Лелееее, бива ли да съм толкова разсеян. Как щях да внеса 2на такса........ :ДДДДДДДДДДДДt_enigma написа:chill написа:Shizu написа:В Търново наистина не връщат по правилник, защото повечето са в нашето положение - кандидатстват в Търново и после се отказват за София. Как да печелят пари иначе. Аз реших да рискувам - или Софийски или нищо, защото 277 лв ей така не ми се дават XD От Софийския поне ти връщат 90 процента от вноската ако се откажеш, ама той кой се отказва от СУ.
277 лв. ?! Ти да не гледаш старите такси? Аз съм приет АФ и семестриалната такса е 554 лв ... ей така на вятъра ако се откажа и отида в СУ .
При записване се плаща семестриална такса, което ще рече 1/2 от годишната.
[КСК 2011] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Английски език
-
anesthesia
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
4.32 дали ще ми стигне за АФ или за ПА?
-
yoancheto
- В началото бе словото
- Специалност: НУПЧЕ
- Обратна връзка:
И аз съм така.А как са ти дипломата и матурата?anesthesia написа:4.32 дали ще ми стигне за АФ или за ПА?
Здравейте и от мен^^
4.72, сред първите ми желания са Унгарска и Славянска филология. Някой друг, който иска да учи тия забутани филологии? Имам чувството, че съм само аз.
По принцип зорът ми беше за Скандинавистика, но се отказах да мечтая още когато разбрах, че за балообразуваща оценка ще използват тази от матурата ми по Немски, въпреки че кандидатствам с АЕ. Както и да е, успех на всички с класиранията^^
И аз предвиждам надвишаване на бройките в Скандинавистиката, много шестици, много нещо. xD
4.72, сред първите ми желания са Унгарска и Славянска филология. Някой друг, който иска да учи тия забутани филологии? Имам чувството, че съм само аз.
И аз предвиждам надвишаване на бройките в Скандинавистиката, много шестици, много нещо. xD
yoancheto написа:И аз съм така.А как са ти дипломата и матурата?anesthesia написа:4.32 дали ще ми стигне за АФ или за ПА?
По-скоро не. 4.32*3=12.96+6(в най-добрият вариант)=18.96.Миналата год. момичетата с бал 19.91 някъде почти 20 беше.Но все пак стискам палци
Само добродетелността е богатство!
DidMyTime написа:Здравейте и от мен^^
4.72, сред първите ми желания са Унгарска и Славянска филология. Някой друг, който иска да учи тия забутани филологии? Имам чувството, че съм само аз.По принцип зорът ми беше за Скандинавистика, но се отказах да мечтая още когато разбрах, че за балообразуваща оценка ще използват тази от матурата ми по Немски, въпреки че кандидатствам с АЕ. Както и да е, успех на всички с класиранията^^
С 4.72 1000000% си вътре Унгарска ф-я,за Славянска,не знам.Ти кое по-напред си писал/а от двете?
- Shizu
- В началото бе словото
Тази година май изпита наистина са го направили лесен, защото не знам друга година да са били толкова 6-ци, толкова нещо. За скандинавистиката особено наистина сиг ще приемат извън бройките, защото ще има доста хора с макс бал, мисля.
Quenching thirsts forbidden,
I drank wine as red as blood
and biting at truths half-eaten,
my pain I learnt to soothe.
I drank wine as red as blood
and biting at truths half-eaten,
my pain I learnt to soothe.
Да, аз съм ги смятала баловете, и в двата случая съм вътре, освен ако всички 5ци и 6ци не се литнат да ги учат тия неща. Унгарската съм я писала първо, просто защото не знаех какъв славянски език точно ми се учи. :ДSmile_ написа:
С 4.72 1000000% си вътре Унгарска ф-я,за Славянска,не знам.Ти кое по-напред си писал/а от двете?
- t_enigma
- От дъжд на вятър
- Специалност: Японистика
- Обратна връзка:
Между другото унгарският доста странно звучи и май не е близък до никой друг от славянските.
За Славянска филология и аз съм го писала, ама 7. или 8.
За Славянска филология и аз съм го писала, ама 7. или 8.
Imagination > Reality
-
anesthesia
- В началото бе словото
- Специалност: Право
И аз съм писала Славянска филология, за която май ще ми стигне бала, но не съм сигурна дали си струва да се учи... Някакво мнение по въпроса?
Чувала съм добри отзиви за Славянска ф-я,дори била доста сходна с Българската ф-я.
Унгарският не прилича на никой език, в една езикова група е с финския, ама нямам поглед върху него за да кажа приличат ли си или не. 
А иначе това, което знам и за двете филологии е, че са трудни за завършване и малко хора ги предпочитат, защото трябва да се учи. Реално не са и особено популярни. Вече тези, които ги учат да казват струва ли си или не, аз смятам да опитам, пък каквото стане. Общо взето след много питане и разговори с хора, които имат поглед върху нещата реших, че това е за мен, времето и класирането ще покаже дали това е така. :Д
А иначе според мен си струва да учиш нещо само и единствено ако го искаш, ама това е дълга, широка и милиони пъти обсъждана тема.
А иначе това, което знам и за двете филологии е, че са трудни за завършване и малко хора ги предпочитат, защото трябва да се учи. Реално не са и особено популярни. Вече тези, които ги учат да казват струва ли си или не, аз смятам да опитам, пък каквото стане. Общо взето след много питане и разговори с хора, които имат поглед върху нещата реших, че това е за мен, времето и класирането ще покаже дали това е така. :Д
А иначе според мен си струва да учиш нещо само и единствено ако го искаш, ама това е дълга, широка и милиони пъти обсъждана тема.
- Equilibrium
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: МО
- Курс: втори
За славянската мога да дам г/д мнение, защото имам/имал съм близки, които са учили...
1) виждали сте баловете - влиза се лесно, преди година-две с 3.50 имаш закачено място гарантирано
2) сформирано от баловете (поне преди) се разделяте на различни езици
3) много е трудно. трудно и скучно, са ми казвали, но главно първото. то си е филология, няма как.
4) доколкото знам много малко от кадрите, които са започнали да следват специалността я завършват. това важи принципно за всяка специалност, защото хора се отцепват, прекъсват поради някакви причини и т.н., но СПЕЦИАЛНО и наблегнато за славянската винаги е било по-интензивно като процес това.
Знам, че нищо особено не казах, но все пак моите изтъркани 50 стотинки. А за популярното - винаги има нужда от преводи/кол-центрове/курсове и т.н. за прибалтийски и централно/източноевропейски езици, особено напоследък. Не като да са девета глуха - както те, така и скандинавските езици.
1) виждали сте баловете - влиза се лесно, преди година-две с 3.50 имаш закачено място гарантирано
2) сформирано от баловете (поне преди) се разделяте на различни езици
3) много е трудно. трудно и скучно, са ми казвали, но главно първото. то си е филология, няма как.
4) доколкото знам много малко от кадрите, които са започнали да следват специалността я завършват. това важи принципно за всяка специалност, защото хора се отцепват, прекъсват поради някакви причини и т.н., но СПЕЦИАЛНО и наблегнато за славянската винаги е било по-интензивно като процес това.
Знам, че нищо особено не казах, но все пак моите изтъркани 50 стотинки. А за популярното - винаги има нужда от преводи/кол-центрове/курсове и т.н. за прибалтийски и централно/източноевропейски езици, особено напоследък. Не като да са девета глуха - както те, така и скандинавските езици.
-
kriko
- В началото бе словото
- Специалност: ??
5.96 имам аз, за туризъм би трябвало да стигне с 5.00 по география 
Боже,онзи съфорумец от мин.год,който беше изкарал ЛУДАТА оценка 5.96 на изпита по англ да яде боб пред пълните 6-ци тази година.
Направо луда работа тази година!!