ПРИЗИВ КЪМ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ НА СУ!

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Първо- благодаря за подкрепата и разбирането на тези, които си дадоха ясна сметка за какво става дума. Благодаря и на онези, които не знаят за какво става дума....сигурен съм, че не ги реабилитирате, защото подкрепяте делата им, а от незнание и страх. Жоро, не е вярно, че студентите са слаби и нямат право да се месят! В този Университет нашето становище още тежи! Аз няма да се откажа от гражданската си позиция и ще внеса за обсъждане тозе въпрос пред Студентския изпълнителен съвет- висш орган на СС, в който съм член, за да се излезе със становище по проблема! Не ме е страх от темата- винаги съм защитавал позицията си с целия си авторитет и както виждате пиша с името си и заставам зад думите си. На поставения въпрос отговарям- не ме познавате добре, колеги....НИКОГА нямаше да се съглася да сътруднича на ДС и да предавам приятели, колеги и близки! Да! Щях да предпочета да продавам краставици и да лежа в лагер, НО не и да бъде жалък доносник и мишок! Това е отговора ми на ехидното ви запитване....вие не ми отговаряйте...знам какво бихте направили!
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

може да не съм съвсем сигласен с него, но няма как да не призная твърдата позиция на Росен Тимчев!...

наистина са малко хората, които могат да застанат толкова принципно зад една идея!...

казвам го без никакви задни мисли или двусмислия - просто констатирам...
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

Росен Тимчев написа:На поставения въпрос отговарям- не ме познавате добре, колеги....НИКОГА нямаше да се съглася да сътруднича на ДС и да предавам приятели, колеги и близки! Да! Щях да предпочета да продавам краставици и да лежа в лагер, НО не и да бъде жалък доносник и мишок! Това е отговора ми на ехидното ви запитване....вие не ми отговаряйте...знам какво бихте направили!
Доста уверено като за човек, който не живял по времето на комунизма. А ако имаше семейство по него време - жена и деца? Майната й на кариерата. Ако репресивният апарат ти предложи да "избираш" от кое да се откажеш - ДС или семейството си, кое ще избереш? Заплахите и насилието над близки роднини и членове на семейството са пречупвали и по-твърди личности... :x
Някои от тези хора са били принуждавани да сътрудничат. Някои от тях са платили със съвестта си многократно повече, отколкото са навредили. Някои от тях не са имали избор. Някои от тях са направили много като учени и интелектуалци. Някои от тях са сътрудничили доброволно, от хорска злоба или от убеждение... Не можеш да поставяш всички под общ знаменател.
Аааа, да, ти имаше гражданска позиция, която явно не разбирам. Най-лесно се ловят мечки в зоопарка...
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от duh_navodneniq »

Не че нещо, ама щом като за студентите не е от значение дали преподавателите им някога са сътрудничали на ДС, може ли да се каже същото за преките потърпевши от това? Те май биха искали да се знае, а? :? След като е в миналото и ние сме склонни да го оставим там, т.е. да не променя отношението ни към някои хора, защо тогава тази информация да не излезе на бял свят? Все пак в БГ претендираме за публичност... :wink:
Тя ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговището им ...
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

xpucmo написа:
Росен Тимчев написа:На поставения въпрос отговарям- не ме познавате добре, колеги....НИКОГА нямаше да се съглася да сътруднича на ДС и да предавам приятели, колеги и близки! Да! Щях да предпочета да продавам краставици и да лежа в лагер, НО не и да бъде жалък доносник и мишок! Това е отговора ми на ехидното ви запитване....вие не ми отговаряйте...знам какво бихте направили!
Доста уверено като за човек, който не живял по времето на комунизма. А ако имаше семейство по него време - жена и деца? Майната й на кариерата. Ако репресивният апарат ти предложи да "избираш" от кое да се откажеш - ДС или семейството си, кое ще избереш? Заплахите и насилието над близки роднини и членове на семейството са пречупвали и по-твърди личности... :x
Някои от тези хора са били принуждавани да сътрудничат. Някои от тях са платили със съвестта си многократно повече, отколкото са навредили. Някои от тях не са имали избор. Някои от тях са направили много като учени и интелектуалци. Някои от тях са сътрудничили доброволно, от хорска злоба или от убеждение... Не можеш да поставяш всички под общ знаменател.
Аааа, да, ти имаше гражданска позиция, която явно не разбирам. Най-лесно се ловят мечки в зоопарка...
Направеното като учени и интелектуалци не подлежи на преоценка. Отварянето ще покаже кой е притиснат да стане съгрудник и кой сам е предлагал услугите си! Няма общ знаменател. Има морални катетории- чест, достойнство. Ако човек е доносничил и е провалил свои близки и приятели надали успехите му на учен са реабилитация! Освен това тези хора са тай-големите страхливци, защото не излизат да си признаят сами, а само ако досието им види бял свят! След това следва мънкане и оправдаване.... Не може да бъдат накарани да си направят проверка за принадлежност до излизане на нов Закон за досиетата, който в момента се обработва, но може да бъдат призовани сами да декларират това! Някои преподаватели са готови да го направят- открито и пред всички. Другите все още мислят. И вероятно има над какво.
33
В началото бе словото

Мнение от 33 »

И какво ще ги правим като си признаят?
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Всеки ще прецени как да постъпи. Аз ще ги поздравя за направеното признание. После зависи от извършените дела....
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

:? :?
33
В началото бе словото

Мнение от 33 »

а, ти се надяваш и отчет за извършените дела ли да ти дадат?! :shock:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Не се надявам на нищо! В интерес на собственото ти човешка достойнство е да го направиш докато можеш САМ, защото иначе ще трябва да се червят и извиват като някакви нищожества, когато информацията бъде огласена публично. Този въпрос не е приключил! Тепърва започва, уверявам те!
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

duh_navodneniq написа:Не че нещо, ама щом като за студентите не е от значение дали преподавателите им някога са сътрудничали на ДС, може ли да се каже същото за преките потърпевши от това? Те май биха искали да се знае, а? :? След като е в миналото и ние сме склонни да го оставим там, т.е. да не променя отношението ни към някои хора, защо тогава тази информация да не излезе на бял свят? Все пак в БГ претендираме за публичност... :wink:
Разумна позиция!
33
В началото бе словото

Мнение от 33 »

ти вярваш ли, че това ще стане?!
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Както казват руснаците- Ще поживеем, ще видим! По темата се работи, включително и законодателно. Нека кажем, че съм умерен оптимист, но по-скоро ще стане.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Росен Тимчев написа:Както казват руснаците- Ще поживеем, ще видим! По темата се работи, включително и законодателно. Нека кажем, че съм умерен оптимист, но по-скоро ще стане.
Хм...аз знам, че немците го казват това - Wir leben, wir sehen!

Може да е интернационално... :mrgreen:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Жоре и аз съм фен на немците....знаеш ве! Интерлаф е...... руснацине казват - Паживьом увидим! 8)
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”