В това се състои проблемът.stasinka написа:Записваш се и после ако те приемат в СУ, се отписваш
[КСК 2011] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Re: [КСК 2011] Английски език
@Condemned и chill. Според мен ако не стане на първо класиране, то на второ сте вътре, но вие си решавате.
Ако се запишат във ВТУ, трябва да си платят семестриалната такса, а после ако решат да се отпишат, не е гаранция, че ще си върнат парите. Макар и в правилниците им да пише, че се възстановява определен процент от сумата, аз съм чувала, че много често всъщност нищо не ти връщат.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
^ Вероятно си права, но все пак риска ми се струва голям...
относно таксата, наясно съм, че най-вероятно пари после няма да видя. : )
относно таксата, наясно съм, че най-вероятно пари после няма да видя. : )
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Напротив, би трябвало да ти върнат по-голяма част от таксата, поне е така в повечето университети.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- liv
- Стенограф
Да, то е така по правилник.
Но 100% ще си имат дразги, а както казах аз съм чувала на някои хора изобщо да не им ги връщат.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- teddinka
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Хора, от сега ви казвам - ВТУ нищо не връщат. Пише го в правилника на университета и никога досега не са го правили.
Което е доста тъпо, понеже и аз се чудя какво да правя..
Btw, знае ли някой къде да намеря статистиките от минали години? Колко 2ки е имало, колко 6тици и т.н..
Btw, знае ли някой къде да намеря статистиките от минали години? Колко 2ки е имало, колко 6тици и т.н..
- Alantrik
- В началото бе словото
- Специалност: Няма таква
- Курс: кандидат-студент
Не само не е гаранция, ами доколкото разбрах не връщат никакъв % от парите.liv написа:@Condemned и chill. Според мен ако не стане на първо класиране, то на второ сте вътре, но вие си решавате.
В това се състои проблемът.stasinka написа:Записваш се и после ако те приемат в СУ, се отписвашАко се запишат във ВТУ, трябва да си платят семестриалната такса, а после ако решат да се отпишат, не е гаранция, че ще си върнат парите. Макар и в правилниците им да пише, че се възстановява определен процент от сумата, аз съм чувала, че много често всъщност нищо не ти връщат.
Patrick Dubsguy Bateman
- Shizu
- В началото бе словото
В Търново наистина не връщат по правилник, защото повечето са в нашето положение - кандидатстват в Търново и после се отказват за София. Как да печелят пари иначе. Аз реших да рискувам - или Софийски или нищо, защото 277 лв ей така не ми се дават XD От Софийския поне ти връщат 90 процента от вноската ако се откажеш, ама той кой се отказва от СУ.
Quenching thirsts forbidden,
I drank wine as red as blood
and biting at truths half-eaten,
my pain I learnt to soothe.
I drank wine as red as blood
and biting at truths half-eaten,
my pain I learnt to soothe.
- t_enigma
- От дъжд на вятър
- Специалност: Японистика
- Обратна връзка:
Хора, от всичко, което прочетох досега направо ми скапахте мечтите 
Имам 5.96 на АЕ, но като гледам колко пълни шестици има, японистиката нещо ми се изплъзва.
Колкото до ВТУ е сигурно, че няма да връщат никакви пари. Пише го в правилника им, но аз все пак се обадих, защото и аз съм пред същата дилема със записването там или чакане в СУ и явно не, нямат никакво намерение да възстановяват семестриални такси.
Имам 5.96 на АЕ, но като гледам колко пълни шестици има, японистиката нещо ми се изплъзва.
Колкото до ВТУ е сигурно, че няма да връщат никакви пари. Пише го в правилника им, но аз все пак се обадих, защото и аз съм пред същата дилема със записването там или чакане в СУ и явно не, нямат никакво намерение да възстановяват семестриални такси.
Imagination > Reality
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
t_enigma, виж в статистиката с оценката ти колко момичета имат по-висока и съответно същата оценка като твоята. Имай предвид, че не всяка една от твоите колежки ще кандидатства същото - не се отчавай, имаш много висок резултат, който поне според мен ти гарантира вход по първо желание 
P.S. Защото ако не е така сме изравнили УНСС по критерия влизането на определени места да се изчислява в границата от 5.90 до 6.00
P.S. Защото ако не е така сме изравнили УНСС по критерия влизането на определени места да се изчислява в границата от 5.90 до 6.00
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- liv
- Стенограф
Герасимов е прав. То на мен даже ми направи впечатление, че повечето пълни шестици са за АФ и скандинавистика.t_enigma написа:Хора, от всичко, което прочетох досега направо ми скапахте мечтите
Shizu написа:В Търново наистина не връщат по правилник, защото повечето са в нашето положение - кандидатстват в Търново и после се отказват за София. Как да печелят пари иначе. Аз реших да рискувам - или Софийски или нищо, защото 277 лв ей така не ми се дават XD От Софийския поне ти връщат 90 процента от вноската ако се откажеш, ама той кой се отказва от СУ.
277 лв. ?! Ти да не гледаш старите такси? Аз съм приет АФ и семестриалната такса е 554 лв ... ей така на вятъра ако се откажа и отида в СУ .
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
liv написа:
Герасимов е прав. То на мен даже ми направи впечатление, че повечето пълни шестици са за АФ и скандинавистика.
Аз даже по Скандинавистика предвиждам приемане на повече хора от местата заради еднакъв (максимален) бал.
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
Тази година,наистина мин.бал за скандинавистика и японистика май няма да има! 
Само добродетелността е богатство!
- liv
- Стенограф
От 2010 няма никъде. Ето за 2009 http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... t_izpititeteddinka написа:
- t_enigma
- От дъжд на вятър
- Специалност: Японистика
- Обратна връзка:
chill написа:Shizu написа:В Търново наистина не връщат по правилник, защото повечето са в нашето положение - кандидатстват в Търново и после се отказват за София. Как да печелят пари иначе. Аз реших да рискувам - или Софийски или нищо, защото 277 лв ей така не ми се дават XD От Софийския поне ти връщат 90 процента от вноската ако се откажеш, ама той кой се отказва от СУ.
277 лв. ?! Ти да не гледаш старите такси? Аз съм приет АФ и семестриалната такса е 554 лв ... ей така на вятъра ако се откажа и отида в СУ .
При записване се плаща семестриална такса, което ще рече 1/2 от годишната.
Imagination > Reality