[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.3

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
aman
Да живей словото

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.3

Мнение от aman »

BTW, не те разбирам, ти къде си го сложил Книгоиздаването и ВО-то, на кое място? И какъв страх, нали можеш да си запазиш мястото и да чакаш по-предно?
Аватар
BTW
Драскач
Курс: кандидат-студент

Мнение от BTW »

aman написа:BTW, не те разбирам, ти къде си го сложил Книгоиздаването и ВО-то, на кое място? И какъв страх, нали можеш да си запазиш мястото и да чакаш по-предно?
Шегувах се за страха... :)

Ами понеже ВО ми харесва най-малко от трите специалности е след Журналистика, Книгоиздаване и други...
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Еми къде е тогава проблемът?
Данаил
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи

Мнение от Данаил »

Силно се надявам, че наистина е въпрос на време, всички данни да бъдат попълнени коректно. Също така се надявам, че линкът "Персонална информация - класиране", е направен с чисто информативна цел, за да могат кандидатите да се осведомят, а не е част от основната система, която изчислява баловете и осъществява класирането.
Идеята ми е, че дори информацията в сайта да не е попълнена изцяло, това не влияе на класирането. Пиша това със сключени показалец и среден пръст :-)

Прочетох мнение на съфорумец, че от СУ не биха си позволили да направят подобен гаф. Съгласен съм, но не съвсем. Администрацията на СУ има неистовото желание да запази доброто си име, но това им желание няма никаква стойност, ако ще сравняваме датата, от която университетът има опит с обучението на студенти, със способността и опитът да въвеждаш данни в глобалната мрежа, което, съгласете се с мен, е доста по-отскоро като явление.
Та... Шит хапънс ол да тайм :-)
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Данаил, това с годината на създаването на СУ беше шега :) Просто съм убеден, че няма да стане така, че най-старият университет в БГ да срине доверието във висшето образование. Най-малкото защото не се кандидатства за пръв път по този начин. Сигурен съм, че последните години до сега има подобни притеснения. Дори и тази година матурите да се взимат за пръв път :) - това винаги е така когато присъстват човешкият фактор и компютъра ^^
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

aman написа:...Категорично протестирам класирането да зависи не от специалистите уж, а от случайността самите кандидати да попаднат или не на грешка и да реагират или не на нея...
Ти нали журналист ще ставаш, трябва да си чувал, че "правото е за бдящия, не за спящия". :D Това е истинският живот, няма вече даскало и класна която да върви след всеки да му бърше задника като се н**ка. Който не си следи своите работи изкъсно - губи. :wink:

Иначе за себе си си прав, но за един журналист това не би трябвало да е достъчно, I suppose. :D
С други думи, динамиката на обществените отношения изисква от нас нещо повече от това по принцип да сме прави.

И друго - някой пише у форума, че администарцията била скапана, че въвели грешно оценки и какво ли още не. А другата страна какво ли си мисли - по цял ден й звънят разни хора да питат оценката от ДЗИ ли се вземам или от дипломата, за какви специалности могат да кандидатстват с тая матура, кога ще излязат оценките от еди-кой си изпит и всякакви други въпроси, на които отговорите ясно са написани, стига да не те домързи да ги прочетеш. Сигурно си мисля, че сегашните кандатстващи са по-зле и от миналогодишните. :D

Това са двете гледни точки, отчитайте и двете, не само тази, която за момента ви е удобна, иначе няма да станете по-различни от повечето псевдо-журналя, които се подвизават в българските медии.
Facebook
Изображение
Аватар
Звездица
Пишете, о, братя

Мнение от Звездица »

Добре, че бях все при некадърни класни, та се научих от рано да си следя всичко :mrgreen:
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

За тези, дето звънят чели-недочели - има си цял правилник, първо да си го разчитат, после да вдигат панаири по телефоните. А тези зад телефоните, ако са там за информация, да я дават, не да се надуват.
А ако оставим цялото класиране на бдителността на кандидатите, тогава за какво са всичките технически лица в кампанията?! Та нали затова отиват 30те лева от всекиго?! Ами тогава да не даваме никакви пари и сами да си се класираме, а?!
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

aman написа:А ако оставим цялото класиране на бдителността на кандидатите, тогава за какво са всичките технически лица в кампанията?! Та нали затова отиват 30те лева от всекиго?! Ами тогава да не даваме никакви пари и сами да си се класираме, а?!
Не цялото класиране, те класирането ще си го направят, просто всеки трябва да следи дали не са го ощетили умишлено или по погрешка точно както в магазина си броиш рестото или както си проверяваш фактурата за месечната сметка за телефона, това са нормалните отношения в обществото (включително и в западноевропeйското). :D
Facebook
Изображение
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Интересно как е ставало тогава класирането преди интернет-ерата... Значи, представи си колко народ е влязъл погрешка и колко е лял сълзи напразно навън и колко съдби са се овъртяли....
Бе не може да е такава логиката на движението на планетите бе, ако е такава - да се гръмнем направо и да освободим още места, а?! :Alvarin_34:
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Нека все пак не приписваме всички (не)успехи на класиранията, какво ще кажеш? ;)
Аватар
tiamaria
В началото бе словото

Мнение от tiamaria »

човек може да чете и адски много да се забавлява как правите вече трета тема абсолютни безмислици. Имаше някаква сентенция, нещо такова: "журналистите са доразвили изкуството на общоговоренето, първоначално измислено за политически цели."
удивително е как можете с толкова много мнения да разисквате нещо супер незначително, да не говорим как ме кефи, когато се пробвате за ясновидци и предсказвате кой къде ще влезне и на кое класиране.
в тая тема да сбъркаш някъде с информацията я от матурите, я от нещо друго или недай си Боже да сбъркаш запетайчица, ще ти се нахвърлят цяла плеяда уонаби-журналистчета, изживяващи се като езиковеди.
не бях влизала 2 дена, а има 20 нови страници.
цяла година чакахте, една седмица не можете да дочакате.
valio
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от valio »

tiamaria написа:човек може да чете и адски много да се забавлява как правите вече трета тема абсолютни безмислици. Имаше някаква сентенция, нещо такова: "журналистите са доразвили изкуството на общоговоренето, първоначално измислено за политически цели."
удивително е как можете с толкова много мнения да разисквате нещо супер незначително, да не говорим как ме кефи, когато се пробвате за ясновидци и предсказвате кой къде ще влезне и на кое класиране.
в тая тема да сбъркаш някъде с информацията я от матурите, я от нещо друго или недай си Боже да сбъркаш запетайчица, ще ти се нахвърлят цяла плеяда уонаби-журналистчета, изживяващи се като езиковеди.
не бях влизала 2 дена, а има 20 нови страници.
цяла година чакахте, една седмица не можете да дочакате.
безсмислици* :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Ааааа, не е така ,тая седмица е по-важна от цяла година, хаха!
Пък и така разтоварваме напрежението бе, мацка, по- ли е хубаво да заколим някого от нерви?!
А на мен ми е най-интересен отличника Герасим - глей го ся как не го интересуват грешките, като си е на второ място! :wink: :rabbit:
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Напротив - всяка вечер плача и разкъсвам нов и нов чифт дрехи - от мъка ;) И не бях ли на минимум трето, какво второ място - изкара ме отличник :mrgreen: :salute:

Аз така и не разбрах ти колко имаш на изпита.
Последно промяна от Георги Герасимов на 21 Юли 2011, 22:51, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”