Резултати Литература - 2011/2012

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Резултати Литература - 2011/2012

Мнение от Never »

Аз днеска така и така имам разходка до Учебен отдел, мога да ги питам. =)
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

Имам чувството, че мн често ходиш до там или просто се заблуждавам. :scratch: :lol: :lol:
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Never »

А не, просто дълго се каня и постоянно го повтарям, за да се настроя психически. Иначе сега отивам за първи път. ^^
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
liv
Стенограф

Мнение от liv »

Тогава ти предлагам да прегледаш всички теми от раздел КСК 2011/12, че видиш ли можеш цял въпросник да съставиш от въпросите на обърканите кандидат-студентчета. :lol:
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
axl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от axl »

Vyke написа:егаси простотията, толкова ме е е яд ,че си скъсах задника от учене и си направих собствена интерпретация на проблема ,без да уча на изуст ! Сега имам 3,00 ,а някакви пълни ПРОФАНИ, които не излезнаха от СИН СИТИ и БИАД цяла година са изкарали по 5,13 -не знам как. Наистина не знам какви са критериите за оценяване, но определено един от тях не е да МОЖЕШ ДА МИСЛИШ САМОСтОЯтЕЛНО, защо всички, които бяха учили на изуст теми имат високи оценки .
Братле,не мога да се съглася с теб - със зазубряне на теми по литература нямаш голям шанс за добра оценка в СУ.Там определено се иска собствена гледна точка към проблема, но са задължителни две неща:
1)да докажеш задоволително своето становище
2) мнението ти може да е неортодоксално,но трябва да покажеш ,че си запознат дълбоко с творчеството на автора/авторите и тезата ти не е насилие над произведенията, а нов аспект в тяхното тълкуване.
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
Bu.
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Bu. »

имам 3.50 :joker: дано не се вдига балаа :Д
Правооооо , първи курс, трета група : )))))))))))
Аватар
Brutality
От дъжд на вятър
Специалност: -

Мнение от Brutality »

axl написа:
Vyke написа:егаси простотията, толкова ме е е яд ,че си скъсах задника от учене и си направих собствена интерпретация на проблема ,без да уча на изуст ! Сега имам 3,00 ,а някакви пълни ПРОФАНИ, които не излезнаха от СИН СИТИ и БИАД цяла година са изкарали по 5,13 -не знам как. Наистина не знам какви са критериите за оценяване, но определено един от тях не е да МОЖЕШ ДА МИСЛИШ САМОСтОЯтЕЛНО, защо всички, които бяха учили на изуст теми имат високи оценки .
Братле,не мога да се съглася с теб - със зазубряне на теми по литература нямаш голям шанс за добра оценка в СУ.Там определено се иска собствена гледна точка към проблема, но са задължителни две неща:
1)да докажеш задоволително своето становище
2) мнението ти може да е неортодоксално,но трябва да покажеш ,че си запознат дълбоко с творчеството на автора/авторите и тезата ти не е насилие над произведенията, а нов аспект в тяхното тълкуване.
Мнението ти обаче трябва да е обосновано на литературната критика, писана основно преди '89 г. ;) Аз също си скъсах задника от учене, изчетох стотици (да не кажа хиляди, без да преувеличавам) страници литературна критика и допълнителни произведения на авторите от конспекта, и въпреки това имам 4.00 на двете сесии - късмет.
Та, мисълта ми е, че ученето наизуст не помага обикновено, но солидното опиране на критиката преди '89 носи значителни точки. ;)
axl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от axl »

Не разбрах какво имаш предвид с това подчертаване,че критиката трябва да е преди 89 година- тогава действително са написани повечето важни трудове,но почти всички плащат своя дан на марксистката идеология и са подвластни на изискванията на времето.Така че това може да бъде нож с две остриета- всяко време има своето отношение към литературата,като и преди,и сега има както свястна критика,така и боклук.Естествено ,че е добре да си чел критика- но по-важно е да си стигнал до свои истини,а не готови.
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
sofiawestside
В началото бе словото

Мнение от sofiawestside »

Здравейте колеги :) Момче съм и кандидатствам право задочно. Балът ми е 27.06,може ли да ме приемат още на първо класиране и като цяло,голяма ли е вероятността да не ме приемат?Благодаря :)
Аватар
liv
Стенограф

Мнение от liv »

Миналата година за мъже е бил 25,08. Така че... :)
Bu.
В началото бе словото

Мнение от Bu. »

само да спомена, че това със син сити и биад е доста тъпо, понеже някои хора учим през деня например и излизаме вечерта :compress: не че нещо..
иначе и аз съм изненадана от оценката си, ама колкото толкова :mrgreen:
Правооооо , първи курс, трета група : )))))))))))
Аватар
MimSiTyYyYy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MimSiTyYyYy »

4,13 :D Доволна съм. Очаквах, че със свободните ми съчинения повече от 3 никой няма да ми пише. :) Теми не съм зубрила, на уроци, курсове и прочие не съм ходила, но прочетох 2 книжки с критика, издавани от СУ. ;) Възможно е това да се е отразило на оценката ми. Все пак смятам, че е напълно възможно да изкараш що-годе добра оценка и без да зазубряш теми и да учиш денонощно. :) Да се надяваме, че балът за Право няма да се вдигне. ;) Остава само да дочакаме Историята. :P
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
Аватар
MiseryChastain
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от MiseryChastain »

Историята е излязла.. :)
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.

Право, I-ви курс, 6-та група.
Аватар
liv
Стенограф

Мнение от liv »

Как щях да напиша, че лъжеш, но реших все пак да проверя. :lol:
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО

Мнение от Equilibrium »

sofiawestside написа:Здравейте колеги :) Момче съм и кандидатствам право задочно. Балът ми е 27.06,може ли да ме приемат още на първо класиране и като цяло,голяма ли е вероятността да не ме приемат?Благодаря :)
Tи с т'ва и редовно ако искаш можеш да влезеш на първо класиране..

@Brutality, не съм съгласен. Даже никак. Това за '89 ще ти важи много често за самото следване, но аз не бях прочел НИТО един сборник/анализи/каквото му се вика там, камо ли нови, пък какво остава за преди '89 и пак додрапах с хубава оценка.

Не е точно в това въпроса, просто литературата винаги е била адски субективна и многофакторна като оценяване.

А пичът с 3-ката - вместо да храниш другите и да си недоволен от действителността такава, каквато я виждаш в момента обърни нещата и вместо хейт изкарай нещо положително. В живота занапред ще ти е полезно да свикнеш, че и тези 'от биад и син сити' имат компетенции, умения и прочие - стига да искат. Присъствието им в тези клубове (които и аз не понасям) не дефинира това как могат да си вършат евентуално работата.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”