Много глупаво изказване... Това че си решил да ходиш в СУ не ти дава аргументи да плюеш ТУ! Хващам бас, че в ТУ хората ще са на "ти" с хардуера и на светлинни години пред теб в тази насока след като излезеш от СУ... Въпрос на избор и насока е ... Софтуер или Хардуер.. и не виждам аз защо Хардуера да е нещо минало и не толкова актуалноcReoLiN написа:Всички сме недоволни от датата на излизане на класирането в СУ, но то винаги хората са недоволни от едно или друго нещо. Въпреки че датата е доста късна, всеки трябва да си реши в кой университет ще ходи от рано, а не да изчака, да види, че са го приели във всички и чак тогава да избере. Няма кой да ви даде такава свобода. Друг е въпросът, че не разбирам защо изобщо се чудите между СУ и ТУ, при положение, че СУ е на светлинни години по-добро (светлинни, защото СУ е в настоящето, а ТУ - 10 години назад).
[КСК 2011] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Математика
Не признавам Системата: големи и малки...
Има 2 вида хора: Достойни и жалки!
От всичко само не разбрах защо след като толкова харесвате ТУ и "не отстъпва на СУ", не се запишете направо там, а чакате в СУ някакви класирания ? Нали е много хубаво ?
Като цяло наистина класифицирането на университети кой е по-добър от другия е субективно, но все пак повечето хора си имат някаква представа. Тъй като повечето тук кандидатстват (или искат) КН, то аз говоря именно за КН. Не съм чул някой да иска да става хардуерен специалист, т.е говорим къде е по-добре за програмиране. Е тогава СУ е по-добре и всеки може да ви го каже.
Като цяло наистина класифицирането на университети кой е по-добър от другия е субективно, но все пак повечето хора си имат някаква представа. Тъй като повечето тук кандидатстват (или искат) КН, то аз говоря именно за КН. Не съм чул някой да иска да става хардуерен специалист, т.е говорим къде е по-добре за програмиране. Е тогава СУ е по-добре и всеки може да ви го каже.
1во: аз не рева за срока на класиране...cReoLiN написа:От всичко само не разбрах защо след като толкова харесвате ТУ и "не отстъпва на СУ", не се запишете направо там, а чакате в СУ някакви класирания ? Нали е много хубаво ?
2ро: решил съм да се занимавам с програмиране и софтуер а не хардуер
3то: за различните специалности си има предимства университета... има такива, в които ТУ е точното място ... ако имаше подобни специалности и в 2та университета тогава може да се прави сравнения по дадени параграфи
Не признавам Системата: големи и малки...
Мисля, че е пределно ясно, че говорим за КН, СИ и подобни, щом всяко 2-ро - 3-то мнение е, че някой иска тези специалности. Важното е, че се разбрахме.
Амииии не е баш така.brasence написа:Смешно изказване. ТУ има много предимства... най-малкото, че в него наистина научаваш нещо. Неведнъж беше писано, че в СУ се учи само първата година, а останалите - живот. В ТУ не е така, всяка година яко учене. Там лесно се влиза, трудно се излиза.Първата година половината не издържат на нивото и се отказват. В СУ е точто обратното. Аз съм избрал СУ, защото в ТУ няма програмиране на такова ниво, но по нищо друго не му отстъпва...
За СУ имам предвид. За ТУ не знам.

- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
ще си излязат на датата, за която са определени, не таете излишни надеждиkandidatstudenta написа:Ако не изкарат класиранията пред 29ти ще е МН. тъпо.... Дано да се усетят и да го обявят предварително...
-
kandidatstudenta
- В началото бе словото
- Специалност: not yet ready
- Курс: кандидат-студент
Ами.. нищо чудно.. тази година от СУ ни впечaтляват с поредица от "логични" действия.Eleanor написа:ще си излязат на датата, за която са определени, не таете излишни надеждиkandidatstudenta написа:Ако не изкарат класиранията пред 29ти ще е МН. тъпо.... Дано да се усетят и да го обявят предварително...
-
Awaken
- В началото бе словото
Доста парадоксално.. Според мен ще е "МН. тъпо" ако резултатите излезнат след 29ти. Хората са дали дадата от много време. Не са длъжни да го правят по-рано. Повечето тук искат да стават софтуерни инженери. Явно светът ще стане малко по-добър с толкова хора, които ще изпълняват проектите си преди deadline-а (:
-
girasol
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление
Ако някое момиче с 3.80 от първия изпит ми рекне колко девойчета са пред него, мога и аз да си кажа колко са пред мен на тоя...
sounds fair to me
-
kandidatstudenta
- В началото бе словото
Просто не разбирам защо като искаш да привлечеш студенти, ще искаш да си проведеш класирането последен и от 3 шанса (изпита) да ги намалиш на 2,а и същевременно по-трудни.Awaken написа:Доста парадоксално.. Според мен ще е "МН. тъпо" ако резултатите излезнат след 29ти. Хората са дали дадата от много време. Не са длъжни да го правят по-рано. Повечето тук искат да стават софтуерни инженери. Явно светът ще стане малко по-добър с толкова хора, които ще изпълняват проектите си преди deadline-а (:
PS. А казват, че математиката изграждала логическо мислене
Последно промяна от kandidatstudenta на 24 Юли 2011, 23:11, променено общо 1 път.
-
girasol
- В началото бе словото
Може да мислят, че си вдигат престижа така.. По-трудно - по-желано..
-
kandidatstudenta
- В началото бе словото
Студенти се привличат и с хубава материална база, ама май не са заложили на тази стратегия ...girasol написа:Може да мислят, че си вдигат престижа така.. По-трудно - по-желано..
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
Ъ?kandidatstudenta написа:Студенти се привличат и с хубава материална база, ама май не са заложили на тази стратегия ...girasol написа:Може да мислят, че си вдигат престижа така.. По-трудно - по-желано..
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
-
girasol
- В началото бе словото
Математическа му логикаbrasence написа:Ъ?kandidatstudenta написа:Студенти се привличат и с хубава материална база, ама май не са заложили на тази стратегия ...girasol написа:Може да мислят, че си вдигат престижа така.. По-трудно - по-желано..
-
Awaken
- В началото бе словото
Защо да искат да привличат повече студенти. Всички ученици от състезания отиват там или поне 90% от тях. Университета вече има реноме на един от най-добрите, да не е и най-добрия в страната. Може би са решили да защитят това мнение като направят влизането на нови студенти по-трудно. Това за материалната база е така ама то става при положение, че има конкуренция. Както виждаш и с база и без база пак ще ходим във ФМИ