Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Мнение от liv »

За този, който твърдо си е решил да е в СУ, е по-добре класиранията да излезнат по-късно. Колкото и гадно да звучи, това означава повече места. :)
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
kandidatstudent
В началото бе словото

Мнение от kandidatstudent »

Illuminated написа:
aikaeimin написа:Не знам какво ви навежда на мисълта, че СУ има намерение да се съобрази със сроковете в другите университети. Особено при тази 'борба' за студенти, която се води между тях.
еми аз вече мисля да се запиша в ТУ. Откъде да знам дали като излезне класирането ще ми стигне балът.
И да определено СУ ще изгубят солидно количество студенти с тези късни резултати.
И аз мисля да се запиша в ТУ - много е рисковано да се чака чак до 29.07.
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Ето точно в идеите на Illuminated и kandidatstudent е ключът от палатката, за който ви говорим с liv!
А СУ без студенти няма да остане, споко - най-много със студенти с по-нисък бал, но цифрата не винаги е измерител на качеството....
Аватар
Звездица
Пишете, о, братя

Мнение от Звездица »

Човек, който на 100% иска да учи в СУ, дори и да е приет в още 5 вуза, но има бал, за който знае, че ще му стигне за 1во или за 2ро (но знае със сигурност, спрямо баловете от миналата КСК), ще си чака до последно класирането. И едва ли тези хора са единици, така че не може да се надява никой на по-слаба конкуренция или повече места. В общи линии колебаят се хората, които са на границата да не се класират на 2ро и не са сигурни дали си струва да чакат, високите балове ще си чакат класирането, няма да се запишат другаде и ще запълнят местата. По тази причина не мисля, че СУ рискува да губи голям брой добри студенти.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
renyty
В началото бе словото
Специалност: pravo

Мнение от renyty »

Здравейте, аз бих искала да попитам възможно ли е да си студент едновременно на два университет т.е. да запиша редовно Философия в су и психология в НБУ?
А и за това трето класиране значи подаваш документи на ново? Това значи ли, че подреждаш на ново специалностите, за които желаеш за участваш?
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Звездица написа:Човек, който на 100% иска да учи в СУ, дори и да е приет в още 5 вуза, но има бал, за който знае, че ще му стигне за 1во или за 2ро (но знае със сигурност, спрямо баловете от миналата КСК), ще си чака до последно класирането. И едва ли тези хора са единици, така че не може да се надява никой на по-слаба конкуренция или повече места. В общи линии колебаят се хората, които са на границата да не се класират на 2ро и не са сигурни дали си струва да чакат, високите балове ще си чакат класирането, няма да се запишат другаде и ще запълнят местата. По тази причина не мисля, че СУ рискува да губи голям брой добри студенти.

Ти колко мислиш им пука на СУ за качеството на студентите? Ако попиташ и ако трябва да са честни, със сигурност ще кажат, че предпочитат количеството.
Аватар
joutsenlaulu
От дъжд на вятър
Специалност: istoria

Мнение от joutsenlaulu »

Това е така защото както каза шефът на геолого-географския факултет субсидиите вървят след студентите, следователно много посредствени оценки, запълване на педагогически специалности повече субсидии....а студентите могат да се надяват или на кандидатстване наново или на прехвърляне. То по същата причина бяха въведени двете кандидат-студентски изпитни сесии, отделното подаване на документите за класиране и двата варианта на темите по история и литература. Успех все пак, такива са условията :)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Снимките за записването може ли да са с формат 3.5 на 4.5?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Да, дори са за предпочитане.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури
Курс: първи

Мнение от white_cat »

Споменахте преместване.. чувала съм за други вузове, че ако влезнеш някаква специалност и решиш да се прехвърлиш втората година не започваш отначало, а автоматично от втората година, държат се и изпити за специалността. В СУ има ли такава опция? :roll:
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
nedman
В началото бе словото

Мнение от nedman »

ще има ли допълнителен прием на документи за студенти тази година ?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

white_cat написа:Споменахте преместване.. чувала съм за други вузове, че ако влезнеш някаква специалност и решиш да се прехвърлиш втората година не започваш отначало, а автоматично от втората година, държат се и изпити за специалността. В СУ има ли такава опция? :roll:
Да, но зависи от специалността, която си учил първата година и тази, в която искаш да се преместиш.
nedman написа:ще има ли допълнителен прием на документи за студенти тази година ?
За момента не.
§ 8. За попълване на незаети след третия етап на класиране места може да се провежда допълнителен прием. За участие в допълнителния прием могат да бъдат допуснати само некласирани кандидати. Балообразуването се извършва въз основа на алтернативни на изпитите оценки от държавни зрелостни изпити или оценки от съответен конкурсен изпит, положен в Университета или в друго висше училище. Всички решения, свързани с допълнителен прием се взимат от Централната комисия за кандидатстудентската кампания и се утвърждават от Ректора.
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури
Курс: първи

Мнение от white_cat »

От един и същи факултет трябва да са специалностите ли?
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право

Мнение от liv »

renyty написа:Здравейте, аз бих искала да попитам възможно ли е да си студент едновременно на два университет т.е. да запиша редовно Философия в су и психология в НБУ?
А и за това трето класиране значи подаваш документи на ново? Това значи ли, че подреждаш на ново специалностите, за които желаеш за участваш?
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... studentite
Ако единият университет е частен (в случая НБУ), можеш.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

white_cat написа:От един и същи факултет трябва да са специалностите ли?
За предпочитане е, защото трябва да се препокрива и част от програмата ви.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”