Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Ако и матурата е математика, за тази специалност са с еднакъв коефициент.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Упс, това не го знаех. *оттегля се*thegirl написа:Ако и матурата е математика, за тази специалност са с еднакъв коефициент.
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- rOyals
- В началото бе словото
- Специалност: медицинска физика
Именно че и двете специалности са с коеф. 2.5 и това ме притеснява. Защо те ми правят бала с по ниската оценка (от КСИ-то). По този начин балът ми се намалява с 5-6 единици, айде да бяха 1-2 - здраве да е, но ... И все пак се надявам да имат някаква грешка и да го оправят или ще има се обадя утре да разпитам. Няма да стане тази работа. Ако нещата останат така, това означава, че със сигурност няма да бъда студент в су.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Когато излиза "некоректно въведени данни" - какво означаваше?
Че все още няма резултати , а не че са сгрешени данните , нали?
Че все още няма резултати , а не че са сгрешени данните , нали?
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
Някой знае ли кога са датите да си видим работите и къде? Каквато и да е информация, мерси!
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
След обявяване на всички резултати от втората кандидатстудентска сесия в тридневен срок (от 1 до 3 август) кандидатите могат да идентифицират писмените си работи в сградата на Ректората.
Идентифицирането се извършва лично от кандидат-студента срещу представяне на картончето с входящия номер и личната карта. Кандидат-студентите могат да идентифицират писмените си работи само веднъж.
Достъп до залите за идентифициране на писмените работи имат само членовете на техническата комисия, оценителите, даващи разяснения и кандидат-студентът, писал работата.
Не се разрешава идентифициране и не се дават разяснения по писмените работи на трети лица.
Идентифицирането се извършва лично от кандидат-студента срещу представяне на картончето с входящия номер и личната карта. Кандидат-студентите могат да идентифицират писмените си работи само веднъж.
Достъп до залите за идентифициране на писмените работи имат само членовете на техническата комисия, оценителите, даващи разяснения и кандидат-студентът, писал работата.
Не се разрешава идентифициране и не се дават разяснения по писмените работи на трети лица.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
А какъв е шанса да са ми объркали работата? 'Шот тая оценка дето я имам е АДСКИИИ нереалната.....liv написа:След обявяване на всички резултати от втората кандидатстудентска сесия в тридневен срок (от 1 до 3 август) кандидатите могат да идентифицират писмените си работи в сградата на Ректората.
а и прегледа на работата е от 1 - 3, записването е от 1 - 4, те вече ще са ми сметнали бала с тая оценка, какъв е смисъла да я гледам после..
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Искам да задам един въпрос,на който не мога да октрия отговор. При положение,че с матура по Английски език може да се влезне специалност Японистика се получава така че не може хахахах ,защото мак. бал,който човек може да постигне с матура е 18.00 А мин.годишния мин. бал е бил 23.28. и човек може само да си мечтае. Най-странното е ,че същото се случва с още куп специалности. Къде е логиката да се получава това?!!!!!!!!!!
- Еск
- В началото бе словото
- Специалност: Кореистика
Логиката е много проста. В повечето случаи нивото на матурата е плачевно ниско, за да могат всички зрелостници да я вземат и да завършат средното си образование, докато нивото на изпита по английски е с поне няколко идеи по-високо. Тоест паралел между двете не може да има, защото едното изисква мисленето от няколко мозъчни клетки, докато другото от "мааалко" повече. Вярно, че тази година изпитът се оказа по-лесен от предходните, но все си остава по-сложен от матурата. От което следва, че двете няма как да са равностойни и да се взимат с еднакъв коефициент.
" A vital ingredient of success is not knowing that what you're attempting can't be done. A person ignorant of the possibility of failure can be a halfbrick in the path of the bicycle of history."
- rOyals
- В началото бе словото
- Специалност: медицинска физика
За всички, които имат проблем в балообразуването, в момента още не са въвели балообразуване чрез матури. Инфото ми го казаха от уч. отдел. И едно малко въпросче - ако случайно не съм приет на 1во класиране в нито една специалност, автоматично ли участвам в 2ро ( без да подавам никакви документи и т.н. ) .
някой знае ли защо ми изписва, че оценките от матурите не ми се зачитат при балообразуване, а аз кандидатствам право и трябва и двете матури да ми вземат, тъй като втората е по история?
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Да, ако на първо класиране не си приет нито една специалност, на второ участваш автоматичноrOyals написа:За всички, които имат проблем в балообразуването, в момента още не са въвели балообразуване чрез матури. Инфото ми го казаха от уч. отдел. И едно малко въпросче - ако случайно не съм приет на 1во класиране в нито една специалност, автоматично ли участвам в 2ро ( без да подавам никакви документи и т.н. ) .
Оценките от матурите се считат за балообразуващи само за специалности, чието балообразуване вместо изпит можеш да ползваш матурата.. Поне аз така смятам..Superball написа:някой знае ли защо ми изписва, че оценките от матурите не ми се зачитат при балообразуване, а аз кандидатствам право и трябва и двете матури да ми вземат, тъй като втората е по история?
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
- Brutality
- От дъжд на вятър
- Специалност: -
- Адрес в галерията на СУ: -
^ и моят въпрос е подобен. Когато попълвах последните документи (със записването на специалностите), отбелязах оценката от матурата по БЕЛ да ми бъде зачетена за дисциплините, за които е възможно. Например при логопедията може да се кандидатства с изпит ИЛИ матура по БЕЛ - след като на матурата имам 6.00, е логично да искам да използвам тази оценка. Така и отбелязах в документите. В страницата обаче излиза, че оценката НЯМА да ми бъде зачетена за никоя от специалностите, за които кандидатствам. Защо така?
EDIT:
Извинявам се, сега видях горния пост, който отговаря частично на въпроса ми.
Все пак ако някой има по-подробна информация, моля. 
EDIT:
Извинявам се, сега видях горния пост, който отговаря частично на въпроса ми.
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
^ Може би с оценка от изпит да формираш по - висок бал и за това да не ти е зачетено желанието да ползваш оценката от матурата 
Vanity, definitely my favorite sin...
-
stoian_zlo
- В началото бе словото
- Специалност: ...
- Адрес в галерията на СУ: ...
На всички ли ви излиза, че оценките от матурите не могат да се ползват