Аз пък не очаквам.Около мен няколко типа обясняваха как са разгледали или само "Песента на колелетата", или само 2-3 разказа.IcebreakerR написа:Всеки пише за това, за което иска, но аз лично смятам, че Йовков е изключително лесен автор и просто се изумявам, че не го харесвате. Но, единственото, което се учудвам тази година е, че не виждам Дебелянов в цитатите? Лол! Пак по-добре Христо Ботев и Атанас Далчев, но пък да ви кажа честно, този Ботев само го дават и вече и на мен почва да омръзва...дано догодина да се изтегли нещо по-различно! Аз лично съм оптимист този път за по-високи оценки!
Резултати Литература - 2011/2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Резултати Литература - 2011/2012
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Aз лично никак не харесвам Йовков. Но пък темата ми се стори приятна. За разлика от всички, които споделиха, че са писали доста, аз написах 11 стр.
Включих "Песента на колелетата", "Индже", "Шибил", "Последна радост" и " Серафим".. Сега като се замисля.. като за автор, който не ми допада, е добра, на места дори философска.
Включих "Песента на колелетата", "Индже", "Шибил", "Последна радост" и " Серафим".. Сега като се замисля.. като за автор, който не ми допада, е добра, на места дори философска.
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Обратна връзка:
И аз много недолюбвам Йовков, но темата беше много благоприятна, защото всъщност става дума за конкретни моменти в конкретни разкази, а не като някои теми да се чудиш и маеш това в кои разкази да го намериш. (А пък "Песента на колелетата" цеееелият разказ си е такъв конкретен момент xD)
Та ако втората тема не беше толкова хубава, щях да измъдря нещо и за тази.
Иначе писах почти 10 страници с неголям почерк, свързах различията в мирогледа на авторите с времето, през което творят и, въпреки че се колебаех дали няма да е автогол, споменах леко завоалирано дългото мълчание на Далчев по времето на социализма.
Та ако втората тема не беше толкова хубава, щях да измъдря нещо и за тази.
Иначе писах почти 10 страници с неголям почерк, свързах различията в мирогледа на авторите с времето, през което творят и, въпреки че се колебаех дали няма да е автогол, споменах леко завоалирано дългото мълчание на Далчев по времето на социализма.
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
Опа, четейки поста ти осъзнах, че съм допуснала една доста кофти грешка. Смисъл в темата съм писала за Серафим, обаче незнайно защо съм го именувала Андрешко. Според вас дали ще ми свалят повече от 50 стотни?MiseryChastain написа:Aз лично никак не харесвам Йовков. Но пък темата ми се стори приятна. За разлика от всички, които споделиха, че са писали доста, аз написах 11 стр.
вчера в едно интервю някакъв мъж каза, че за дребни грешки няма да взимат много и нямало да се заяждат за такива работи. не знам какво значи дребни грешки обаче :д
Ами това, което съм направила, не мисля, че може да се нарече дребна грешка, но пък от др.страна е по-хубаво това, че съдържанието на текста ми е върху Серафим, просто съм му объркала името. Ама и аз как го обясних... да се надяваме все пак, че няма да бъде чак толкова фрапантна грешка, поне не и за тези, които ще проверяватavv написа:вчера в едно интервю някакъв мъж каза, че за дребни грешки няма да взимат много и нямало да се заяждат за такива работи. не знам какво значи дребни грешки обаче :д
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
Няма такова нещо като лесен автор ( а ако има - лошо,защото всички ще имат високи оценки и тогава ?
) и лесна тема. На мен творчеството на Йовков ми харесва,но не бих могла да напиша хубава тема. Всичко е изключително относително.
Айде,успех от мен и си починете вече
Айде,успех от мен и си починете вече

-
Darina_Yavorova
- От дъжд на вятър
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Обратна връзка:
Хей, здравейте и от мен!
И двете теми бяха много хубави! Браво!
Аз лично избрах да пиша по Вариант 2, защото ми се стори по-интересно... Тези, които също са направили този избор, да споделят какво са писали, кои проблеми са коментирали, в които други произведения (освен дадените) са ги открили; давахте ли цитати от други произведения и т.н.
Питам, защото искам да се ориентирам как горе-долу са разсъждавали другите... 
И двете теми бяха много хубави! Браво!
Аз лично избрах да пиша по Вариант 2, защото ми се стори по-интересно... Тези, които също са направили този избор, да споделят какво са писали, кои проблеми са коментирали, в които други произведения (освен дадените) са ги открили; давахте ли цитати от други произведения и т.н.
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".
Facebook: http://www.facebook.com/dyavorova
-
M.Iwanowa
- В началото бе словото
ами в интерес на истината аз даже малко прекалих с цитатите .. иначе разглеждах различни проблеми като любовта в творчествата на Ботев и Далчев ,мотива за избора пътя на живота .. доста неща , но и на мен този вариант ми се видя много по-интересен от Йордан Йовкв , пък и Далчев винаги ми носи късмет на всички контролни ,на които ми се е падал , включително и 6 на матурата .
- Legolassss
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: втори
Аз подхванах нещо, като страданието и спасението в българската литература от Ботев до Далчев и съответно се поувлякох и накрая трябваше да претупам Далчев за по-малко от час. Никак не съм доволна - темата беше добра, но трябваше да си обмисля по-добре работата.
Инак цялото творение излезе 7 листа и половина със сравнително дребен почерк. Поредното доказателтво, че количеството не оначава на всяка цена и качество.
Инак цялото творение излезе 7 листа и половина със сравнително дребен почерк. Поредното доказателтво, че количеството не оначава на всяка цена и качество.
Where now the horse and the rider? where is the horn that was blowing?...
They have passed like rain on the mountain, like a wind in the meadow;
The days have gone down in the West behind the hills into shadow.
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Обратна връзка:
Моля ви се недейте, че ме стресирате. Всички сме тръгнали по различни пътища.
На мен главната ми идея беше отношението на лир. Аз към околните. >.<
На мен главната ми идея беше отношението на лир. Аз към околните. >.<
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- Legolassss
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: втори
Литуратурното есе позволява малко по-широка интерпретация
Без паника. 
Where now the horse and the rider? where is the horn that was blowing?...
-
Darina_Yavorova
- От дъжд на вятър
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Обратна връзка:
Аха, мерси, че коментирате... 
Аз разгледах различни мотиви- страданието, живота, смъртта, житейските избори, екзестенциалните въпроси... Като основно се опитвах да съпоставя епохите, в които двамата творят... и съответно рефлекцията върху творчеството им...-лирическият Аз на Далчев срещу този на Ботев... Ама май накрая оплесках много нещата...
Защотоооо краят си ми беше като на есе... написах, че изборът по кой път ще тръгнем е в нашите ръце като поколение от Новото време, което дори в момента оказва влияние върху съвременната литература...
Сега ще си чакам тихичко резултата и рецензията...
Аз разгледах различни мотиви- страданието, живота, смъртта, житейските избори, екзестенциалните въпроси... Като основно се опитвах да съпоставя епохите, в които двамата творят... и съответно рефлекцията върху творчеството им...-лирическият Аз на Далчев срещу този на Ботев... Ама май накрая оплесках много нещата...
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".
-
M.Iwanowa
- В началото бе словото
Дам и аз ги разглеждах доста наблягах върху тях и като цяло съзнанието на обществото и проблемите му... така разграничих проблемите , заложени при Далчев и Ботев , също така писах и ,че лирическите им герои си приличат по страданието и самотата ,неразбраността от околните и отлъчеността от социома. Разгледах факторите в живота на героите като любов , време , избор и път обърнах внимание на вярата и заключих ,че героите си приличат в самотата и изолираността , и страданието - най-човешките чувства. Дано този път сме се справили аз вече се пържа :дDarina_Yavorova написа:Аха, мерси, че коментирате...
Аз разгледах различни мотиви- страданието, живота, смъртта, житейските избори, екзестенциалните въпроси... Като основно се опитвах да съпоставя епохите, в които двамата творят... и съответно рефлекцията върху творчеството им...-лирическият Аз на Далчев срещу този на Ботев... Ама май накрая оплесках много нещата...Защотоооо краят си ми беше като на есе... написах, че изборът по кой път ще тръгнем е в нашите ръце като поколение от Новото време, което дори в момента оказва влияние върху съвременната литература...
![]()
![]()
![]()