Японистика 2 - за зайци и не само
Модератор: Don Horhe
Re: Японистика 2 - за зайци и не само
5.96
По принцип от 5.7 нагоре не би трябвало да имаш проблем.. зависи от интереса и успехите от изпита в съответната година
По принцип от 5.7 нагоре не би трябвало да имаш проблем.. зависи от интереса и успехите от изпита в съответната година
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
- ayakashi
- Постоянно присъствие
И това за другите езици е слух. С английския се влиза най-лесно. ( е, разбира се ако не си живял във Франция примерно или някой от другите ти е като майчин)
- alekth
- От дъжд на вятър
- Специалност: японистика
- Курс: трети
Е, с немски определено не се влиза по-лесно. Там граматиката беше една никаква, но критериите за оценяване на превода и есето явно са по-строги... пък и при тези резултатът не непременно опира до знаенето на езика (но пък сигурно помага да знаеш какво очакват). Миналата година май нямаше никой с немски...
Успех на изпитите, май са съвсем скоро.
Успех на изпитите, май са съвсем скоро.
- MisT
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Принципно и аз спадам към кандидатите за японистика, но мисля, че ми остана надеждата, която все пак не губя 
Имам максимален бал принципно и писах Японистиката като второ желание.
Ноо....аз вече си имам 2級 и не ми се иска да почвам езика от начало. Но пък от друга страна се изучават доста интересни неща за културата, историята, литературата, etc. :S
Ноо....аз вече си имам 2級 и не ми се иска да почвам езика от начало. Но пък от друга страна се изучават доста интересни неща за културата, историята, литературата, etc. :S
- Shizu
- В началото бе словото
И аз съм кандидат - на макс ми е английският така чеее май- май на есен се присъединявам ^^ Някакви съвети от сенпаите?
Quenching thirsts forbidden,
I drank wine as red as blood
and biting at truths half-eaten,
my pain I learnt to soothe.
- DeschainBG
- В началото бе словото
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: втори
Здравейте колеги япониси.
Правят ли проблем при вас ако студенти от други специалности, посещават част от лекциите и упражненията ви?
Правят ли проблем при вас ако студенти от други специалности, посещават част от лекциите и упражненията ви?
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
Външни лица не се допускат. Доколкото знам, това се отнася и за колегите от други специалности. Но не съм абсолютно сигурна, ако някой колега е по-запознат, моля, нека сподели.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- Shizu
- В началото бе словото
Въпрос - къде става записването на първокурсниците. Помните ли етаж, номер на стая като сте се записвали минали години ^_^ че сиг ще падне търсене.
Quenching thirsts forbidden,
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
При нас (индология) занятията по език се водят упражнения (доколкото знам), а по принцип лекциите са отворени за външни хора, но упражненията - не.aikaeimin написа:Външни лица не се допускат. Доколкото знам, това се отнася и за колегите от други специалности. Но не съм абсолютно сигурна, ако някой колега е по-запознат, моля, нека сподели.
@Shizu - записването става на първия етаж, като се влезе през входа 2рата врата в ляво

- t_enigma
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
С малко повече късмет и аз съм в Японистика от есента 
Imagination > Reality
- t_enigma
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Понеделник се записвам! >3>
Shizu, ще ставаме колежки~!
Shizu, ще ставаме колежки~!
Imagination > Reality
- HeadBanger[RaVeN]
- В началото бе словото
Здравейте, бъдещи колеги! Наесен сме заедно!
Иии честито, разбира се! 
To find the balance you want, this is what you must become. You must keep your feet grounded so firmly on the earth that it's like you have 4 legs instead of 2. That way, you can stay in the world...
Life is a moment, there's no hereafter... So make it burn always with the hottest flame!
Life is a moment, there's no hereafter... So make it burn always with the hottest flame!
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
Честито на печелившите! xD Ще се видим наесен. =]
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
-
deamonkiller
- В началото бе словото
Здравейте и от мен!
Искаше ми се да се похваля тук, че на есен и аз ще съм колега на изучаващите този прекрасен предмет, но уви не можах да вляза чрез кандидатстването с Японистика. За сметка на това засега (ако не реша да се пробвам за 2ро класиране) влязох с Английска филология. Аз обаче не възнамерявам да се отказвам и желанието ми да уча тук точно с тази специалност изобщо не е утихнало. Даже обратното - сега още повече ми се иска. Точно по тази причина естествено първата мисъл, която се появи в главата ми е да започна да разучавам детайлно, как стоят нещата с преместването догодина. Знам, че коментара ми може да е малко дълъг, но се надявам ще се намери някой знаещ, който търпеливо да го изчете и да отговори на въпросите ми.
1. Прочетох изискванията за прехвърляне от една специалност в друга (тоест в моя случай най-вероятно от Английски в Японистика). Минималната оценка, която трябва да съм имал от изпита по Английски език тази година трябва да е била 4.50, а аз имам 5.20. Колкото до успеха от следването, за който изискването е 5.00 - няма как да знам, колко ще е точно, но предполагам, че би трябвало да имам поне 5.30-5.50. При тези условия, горе-долу според вас добри ли са шансовете ми да успея да се вместя в някое от свободните места догодина или от сега да съм с нагласата, че ще ми трябва твърдо 6.00 успех от този първи курс?
2. Някой знае ли горе-долу как става самия процес на прехвърляне? Има ли много разкриване на сам на там по документи и едно друго и има ли опасност някъде нещо да се обърка/забрави в процеса.
3. Ако успея да се преместя и да започна да уча Японистика догодина, нали ще си започвам от първи курс? Няма да съм изпуснал нищо, само защото първата година съм я прекарал в Английската филология? Мисълта ми за това е да знам, че няма нужда предварително да се подготвям самостоятелно, а ще мога директно от нулата да започна да си уча Японския в университета, ако успея да се прехвърля?
4. Ако не греша, всяка година лятото учениците във факултета биват изпращани на практика/бригада в чужбина според филологията, която учат нали така? Има ли опасност срока, в който трябва да подам молбата си за преместване да съвпадне със срока, по време на който ще съм на бригадата? (извинявам се, ако нещо здравата съм се объркал и не доразбрал информацията за тези изпращания в чужбина, тъй като не съм много наясно с тях)
Мисля, че това е засега. ^^ Наясно съм, че критериите за прехвърляне най-вероятно се сменят много често и не е гаранция, че догодина, като ми дойде времето за това ще са същите, но това не пречи да ми е любопитно мнението на другите (особено на "семпаи" както му се вика на японски ^^).
Искаше ми се да се похваля тук, че на есен и аз ще съм колега на изучаващите този прекрасен предмет, но уви не можах да вляза чрез кандидатстването с Японистика. За сметка на това засега (ако не реша да се пробвам за 2ро класиране) влязох с Английска филология. Аз обаче не възнамерявам да се отказвам и желанието ми да уча тук точно с тази специалност изобщо не е утихнало. Даже обратното - сега още повече ми се иска. Точно по тази причина естествено първата мисъл, която се появи в главата ми е да започна да разучавам детайлно, как стоят нещата с преместването догодина. Знам, че коментара ми може да е малко дълъг, но се надявам ще се намери някой знаещ, който търпеливо да го изчете и да отговори на въпросите ми.
1. Прочетох изискванията за прехвърляне от една специалност в друга (тоест в моя случай най-вероятно от Английски в Японистика). Минималната оценка, която трябва да съм имал от изпита по Английски език тази година трябва да е била 4.50, а аз имам 5.20. Колкото до успеха от следването, за който изискването е 5.00 - няма как да знам, колко ще е точно, но предполагам, че би трябвало да имам поне 5.30-5.50. При тези условия, горе-долу според вас добри ли са шансовете ми да успея да се вместя в някое от свободните места догодина или от сега да съм с нагласата, че ще ми трябва твърдо 6.00 успех от този първи курс?
2. Някой знае ли горе-долу как става самия процес на прехвърляне? Има ли много разкриване на сам на там по документи и едно друго и има ли опасност някъде нещо да се обърка/забрави в процеса.
3. Ако успея да се преместя и да започна да уча Японистика догодина, нали ще си започвам от първи курс? Няма да съм изпуснал нищо, само защото първата година съм я прекарал в Английската филология? Мисълта ми за това е да знам, че няма нужда предварително да се подготвям самостоятелно, а ще мога директно от нулата да започна да си уча Японския в университета, ако успея да се прехвърля?
4. Ако не греша, всяка година лятото учениците във факултета биват изпращани на практика/бригада в чужбина според филологията, която учат нали така? Има ли опасност срока, в който трябва да подам молбата си за преместване да съвпадне със срока, по време на който ще съм на бригадата? (извинявам се, ако нещо здравата съм се объркал и не доразбрал информацията за тези изпращания в чужбина, тъй като не съм много наясно с тях)
Мисля, че това е засега. ^^ Наясно съм, че критериите за прехвърляне най-вероятно се сменят много често и не е гаранция, че догодина, като ми дойде времето за това ще са същите, но това не пречи да ми е любопитно мнението на другите (особено на "семпаи" както му се вика на японски ^^).