Момичета VS. Момчета
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Момичета VS. Момчета
Здравейте! Искам да ви питам наистина ли смятали да премахнат разликата момичета-момчета-т.е. момитетата и момчетата да влизат в един "поток". Примерно в специалносста "Х" до сега е имало квота за 200 момчета и 200 момичета, а сега ще има общо 400 места (примерно) и кои влезнал-влезнал
...Представете си от 400 общо места 379 ще бъдат заети от момичета
. Това не е честно и не е нормално! Надявам се да бъркам нещо...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Аз също го бях чула това, но не знам дали наистина е вярно, ще се разбере със сигурност сега като обявят обществената поръчка и броя студенти, които ще бъдат приети във всяко уни за отделните специалности...Аз затова гледам да не се радвам предварително, но ако е истина ще е мнооого добре
за нас момичетата...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Понеже ме заинтригува темата- поразпитах и се оказа, че наистина имало такъв вариант, понеже тия от ЕС( за първи път да съм съгласна с тях!) считали сегашната система на прием в БГ за полова дискриминация. Но ако има някакви промени, те щели да влязат в сила от догодина, така че сегашните кандидат-студенти - момчета да направят всичко възможно да влязат, докато още могат 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Лелее какъв късмет^PrincessA^ написа: Но ако има някакви промени, те щели да влязат в сила от догодина, така че сегашните кандидат-студенти - момчета да направят всичко възможно да влязат, докато още могат
А иначе смятам, че не би било справедливо все пак висше образование в България да получават само момичетата, защото, ако наистина се случи така-да не се пускат отделни квоти за момичетата и момчетата-то ще случи необратимото. Образована ще е само женската половина от българите-а ние момчетата ще сме някакви изруди, дето ще се чудиме какво да правиме по цял ден, защото никой няма да ни взима на хубава, перспективна и елитна работа. Най-много да се издигна до хамалин, ЛОЛ
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Гост
- Пишеща машина
Аз съм против... Ако има такова равенство искам жените да
ги викат в армията и същия доктор дето ме преглежда мен да
ги преглежда и тях... А да... И женския национален отбор да се състезава с мъжките при еднакви условия...Аре не стига, че в СУ
жените са по план-прием няколко пъти повече /разберете ме изобщо,
ама изобщо не се оплаквам/ ама така момче в СУ няма да има... Ще
загинем като пол
ги викат в армията и същия доктор дето ме преглежда мен да
ги преглежда и тях... А да... И женския национален отбор да се състезава с мъжките при еднакви условия...Аре не стига, че в СУ
жените са по план-прием няколко пъти повече /разберете ме изобщо,
ама изобщо не се оплаквам/ ама така момче в СУ няма да има... Ще
загинем като пол
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
АААААААААААА най-накрая малко справедливост! Аз толко време се обяснявам на всички, че не може през 21 век да има такава дискриминаця. Абсолютно правилно е да влизат по добрите.. като искате да влизате ще учите колкото и ние.. и ако жените са по-добри в едно, то мъжете в друго.. Може Софийския жените станат още повече, но пък в техническия ще се увеличи бройката на мъжете
Къв е проблема?
--> 

- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абсолютно честно и нормално ще е да премахнат разликата момчета/момичета. Не мога да разбера защо се оплакват мъжете- ми да си седнат на д...тата и да си учат уроците, така ще имат същия шанс като жените. Който учи и има мозък ще бъде приет и ще има висше образование, които не- нека да става хамал, сам си е виновен.