Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Здравейте искам да попитам към кой трябва да се обърна(ако наистина има грешка) при грешка в пресмятането на бала.
Ситуацията е следната. Бала пресметнат в сайта е 15.36. Според страницата в сайта "Образуване на състезателен бал"
(4) Оценки от държавни зрелостни изпити се признават за резултат от кандидатстудентски изпити, съгласно приложение № 2.
(5) Ако кандидатстващите по ал. (4) се явят и на съответните кандидатстудентски изпити, в балообразуването участва оценката, която формира най-висок състезателен бал за съответната специалност.
бала ми е 15.92.
Според сайта и това което аз разбрах се смята най-високата оценка от двата изпита или матурата + оценката по математика от дипломата. А в момента както е бала ми е пресметнат с най-високата иценка от изпита + матурата по математика, но това не е най-високия бал. Оценките са ми 3.30 на изпита 5.46 на матурата и 5 от диплама. Ако някой ми намери грешка ще се радвам да сподели къде е и кое не съм допрочел за балообразуването, но ако съм прав къжете към кого мога де се обърна за евентуална поправка на бала и може ли това да стане онлайн и по телефон, защото не съм от София. Благодаря предварително!
killvanrea написа:Здравейте искам да попитам към кой трябва да се обърна(ако наистина има грешка) при грешка в пресмятането на бала.
Ситуацията е следната. Бала пресметнат в сайта е 15.36. Според страницата в сайта "Образуване на състезателен бал"
(4) Оценки от държавни зрелостни изпити се признават за резултат от кандидатстудентски изпити, съгласно приложение № 2.
(5) Ако кандидатстващите по ал. (4) се явят и на съответните кандидатстудентски изпити, в балообразуването участва оценката, която формира най-висок състезателен бал за съответната специалност.
бала ми е 15.92.
Според сайта и това което аз разбрах се смята най-високата оценка от двата изпита или матурата + оценката по математика от дипломата. А в момента както е бала ми е пресметнат с най-високата иценка от изпита + матурата по математика, но това не е най-високия бал. Оценките са ми 3.30 на изпита 5.46 на матурата и 5 от диплама. Ако някой ми намери грешка ще се радвам да сподели къде е и кое не съм допрочел за балообразуването, но ако съм прав къжете към кого мога де се обърна за евентуална поправка на бала и може ли това да стане онлайн и по телефон, защото не съм от София. Благодаря предварително!
Здравейте:) Днес видях в сайта,че се изнесено балообразуването ,но при мен има един проблем,на който не могат да ми отговорят от кандидатстудентска информация,а той е следният : Няма оценки от дипломата! ...как да няма,тогавА как са изчислили бала ми(който саго изкарали смешен) ?? На справката,която ми издадоха когато подавах документите за класирането пише Дипломни оценки и са изброени .. объркана съм ..надявам се някой да има някаква информация и да ми пише.
Благодаря
Аз имах проблем с това,че ми пишеше,че не искам матурите да ми се считат,а аз ги бях заградила и след цял ден разправии ми го оправиха.Звънете на този телефон -02 / 9308434 учебен отдел
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
Това не "излиза" сега, пише го в правилника, ама ви мързи да четете.
(6) Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит. Не участват оценки от профилирана, задължителна професионална, задължителноизбираема или свободноизбираема подготовка.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
valio написа:Еми да, толкова ти е балът, ако се смята 3,30 х 3= 9,90 + 5,46 = 15,36
P.S. - Ако искаш да е с матура оградил ли си "ДА" на въпроса дали искаш матурата да ти е балообразуваща?
Да оградил съм даже при мен е лисчето ми с номера и кои оценки да ми вземат.
А инче ако се смята матурата става 2х5.46= 10.92 +5 = 15.92
Ако наистина си отбелязала, че искаш да използваш оценката от ДЗИ, балът ти трябва да се пресметне така: 2х5,46 + 5,46 = 10.92 + 5,46 = 16,38
Ти си сметнал в твоя пост "+5", а не "+5,46", което е грешно, защото имаш 5 от редовния курс на обучение и 5,46 от матурата по математика, а както стана ясно от мненията по-горе, в този случай се взема винаги оценката от ДЗИ, което в случая за теб е добра новина, понеже тази ти оценка е по-висока.
Звъни в Учебен отдел дорде е време да си оправят гафа. Понижили са ти бала с повече от една единица, някой е направо за уволнение
Имаше в някоя от темите за този проблем с матурите. Обаждали са се да питат и са им отговорили, че все още не са въведени данните от матурите. Имайте търпение