Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Illuminated
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Мнение от Illuminated »

+ че и двата изпита по математика тази година бяха ужасно гадни. Единствено хората от СМГ/НПМГ имат над 5, а да не говорим, че миналата година имаше трети предварителен, който беше по-лесен(през януари) и можеха да влезнат хора, които не са от математически гимназии или учат много математика.
Парадокс наистина.
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Illuminated написа:+ че и двата изпита по математика тази година бяха ужасно гадни. Единствено хората от СМГ/НПМГ имат над 5, а да не говорим, че миналата година имаше трети предварителен, който беше по-лесен(през януари) и можеха да влезнат хора, които не са от математически гимназии или учат много математика.
Парадокс наистина.
Когато не си наясно, НЕ ПИШИ! НПМГ имат собствен изпит за прием... Аз уча в МГ и масово оценките са под 4....
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Пък и как ще се фукаш тогава, че си преодолял бариерата СУ?! И няма да те гледат с насмешка, както ако кажеш, че си от УНСС ;)
Аватар
Brutality
От дъжд на вятър
Специалност: -

Мнение от Brutality »

На мен ми се смяха, като казах, че искам да вляза в СУ и че ще дам всичко от себе си. Смяха ми се хора, които вече са в СУ и учат специалности, които са смятани за сериозни. :) Това не променя мнението ми за университета, щом съм тук...
А някой може ли да каже какъв е минималният бал за право (жени) на второ класиране от миналата година? Защото търсих в страницата с данни от минали КСК, както и тук, но не намерих информация. В сайта има някаква грешка и за 2009 изкарва еднакви балове и за първо, и за второ класиране по всички специалности, което е невъзможно. :?

EDIT:
И друго - ако не си приет по първо желание на първо класиране и "депозираш" документите си, запазваш ли си мястото за специалността, по която си приет? Тоест, ако искаш да учиш социология, а си приет психология на първо класиране, запазваш ли си мястото и правото да запишеш психологията, ако и на второто/третото класиране не се вредиш за социология?
Аватар
Звездица
Пишете, о, братя

Мнение от Звездица »

Judas написа:А някой знае ли как да разберем дали сме приети в СУ от личната си страница? Може да пътувам до София и евентуално на 28-29 да се обадя я на майка ми, я на баща ми, за да видят класирането. Ще трябва да им обяснявам как да се ориентират, че са скарани с техниката :lol:
Трябва да си пише на самата страница подобно на УНСС - резултат 1во класиране и отсреща или отдолу специалността и бала.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Brutality написа:На мен ми се смяха, като казах, че искам да вляза в СУ и че ще дам всичко от себе си. Смяха ми се хора, които вече са в СУ и учат специалности, които са смятани за сериозни. :) Това не променя мнението ми за университета, щом съм тук...
А някой може ли да каже какъв е минималният бал за право (жени) на второ класиране от миналата година? Защото търсих в страницата с данни от минали КСК, както и тук, но не намерих информация. В сайта има някаква грешка и за 2009 изкарва еднакви балове и за първо, и за второ класиране по всички специалности, което е невъзможно. :?

EDIT:
И друго - ако не си приет по първо желание на първо класиране и "депозираш" документите си, запазваш ли си мястото за специалността, по която си приет? Тоест, ако искаш да учиш социология, а си приет психология на първо класиране, запазваш ли си мястото и правото да запишеш психологията, ако и на второто/третото класиране не се вредиш за социология?
За първият ти въпрос - не намираш бал за второ класиране за миналата година, защото не е паднал. Същият е като за първо класиране (27,15 ли беше, нещо такова, ако не ме лъже паметта).

За вторият ти въпрос - за второ класиране 100% съм сигурна, че ти се пази мястото (ако не те вземат по-горно желание, имаш право да си запишеш каквото са те приели на първо), май че същото е и за трето, поне така чувам наоколо, но не съм съвсем убедена.
It's never too late
for a twist of
fate.
Illuminated
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Illuminated »

brasence написа:
Illuminated написа:+ че и двата изпита по математика тази година бяха ужасно гадни. Единствено хората от СМГ/НПМГ имат над 5, а да не говорим, че миналата година имаше трети предварителен, който беше по-лесен(през януари) и можеха да влезнат хора, които не са от математически гимназии или учат много математика.
Парадокс наистина.
Когато не си наясно, НЕ ПИШИ! НПМГ имат собствен изпит за прием... Аз уча в МГ и масово оценките са под 4....
лол айде по-спокойно. Факт е, че в СМГ имат повече часове математика, нали?
Това че масово има оценки под 4 не означава, че няма едни ~50 души, които са седнали да учат математика и ще запълнят голямо количество от най-желаните специалности(като КН и СИ примерно)
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Never написа:
Brutality написа:На мен ми се смяха, като казах, че искам да вляза в СУ и че ще дам всичко от себе си. Смяха ми се хора, които вече са в СУ и учат специалности, които са смятани за сериозни. :) Това не променя мнението ми за университета, щом съм тук...

EDIT:
За първият ти въпрос - не намираш бал за второ класиране за миналата година, защото не е паднал. Същият е като за първо класиране (27,15 ли беше, нещо такова, ако не ме лъже паметта).

За вторият ти въпрос - за второ класиране 100% съм сигурна, че ти се пази мястото (ако не те вземат по-горно желание, имаш право да си запишеш каквото са те приели на първо), май че същото е и за трето, поне така чувам наоколо, но не съм съвсем убедена.
За 3то класиран не се пази място...
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Brutality, ти ги мани тия, дето учат в СУ - гледай работодателите, с друго око гледат на СУ. За правото специално знам, че има обяви за работа, където директно пишат в изискванията "Да е завършил право в СУ". Е по-показателно от това здраве му кажи!
Аватар
Brutality
От дъжд на вятър
Специалност: -

Мнение от Brutality »

brasence написа:
Never написа:

EDIT:

За 3то класиран не се пази място...
Но за второ - да, така ли? Идеално в такъв случай, благодаря. :)
@aman, знам, затова и не се повлиях от мнението на тези, които ми се смееха. :)
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Бе къде е опцията да ти благодаря?
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Facebook
Изображение
abcdef
В началото бе словото

Мнение от abcdef »

Къде пише, че за трето класиране не се пази мястото, което си заел на второ класиране ? ... аз гледам тук и не видях нещо подобно (може и проблема да е в разбирането на написаното :) )
Аватар
Звездица
Пишете, о, братя

Мнение от Звездица »

Там е проблема, да, само че в четенето на вече изписаното.
Иначе на тази страница не са го упоменали изрично, но не се пази мястото, защото се подават наново документи. А и м/у другото 3тото класиране важи за дадена специалност, ако има незаети места за нея след 2ро (допълнителни бройки няма да сложат). Т.е. ако се надяваш на право да речем да влезеш на 3то - слаба е вероятността, но примерно за Българска филология или нещо от Физическия може и да има 3то класиране тази година. А баловете от класиранията можеш да ги намериш във форума. Ако няма за 3то, това означава, че не е имало 3то класиране за дадена специалност.
Надявам се да съм била изчерпателно полезна :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Основното е - не ти се пази мястото след 2ро класиране, защото такъв е регламента.

ПС: Предлагам да подадем групова жалба срещу пропуските в информацията на сайта, пораждаща многократно повтаряне на един и същ въпрос.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

Звездица написа: ПС: Предлагам да подадем групова жалба срещу пропуските в информацията на сайта, пораждаща многократно повтаряне на един и същ въпрос.
+1
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”