По темата: по факултети са били преди, да. Доколкото схващам, решението да са по специалности е поради причината, че и предишният вариант не блести с кой знае какъв обективизъм (щото то такъв реално няма), и въпреки че за мен е по-изгоден
Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
- Курс: втори
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф
Е не беше такава целта, много странно ми стана просто, щото цитираните мнения от фейсбук страницата на проекта поне за мен означават, че на тоя човек, който пише там, му се качват на главата и е изтърсил тая дата, щото са прекалили, а иначе се правят опити да стане всичко по-скоро. Е аз нямаше да недоволствам, ако някой седи и ми защитава интереса. Т.е. целта ми беше да звучи по-скоро като "осъзнай се малко", отколкото "хейтърски", и на мен така си ми звучи. Ако има недоразумение, OXeli, поправям се: "Осъзнай се малко, бе, човек! Ще ходиш на море, споко. Мир."
По темата: по факултети са били преди, да. Доколкото схващам, решението да са по специалности е поради причината, че и предишният вариант не блести с кой знае какъв обективизъм (щото то такъв реално няма), и въпреки че за мен е по-изгоден
не мога да си изкривя душата и да кажа, че трябва да го върнат.
noli me tangere
Само дето тогава поне при наградите беше нормално положението, не от 700 кандидати и 700 квоти пари да вземат 300 
Питам се и нещо друго...тия от МОМН защо аджеба си даваха зора да правят оназ класация на университетите, като сега не се ползва...защо примерно и тя не се включи в разпределението на квотите?
Убеден съм, че има доста по-добри схеми, и че тазгодишната е една от най-измислените и нереални.
По тяхната логика дайте да има и разпределение по курсове...че инак пак не е честно! Щото в 1ви курс е по-трудно...
И да, може тея пари да са като бонуси, но това не означава, че трябва да седиш и да си траеш, когато се гаврят с теб! Ми по тази логика дайте изобщо да не ги дават. И да, заслужили сме си ги...с това, че 4 години ми вдигаха таксите и плащах безумните пари, а качеството е същото, че и по-зле спрямо предходните 10 години например. Защо да не ги взема тия пари и да си покрия част от разходите в уни-то?
С интерес ще погледна какво ще стане 2013 година...и какво ще се случи с нераздадените пари. А оня, олито от фейсбук - аре стига му правили четки... такъв въздухар трудно се среща. Борел се за нашите интереси - ХА. Осъзнайте се бре, седи там и кат малките деца се заяжда наляво и надясно и чат пат се появи някой да му прави четки и става сапунката...
@niai - Разбира се, че предният вариант е по-обективен...защото няма чак такова разделение. Като има разделение то да е по някакви обективни критерии, а не според броя учащи! Като искат разделение да използват тъпата си система за оценки на университетите + да я допълнят с оценка на специалностите. Тва с бройката е мега смешно!
Питам се и нещо друго...тия от МОМН защо аджеба си даваха зора да правят оназ класация на университетите, като сега не се ползва...защо примерно и тя не се включи в разпределението на квотите?
Убеден съм, че има доста по-добри схеми, и че тазгодишната е една от най-измислените и нереални.
По тяхната логика дайте да има и разпределение по курсове...че инак пак не е честно! Щото в 1ви курс е по-трудно...
И да, може тея пари да са като бонуси, но това не означава, че трябва да седиш и да си траеш, когато се гаврят с теб! Ми по тази логика дайте изобщо да не ги дават. И да, заслужили сме си ги...с това, че 4 години ми вдигаха таксите и плащах безумните пари, а качеството е същото, че и по-зле спрямо предходните 10 години например. Защо да не ги взема тия пари и да си покрия част от разходите в уни-то?
С интерес ще погледна какво ще стане 2013 година...и какво ще се случи с нераздадените пари. А оня, олито от фейсбук - аре стига му правили четки... такъв въздухар трудно се среща. Борел се за нашите интереси - ХА. Осъзнайте се бре, седи там и кат малките деца се заяжда наляво и надясно и чат пат се появи някой да му прави четки и става сапунката...
@niai - Разбира се, че предният вариант е по-обективен...защото няма чак такова разделение. Като има разделение то да е по някакви обективни критерии, а не според броя учащи! Като искат разделение да използват тъпата си система за оценки на университетите + да я допълнят с оценка на специалностите. Тва с бройката е мега смешно!
petio,за качеството зависи какво учиш.
Аз уча и сега и съм учила и предходните 10 години така да се каже и мога да ти кажа ,че качеството е нашия факултет се е вдигнало в сравнение с предходните 10 години.
Освен това всичко си зависи кой колко иска да навлезе в материята на преподавания предмет.Има колеги ,прочетат си презентациите на преподавателя и всичко си ок-вземат изпита ,забравят какво са учили.
Има други дето си отварят дебелите книги,използват презентациите само като указател какви теми да разгледат и си зная за какво учат в университета.
Аз уча и сега и съм учила и предходните 10 години така да се каже и мога да ти кажа ,че качеството е нашия факултет се е вдигнало в сравнение с предходните 10 години.
Освен това всичко си зависи кой колко иска да навлезе в материята на преподавания предмет.Има колеги ,прочетат си презентациите на преподавателя и всичко си ок-вземат изпита ,забравят какво са учили.
Има други дето си отварят дебелите книги,използват презентациите само като указател какви теми да разгледат и си зная за какво учат в университета.
- DeschainBG
- В началото бе словото
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Значи вече официално парите ще си получим началото на септември заради тези смешници в министерството?
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Е, браво! ...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Къде пише ,че официално ще получим парите Септември?
Пламен Славков спомена във фейсбука ,че след 25.07 ще се знае кога ще се изплащат.
Пламен Славков спомена във фейсбука ,че след 25.07 ще се знае кога ще се изплащат.
- sto_yan
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
На някой случайно да са му преведени някакви пари от стипендиите днес?
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
Никой и си мисля, че до септември няма да ги видим. Следи тук какво пишат колегитеsto_yan написа:На някой случайно да са му преведени някакви пари от стипендиите днес?
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
Няма как да са преведени днес пари на когото и да било, след като от днес нататък от МОМН започват да ги превеждат на университетите.sto_yan написа:На някой случайно да са му преведени някакви пари от стипендиите днес?
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- Lithium
- Легендарен флуудър
Уж щеше да се разбере нещо вчера, а никаква информация няма. Почнали ли са от МОМН да ги превеждат по сметките на университетите, не са ли ? 
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- Ghostbuster
- В началото бе словото
Ето какво написаха вчера (25.07.) в групата:
тоест - ако всичко е наред, парите трябва да бъдат преведени от университетите към студентите в следващите 2-3 седмици.... остава да се надяваме, че ще стане така..Plamen Slavov
По-добре да напиша нещо, макар и да не отговоря на очакванията, отколкото да няма съвсем никаква информация. Все още няма точна дата, на която ще се преводат парите към висшите училища. Но е ясно, че сумите ще се изплатят на куп, затова вече имаме съгласие от ръководството на МОМН. Причината да не знаме точна дата е, че сметката на проекта все още е празна. До ден два трябва да получим 20%-я аванс и останалите небоходими пари, които МОМН ще ни даде на заем. Платежните нареждания се пишат за един ден.
20 hours ago
o
Persiam Dimitrov Понеделник е все пак, първият ден от срока за плащане. Едва ли някой трезвомислещ си е мислел, че днес ще му преведат парите. Според мен реално могат да се получат около средата на август и това в случай на най-кратни и експедитивни действия от всички бенефициенти по проекта. До края на юли да ги преведат и до 10-15-ти август ще са по сметките. Все пак процедурите по всички проекти изискват определени срокове, процедури а всичко си иска време колкото и на ти да сме с техниата и подготвени за всякакви ситуации.
20 hours ago
o
Plamen Slavov О, не, средата на август е твърде късно! До тогава висшите училища трябда да са върнали към нас копия от индивидуалните платежни!
@malinka, съгласен съм, че зависи какво учиш и къде. За това и споменах онзи прословут сайт с оценките на университетите...само че той май беше ей така, чудо за 3 дни...Ми хубаво го направиха, уж бяха измислили и критерии за оценяване...да ги приложат и за отделните факултети и специалности и след това като трябва да има някакво разпределение, то да се гледат тези неща, нали уж такава беше идеята...или само някой лапна кинтите за някакъв си там сайт държавна поръчка и сега урец...
- absolutelymagic
- В началото бе словото
- Специалност: Славянска филология СУ
- Курс: първи
Plamen Slavov
До края на деня ще разполагаме с всички необходими средства. Планираме от утре да започнат преводите към висшите училища. Когато пуснем платежното нареждане, то отива в БНБ и чака потвърждаване от Министерството на труда (Управляващия орган). След това висшето училище получава парите. При възможно най-експедитивна работа на колегите от МТСП този процес отнема 2 до 3 дни. Около 1-2 дни са необходими за превода от висшето училище към сметките на студентите. Моля да отчитате тези технологични срокове, които не могат да бъдат съкратени.
До края на деня ще разполагаме с всички необходими средства. Планираме от утре да започнат преводите към висшите училища. Когато пуснем платежното нареждане, то отива в БНБ и чака потвърждаване от Министерството на труда (Управляващия орган). След това висшето училище получава парите. При възможно най-експедитивна работа на колегите от МТСП този процес отнема 2 до 3 дни. Около 1-2 дни са необходими за превода от висшето училище към сметките на студентите. Моля да отчитате тези технологични срокове, които не могат да бъдат съкратени.
@absolutelymagic
Благодаря ти за информацията.
Благодаря ти за информацията.
netstat -a
- Lithium
- Легендарен флуудър
Plamen Slavov:
,,И още нещо, за което вчера обещах, че ще проверя - тази сутрин и последните платежни нареждания са постъпили в БНБ.
"
Айде сега чакаме
,,И още нещо, за което вчера обещах, че ще проверя - тази сутрин и последните платежни нареждания са постъпили в БНБ.
Айде сега чакаме
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Power under your hand
Rock out!