Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Звездица
- Пишете, о, братя
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Имаш чувството, че свободния ти избор не е чак толкова свободен... 
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
О, записването дори не започва на 29ти, а чак на първи август, мисля
- ralitsa.t
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Супер кофти се получи с тези дати. Аз съм приета в УНСС и сега се чудя какво да правя. И двете специалности ще ги уча с кеф, сега остана да си избера коя от двете.
Ако СУ пусне класиране към сряда - грешка няма да има, но това май е само надежда!!
Ако СУ пусне класиране към сряда - грешка няма да има, но това май е само надежда!!
-
Illuminated
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: illu
еми жената от учебния отдел ми каза, че обработват още някакви протоколи и че до средата на другата седмица би трябвало да си нанесли всички оценки коректно(на мен още не са ми сложили оценката от една олимпиада). Това би трябвало да означава, че четвъртък ще си правят класирането най-вероятно.
-
Illuminated
- В началото бе словото
а каква специалност?ralitsa.t написа:Супер кофти се получи с тези дати. Аз съм приета в УНСС и сега се чудя какво да правя. И двете специалности ще ги уча с кеф, сега остана да си избера коя от двете.
- Brutality
- От дъжд на вятър
- Специалност: -
- Адрес в галерията на СУ: -
А на мен една съученичка ми каза, че и на СУ е излязло първото класиране - гледам като гръмната, защото в личната ми страница няма нищо. Въобще не вярвам това да е вярно. 
- ralitsa.t
- В началото бе словото
Е, съмнявам се толкова бързо. Но няма да се учудя, ако в близките дни излезе, то срамота така да ни оставят пред свършен факт...Brutality написа:А на мен една съученичка ми каза, че и на СУ е излязло първото класиране - гледам като гръмната, защото в личната ми страница няма нищо. Въобще не вярвам това да е вярно.
Дано в СУ проявят капка благоразумие и обявят класиранията поне на 27, защото губят студенти яко ... във ВТУ, ТУ, УНСС ... И аз така се колебая вече. Приет съм Социология в УНСС и съм шах сега ...
Последно промяна от Judas на 23 Юли 2011, 19:39, променено общо 1 път.
- ralitsa.t
- В началото бе словото
Дано...Judas написа:Дано в СУ проявят капка благоразумие и обявят класиранията поне на 27, защото губят студенти яко ... във ВТУ, ТУ, УНСС ...
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Сигурно е имала предвид персоналната информация за класиранията. Самото класиране би трябвало да излезе на 29ти. (има хора, които се надяват да е по-рано, но кой знае...)Brutality написа:А на мен една съученичка ми каза, че и на СУ е излязло първото класиране - гледам като гръмната, защото в личната ми страница няма нищо. Въобще не вярвам това да е вярно.
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
А някой знае ли как да разберем дали сме приети в СУ от личната си страница? Може да пътувам до София и евентуално на 28-29 да се обадя я на майка ми, я на баща ми, за да видят класирането. Ще трябва да им обяснявам как да се ориентират, че са скарани с техниката 
- ralitsa.t
- В началото бе словото
Ще загубят МНОГО ... То СУ остана последния, който не си е пуснал класирането. Пак ще има като миналата година незаети места, ама не 600, а 1600...Never написа:Сигурно е имала предвид персоналната информация за класиранията. Самото класиране би трябвало да излезе на 29ти. (има хора, които се надяват да е по-рано, но кой знае...)Brutality написа:А на мен една съученичка ми каза, че и на СУ е излязло първото класиране - гледам като гръмната, защото в личната ми страница няма нищо. Въобще не вярвам това да е вярно.
-
Illuminated
- В началото бе словото
пфф мен за ТУ всичко ми излезна преди седмица и съм си влезнал там първата специалност, която съм писал, обаче там записването свършва на 27-ми 
- Brutality
- От дъжд на вятър
- Специалност: -
- Адрес в галерията на СУ: -
Във ВТУ трите класирания и записванията за тях приключват преди първото на СУ да е излязло. Да не говорим, че в повечето университети изпитите по даден предмет съвпадаха (плюс/минус един ден, но пак е същото - няма как да идеш днес на изпит в София, утре - в Търново, а да си от Варна, примерно).Judas написа:Дано в СУ проявят капка благоразумие и обявят класиранията поне на 27, защото губят студенти яко ... във ВТУ, ТУ, УНСС ... И аз така се колебая вече. Приет съм Социология в УНСС и съм шах сега ...
Борбата за студенти е ясна, въпросът е обаче, защо хем искат кандидатите да избират Алма Матер, хем ги режат масово откъм оценки на изпити като БЕЛ, например, с които се кандидатства за повечето специалности. И защо кандидатстването с матура в 9 от 10 случая е обречено на провал, понеже матурата се взима с коефициент 2, а изпитът - с 3. Ясно е, че ДЗИ са на по-ниско ниво от кандидатстудентски изпит, но когато останалите ВУЗ-ове искат студенти, приемат хората наравно, без значение дали кандидатстват с матура или с изпит. Парадоксално е просто.
Ами защото като паднат и тук критериите драстично, съвсем ще забегне народът на запад...