Академия на МВР vol. 2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
The_student
В началото бе словото
Курс: първи

Re: Академия на МВР vol. 2

Мнение от The_student »

Остават броени часове до деня, в който всичко ще се реши, как е настроението, ще се спи ли? :D:D
asasasasas
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от asasasasas »

ми лично аз не мога :D
Фют
В началото бе словото

Мнение от Фют »

Важното, е че дадохме максимума от себе си, пък каквото сабя покаже...
румид
В началото бе словото
Специалност: медицина
Курс: първи

Мнение от румид »

Видяхте ли си резултатите?
Ние сме приети по III то желание ф-т "Полиция" Успех на всички курсанти Iви курс! Бъдете щастливи с избраната от вас специалност, момчета и момичета!
magicman
В началото бе словото

Мнение от magicman »

вече няма да сме най-низшите :D честито ви
Аватар
Wrath
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от Wrath »

Хах, прогнозите ми се оказа абсолютно вярни... Тази година долната граница за първо класиране е дори по - висока от миналогодишната... И все пак на печелившите - честито! На първите резерви - изчакайте няколко дни, ще се радвате и вие :)
asasasasas
В началото бе словото

Мнение от asasasasas »

Честито на всички ни!
Някой по запознат може ли да каже, освен диплома и лична карта друго трябва ли да се носи при записването, напр. снимки ....?
Аватар
Wrath
От дъжд на вятър

Мнение от Wrath »

Ами принципно, ако не пише нещо специално в онези писания на Академия...не носиш нищо, освен лична карта. Технически погледнато дори дипломите не остават в университета, така че може би и тя няма да ти трябва. Но тъй като тази година все пак имаше промяна в някои процедури - все пак я носи. Снимки не ти трябват, или поне все още не, тъй като в картите и книжките си използват такива с униформа - каквито вие още нямате. Ще ви снимат в Пазарджик и така... Друго освен чар, няма да ти трябва. Добре дошъл в голямооооооооото семейството на АМВР :lol:
sdimitrov
В началото бе словото
Специалност: adasdas

Мнение от sdimitrov »

Здравейте и аз съм сред приетите ППООР.Иска ми се да попитам дали има възможност след като си завърша бакалаварската степен в АМВР , да изкарам и второ висше право.Най-вече ме интересува дали ще ми приспаднат някакви години или пък по някакъв начин успоредно да може да се изкара и право.Много ще бъда благодарен ако може някой запознат да обясни как стоят нещата относно този въпрос.Благодаря предварително.
Аватар
Wrath
От дъжд на вятър

Мнение от Wrath »

Съвсем спокойно можеш да запишеш и трето, ако искаш... Успоредно, докато учиш в Академията обаче, няма как да се случи. След като завършиш бакалавърската степен, при записване някои от дисциплините, които си изучавал в АМВР ти се признават, други - ще се наложи да държиш отново, но като цяло няма никакъв проблем. Така или иначе, магистърска програма в АМВР, няма как да запишеш веднага след като си завършил бакалавър, така че ти се отваря чудесна възможност за оползотворяване на времето с право някъде другаде... :)
garasomovit
В началото бе словото
Специалност: ТУТ Т Каблешков
Курс: завършил

Мнение от garasomovit »

ИМАЛИ РЕЗЕРВИ И КОЛКО СА ТЕ?
Аватар
Wrath
От дъжд на вятър

Мнение от Wrath »

Тези въпроси нямат много смисъл. :roll:
Естествено е, че резерви има и те са до последния кандидат. Ако за Пожарната приемат до № 16, резерви са от №17 до №253. Честно казано нищо съществено не ти дава тази информация.

Сега обръщам внимание и на нещо друго. При отваряне на трите класирания, за трите специалности, забелязвам едни и същи входящи номера, което респективно значи едни и същи хора. Значи един човек е приет и в трите специалности, което респективно пък значи, че идеята за подредба в желанията въобще се обезсмисля. Това значи, че броят на резервите, които на второ класиране ще се окажат в списъците на приетите се увеличава доста... Много странно...
garasomovit
В началото бе словото

Мнение от garasomovit »

ПРИ ЗАПИСВАНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПАДПИШЕ ДОГОВОР ЗА 10 ГОДИНИ , ЧЕ ЩЕ РОБОТИШ В СИСТЕМАТА НА BG ????????
А КЪДЕ Е ЧУЖБИНА??????
Аватар
Wrath
От дъжд на вятър

Мнение от Wrath »

Чужбината е някъде зад граница... В крайна сметка работата, за която те подготвя АМВР, е за практикуване в границите на нашата страна. Единственият досег с чужбина, който можеш да имаш, както по време на пребиваването си в академията, така и след това, е само обучителен /в рамките на стажове, обмяна на опит, сътрудничество и т.н./, но не и да практикуваш полицейската професия извън пределите на България. Естествено, това е ограничение, което важи 10 години /именно с подписването на този договор/.
Договора го подписват съответно две страни, обучаваният и министърът на вътрешните работи. А този за чужбина, кой да го подпише? Може би, министърът на външните?
Ясно е, и защо се прави цялата работа. По някакъв начин трябва да се отплатиш за четирите години безплатно обучение. При условие, че договорът /разгледан като двустранна сделка/ бъде прекратен от някоя от двете страни, естествено следват санкции. Но какво са 15-16 хиляди лева, когато става въпрос за бъдещето ти?
garasomovit
В началото бе словото

Мнение от garasomovit »

Re: Академията на МВР vs СУ

Мнениеот tapizaushi » 28 Юли 2010, 21:06
rednolie, тогавашния декан на факултет "Полиция" преди 12 години ми каза:

"Не си за там, момче"

Та и ти така. Много питаш, много въпроси си задаваш, което не е добре.

Аз бях 3-ти номер по успех, имаше един тузарски факултет "Сигурност", в който 15 човека приемаха. Бащата беше и той служител от системата и много искаше там да ида.

Та аз избрах в СУ да си уча "Право". Там поощряват мисленето повече, макар че пак не много
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”