[КСК 2011] Английски език

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
DarkFlames
В началото бе словото

Re: [КСК 2011] Английски език

Мнение от DarkFlames »

PVP написа:По стечение на обстоятелствата съм полагал изпити в чужда страна. На тези изпити имаше само и единствено чужденци. Ей, Богу, един родител не видях пред сградата. Вие си правете изводите.
Да, наистина, колко отвратително е родителите ти да се интересуват от теб! А и все пак всички бъдещи студенти са с коли и живеят в София...
PVP
В началото бе словото

Мнение от PVP »

Влакове и автобуси няма ли? Ами като отидат на интервю за работа пак ли родителите ще ги "изпращат"? ОК, закарай си детето, но не стой пред сградата да се блъскаш и да надничаш. Не виждам какъв е проблемът да седнат, да пият едно кафе, да се поразходят и след това да си ходят. Нелепо е.
Аватар
lindorcheto
От дъжд на вятър
Специалност: Славянски филологии
Курс: първи

Мнение от lindorcheto »

Ооооо Боже моойййййй......Аз съм си от София,но и мен на първия ми кандидат-студентски изпит баща ми ме изпрати до двора на университета.Верно само ме изпрати и после си замина,но пак беше с мен.Вече на другите изпити,които съм държала само ме закарваше с колата и това беше.Но не виждам нищо лошо някой родител да си изпрати детето до университета,особено ако е от друг град и за пръв път идва на новото място.Няма лошо и да почака отвън с него.Вече става лошо,когато започнем да влизема е и родителите се бутат заедно с теб.Това вече е изнервящо.Даже сега на изпита по английски имаше едно момиче с майка си пред мен и като тръгнаха да ни пускат за изпита и тая жената тръгна да се бута с нас..и изведнъж спря пред мене и не мърда,а то е гъч и аз се чудя как да я заобиколя..Това вече не е приятно,когато го правят родителите.Но не виждам какво толкова се заяждате,че някои хора биват придружавани до университета от родителите си.(ако е само придружаване-ок,но бутане-not ok).

Мисля,че беше грешка отново да се повдига тоя въпрос.Май всеки си знае своето и колкото и да го обсъждаме до никъде няма да стигнем. :bounce:
Славянски филологии - І курс
^ http://www.facebook.com/#!/groups/235119629870389/ ^
PVP
В началото бе словото

Мнение от PVP »

Следващото като невинна закачка: дали майката на Джъстин Бийбър го придружава на всеки негов концерт? :lol:
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Правя си извод единствено, че според теб щом е така в чужбина, значи така е правилно. В някои отношения несъмнено е така, но да го твърдиш сляпо за абсолютно всеки аспект от живота и човешките взаимоотношения е малко прекалено.

Още повече в повечето случаи започвате оплакванията си със самото присъствие на родители, а после стигате до бутането. Изяснете си какъв ви е проблемът и тогава вече си защитавайте тезата.

Според моите виждания само тези, които сами си плащат обучението в университета , имат право да претендират за такава независимост, че да се изнервят, че някой е бил изпратен от родителите си на изпит.

Най-малкото, това а важен момент от живота ти и някаква извънредна подкрепа, изразена с физическо присъствие, би трябвало да се приема без предразсъдъци от страна на околните.

И да, нашите дойдоха с мен на всичките ми изпити, въпреки че живея в София, въпреки че университета е на 300 метра от училището ми и въпреки че им казах, че не е наложително. Правят го по-скоро за себе си, отколкото за мен.
It's never too late
for a twist of
fate.
chill
Пишете, о, братя
Курс: втори

Мнение от chill »

ма то въпроса не е кой колко е 'оправен', и колко е голям мъж като отиде сам на изпит. въпроса е принципен. аз лично (не)идването/(не)присъствието на родителите го свързам по-скоро с това каква връзка имате/нямате с тях и доколко държите да са с вас в подобен момент. до някъде 'по-оправните' са привилегировани от гледна точка на това, че мама и тате не им вървят подир дупето постоянно, но пък липсата на нормална връзка/комуникация/ въобще контакт с родителите според мен е много жалка картинка. да не забравяме, че те са едно от най-важните неща в тоя живот, и ако държат да ви изпратят/закарат до ши.бания университет и да ви пожелаят успех - не е нужно да се правите на голяма работа и да се репчите, показвайки колко сме големи и самостоятелни.
Последно промяна от chill на 16 Юли 2011, 01:21, променено общо 1 път.
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

^ ако го правят за своя облага, не са никакви родители, така че не мисля, че причината е заради самите тях, заради подкрепа е,предполагам... но както и да е :\\
но аз пак ще кажа: родитеи нека си има, НО аз не съм длъжна да бъда спъвана, предреждана, бутана, изгаряна с цигара (да, на една позната и това се случи докато майката на някакъв келеш философстваше и размахваше цигара) от чуждите родители (то това важи и за студентите, ама за какво да се увеличава двойно вероятността някой да те помете в тия блъсканици;) :pukeleft:
Така че деца, казвайте на родителите си да ви се наслаждават от малко по- далеч, а не да се блъскат заедно с вас!!!
П.П. И наистина не биваше да се повдига тая тема пак, че и аз не мога да се възъдржа да се изкажа :oops:
DarkFlames
В началото бе словото

Мнение от DarkFlames »

Бутането може да се избегне най-лесно като просто не ходиш да се буташ. Така или иначе ще влезнеш. Аз лично изчаках лудницата да отмине и спокойно си се качих.
Аватар
deathclock
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление
Обратна връзка:

Мнение от deathclock »

Въпрос на лично предпочитание си е...

Аз лично намирам най-голям душевен мир преди изпита да си запаля колата, да си ръгна Galaxy-то, да си пусна любимата песен, да изържа 770ватовото суббуферче на макс, да си паркирам пред факултета, да си доизслужам парчето и влизам и почвам да изписвам химикали...
Ако не го направя така няма да се получи просто и до сега винаги високи оценки ми е носило.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

В цялата тази тема деликатният въпрос за родителите и техните фотоапарати остана на заден план :mrgreen:

P.S. "Мамиии, мамиии, обърни се да те снимам!!" -> резултат: девойката се обърна, при което хвани я прескачай / заобикаляй / измествай като пазиш опити да не влезеш възпитано в кадър ;)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
MisT
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от MisT »

Нямаше как да не засегнете тази тема И В ТОЗИ РАЗДЕЛ! Аз лично не виждам проблем родителите да си изпратят децата, тъй като това е един от важните моменти в живота. Разбира се, че на интервю за работа няма да идат с тях първо, защото това вече е РАБОТА и второ, едва ли ще имат време тогава за това. Имам предвид, че изпитите са в неделя, а тогава родителите имат доста свободно време и вместо да спят предпочитат да идат с детето си и да му пожелаят успех!

П.П. Това със снимките е доста странно, аз лично го слагам в графата ГСП. Но пък така е може би, защото родителите се вълнуват повече от самите кандидати.
countryman
В началото бе словото

Мнение от countryman »

Ей, много насериозно взехте написаното от мен. Аз исках малко да ви развеселя, пък то ..... Нямах намерение да предизвиквам отново тежка дискусия по темата, сори. Стори ми се весело, като си представих как подпийнали майки и татковци разискват "а бе тоя Крум, уважава ли ме мене или не ме уважава, ама май не ме уважава щом се мъкне постоянно по изпити". Гледайте по-ведро и със здраве. :Cherna_05:
Животът е като детска дрешка - къс и наакан.
Аватар
MimSiTyYyYy
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от MimSiTyYyYy »

Ей сега Светльо ще се появи и ще изтрие всичко. :) Няма смисъл само да си чешем езиците(пръстите) само защото сме изнервени, че няма резултати. ;) Предлагам да пишем като има резултати, защото като видях нови 2 страници и направо ми причерня... ;)
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

MimSiTyYyYy написа:Ей сега Светльо ще се появи и ще изтрие всичко. :) Няма смисъл само да си чешем езиците(пръстите) само защото сме изнервени, че няма резултати. ;) Предлагам да пишем като има резултати, защото като видях нови 2 страници и направо ми причерня... ;)
Ехе, ти за две страници. Ако наистина излязат за 15тина минути ще има поне 5 страници от типа на "аз имам еди-колко си.", "колко хора имат над еди-колко си?", "бал еди-колко си ще ми стигне ли?" и "кой се бори за еди-коя си специалност?".
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Специалност: Право
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

Ей, това с родителите обаче много голяма тема се оказа.
Аз съм от София и на всичките изпити досега ме изпращаха - просто си седим по-настрани от тълпата и не пречим на никого... Друго е да усетиш подкрепа сутринта преди изпит, да има с кого да размениш две-три думи, вместо да се оставиш на нервите, докато чакаш безкрайно пред входа сам. (а аз уж съм от супер спокойните преди изпити и пак мразя да няма с кого да си поговоря..) Има хора, които при записването са били с приятели, че да се уцелят в една зала/факултет и по тази линия им идва необходимата подкрепа, примерно, ама има и такива като мен, дето пък въобще не се усетиха за това и си се записаха наведнъж за всички изпити в първия удобен следобед :lol:

Да не говорим за децата от провинцията. Нов град, непознати улици и т.н. Айде, снимките е прекалено, ама даже и това може да бъде разбираемо. Имах късмета есента да ме извикат на интервю в един от най-престижните университети в Англия - ми там положението преди интервюта е същото, въпреки че не си личи като мащаб, защото кандидатите са разпръснати по дни, а не всичките да са в един ден и час. И примерно докато баща ми, който езика не знае, ама ме придружава за чисто морална подкрепа, си седеше кротко в кафето, докато ми приключи изпитът, така имаше и родители англичани, живеещи на 30 минути път от града, но все пак дошли като придружители, които най-спокойно влизаха в самия колеж, настаняваха се в стаята за почивка между две интервюта на самите кандидатстващи, хапваха си бисквити, пийваха чай и обсъждаха с децата си конкуренцията... :cyclopsani: Плюс много снимки по всяка чупка на алеите и градинките, и пред всяка сграда, била тя административна или общежитие. И кво толкова - всеки с разбиранията си. Хората са си хора, изпитите са си изпити.

Пък че за масови изпити чужденците пристигат сами - за други държави не знам, но в Англия примерно ги приемат в университет със задължителните изпити след средно, които са условно казано нещо като нашите матури, ама в пъти по-сложни (това ако стане тук впрочем някой ден, ще е доста добре). Много ясно, че няма да се събират родители пред училищата, както не помня май месец да го е имало това и при нас.
she'd started smoking poetry
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”