга страна много от вашите съученици кандидатстваха и се записаха да учат извън България.
Дано да ви приемат - ще видите колко е добра специалността.
Аз мисля, че тя ще ви даде възможност след завършване да работите в много области, а не само тези, за които ние - по-старите знаем (адвокат, съдия, прокурор...)
УСПЕХ НА ВСИЧКИ !
Аватар
MiseryChastain
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от MiseryChastain »

мама написа: Аз мисля, че тя ще ви даде възможност след завършване да работите в много области, а не само тези, за които ние - по-старите знаем (адвокат, съдия, прокурор...)
!
Ей, аз се глася за нотариус! :D
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.

Право, I-ви курс, 6-та група.
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Само на правото ли са увеличили бройките?
Аватар
Osten
В началото бе словото

Мнение от Osten »

Искам да обобщя нещо, става въпрос за Право при мъже, (някои може да се успокои, мен лично не ми пука:) ):

Първа сесия: Български език и литература: 104 човека (22.9 %) са изкарали от 3.50 до 5.50 или 6.00 ако има такива. (като тук е точно така).
от 3.50 до 3.00 са изкарали ~ 50 човека ( ~ 10 % ) (по мое мнение, не съм много сигурен, но е някъде там! Няма как :) ).

История на България: от 4.50 до 5.50 или 6.00 има над 200-220 ~ човека (т.е. няма и 30 % изкарали, някъде към 27-28 %).

От 3.00 до 4.40 нямам на представа! Понеже - това означава и да се сбогуват с правото тези хора!

Втора сесия:
Български език и литература: от 4.50 до 5.50 или 6.00 (са изкарали приблизително 60-70 човека (т.е. около 15 %). Оценка 4.25 и 4.00 са изкарали близо 40 ~ човека (не съм много сигурен, но е някъде толкова). (т.е. към 5-6 % ).

От 3.00 до 3.50 не знам колко са изкарали ! Нямам представа :).

История на България: Първо започвам със СЛАБ (2): 31% ~ са изкарали 2-ки, т.е. 180-200 човека са с 2ки. 2.00 точно! И 69.00 % са изкарали от 3.00 до 5.50 или 6.00 - ТОЕСТ 381 човека.

Вие си правете сметка :). Като казвам пак: това е статистика за мъже. За жени не знам!
Не мога да летя.Но се чувствам така сякаш мога.Искам да полетя! Защото съм щастлив. Да. Щастлив съм. Ха-ха!

Право - редовно - II курс
Vyke
В началото бе словото

Мнение от Vyke »

Какво точно трябва да ни стане ясно от тези изчисления? Би ли направил извод ,моля?
Аватар
sv_aleksandrova
В началото бе словото

Дано само балът за жени да не се вдига повече от 50 стотни спрямо миналогодишния! Друго не искааам! :bounce: :D Ако и класирането го изкарат по-рано, всички ще сме доволни, мисля. :roll:
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Споко! Тия дни предполагам, че вече ще го има качено в сайта на СУ. Според мен бала няма да падне много и сигурно ще бъде най-многоо с 1, 2 стотни по-малко от миналата година! ;)
Аватар
sv_aleksandrova
В началото бе словото

Да падне ли?? За мъжете може и да падне, доста мои приятели момчета не изчакаха и се записаха в УНСС, но за жени съм убедена, че ще се вдигне... Отличните оценки са повече от миналата година и по БЕЛ темите бяха хубави... Абе само да няма рязко вдигане на баловете. :compress:
Аватар
Osten
В началото бе словото

Мнение от Osten »

Не знам какво ще има и какво няма да има. Получих информация (ест. не казвам от къде и от кой), че балът на момчетата бил 26 .. За момичетата не знам.Та ако е така, ще има доста дебел каймак :lol:

До въпроса на онзи, който ме пита "къв извод да си извадим". Ми мисли малко бе мъжки ? Погледни го, повтори го, потрети го и ще те светне като астероид! :lol: ..

п.п. имам един въпрос: Като цъкнете на "Персонална информация - класиране" и като си напишете Вхд. номер и ЕГН-то излиза ли ви нещо? Понеже на мен ми изписва: "Некоректно въведени данни! Моля повторете!" ..
Последно промяна от Osten на 27 Юли 2011, 16:11, променено общо 1 път.
Не мога да летя.Но се чувствам така сякаш мога.Искам да полетя! Защото съм щастлив. Да. Щастлив съм. Ха-ха!

Право - редовно - II курс
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”