[КСК 2011] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
kandidatstudenta
- В началото бе словото
- Специалност: not yet ready
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2011] Математика
Въобще не ми пука дали ще ме приемат с 3,4,6 или 125415 важното тук е да ме приемат 
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Важно е и да те приемат все пак там където искаш. Не че има лоша специалност де, но за лично удовлетворение...kandidatstudenta написа:Въобще не ми пука дали ще ме приемат с 3,4,6 или 125415 важното тук е да ме приемат
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
И аз, и азkandidatstudenta написа:Може ли еднаYavkaT написа:Днеска и утре - 2 дена ;DD
offtopic: Някой ако иска покана за Google+ да пише)
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- asdasd
- От дъжд на вятър
- Специалност: asd
- Адрес в галерията на СУ: asdasd
Как да приема мнение, което бъка от принципна-мизерия? Иначе, най-лесно е като видиш, че спора не върви в твоя полза, да кажеш, че другия не приема мнението ти и да се откажеш, слаба диалектика, слаба, слаба... Иначе, за подобни оправдания, да запомниш от мен "Victory needs no explanation, defeat allows none."cReoLiN написа:@asdasd: няма какво повече да коментирам с теб. Човек не може да спори с теб, защото ти не приемаш чуждо мнение.
@brasence
Дай целия разговор де, така нищо не се разбира.
Дано дойдат резултатите е Петък, тогава всеки ще е на 90% сигурен дали е вътре или не
И се разбира, че си жена... а май не си?

We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Резултатите най-рано, следващата сряда... Тази седмица има още изпити и прочие и няма как да ги проверят, че и да ги въведат. Журналистите доста време чакат, какво остава за нас... След изпита попитах част от квесторите.
Идеята на разговора се разбира - човек, който държе на себе си, няма да е доволен от такава ниска оценка, независимо, че на този фон е като отлична... и да - млад морски вълк съм
Идеята на разговора се разбира - човек, който държе на себе си, няма да е доволен от такава ниска оценка, независимо, че на този фон е като отлична... и да - млад морски вълк съм
КН правеж
-
kandidatstudenta
- В началото бе словото
Няма пълно щастие
Е вие какви оценки очаквате?
А и наистина по-друго си е да кажеш, че си влязъл с 5ка примерно, но мечтии
А и наистина по-друго си е да кажеш, че си влязъл с 5ка примерно, но мечтии
Don't wanna be a Bulgarian idiot! : D
Наистина е безсмислено дори да се общува с теб - все едно говориш на стена, която нищо не разбира. Явно четеш обаче някакви книжки с пословици.
-
kandidatstudenta
- В началото бе словото
Ами влезте тогава в ТУ и казвайте че сте влзели с 5,80 пък аз да бера срам че съм влязъл във ФМИ с моето 4,10...направо как ще го преживея не знам 
- asdasd
- От дъжд на вятър
cReoLiN написа:Наистина е безсмислено дори да се общува с теб - все едно говориш на стена, която нищо не разбира. Явно четеш обаче някакви книжки с пословици.

Противоречия и противоречия между това което казваш и правиш... Такива нападки са най-лесното нещо нали знаеш... ама само показват слабата диалектика
Иначе пословиците са хубаво нещо, не мислиш ли? Може и ти да вземе да прочетеш нещо!
Иначе разговора ми с теб, мога да го опиша като ... абе не мога да се седя в 4 през ноща след толкова блек рам за нещо адски безмислено ама супер амузинг (просто звучи толкова добре тая дума...).
И моля без характеристиките, да не почна и аз да храня

- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
- Курс: втори
Предстай си, че е точно така. Всеки път ти дават матура(ми да, тя матурата е точно т'ва), минаваме я едно 40% с пълни 6ци и минималния се 'сеш къде е. Но все пак... продължаваме и влизаме све с над 5.80(в най-лошия случай) в СИ/КН, идва анализ 1 и почват да ти обясняват к'во е производна на функция. Ама чей малко, обясни к'во е функция първо(в СОУ функция=квадратна функция). Идва аналитичната и вектора се оказва, че не е лъч, ами си е вектор. И кво излиза - дай да сме равни при влизането, а вътре съм го е*ал к'во е.asdasd написа:Всеки изпит трябва да е напълно съобразен с учебната програма дори на най-нишото ОУ(или там, СОУ ли беше? ебал съм го, нали мина ;р), за да имат всички равен шанс.
В момента едните настигат другите, които като теб не ходят на частни и тн и тн. Обяснимо - преподавали са ти я математиката, слушал си, знаеш я. Обаче в накои даскала не наблягат въобще на тоя предмет и ясно на никой не му се дават пари за частни, но с големи пропуски нямаш избор. Някои се мъчат до последно със сборници за самоподговка(пр. тия на Лазаров) - става, с всеки изминал ден идват все повече и повече въпроси, на които не можеш да си отговориш. Почваш да питаш в нета, щото така не си е работа, отговаря ти някой ,ако е в настроние и луната е в пълна фаза, но докато ти отговори, имаш още 2 пъти повече въпроси. Накрая виждаш, че няма да ти стигне времето(1 година) да минеш мат'рял за 4 и отиваш при даскала в МГ-то на частни, бая става лесно и бързо ако си оцелил човека и след 1 година долу-горе си на равно с тия от МГ-то.
Е, равни ли сме? При влизането не, някои сме прецакани да ви настигаме. Но вътре в специалностите с по-висок бал сме тука-тука и поне се знае к'во е тва вектор, функция, полином и тн. Няма как да си учил интензивно мат 5 години и да имаш равни шансове с тия от кварталното СОУ. Образователната с-ма щеше да е още по-сбъркана ако тва беше така.
- asdasd
- От дъжд на вятър
Така, тук обезмисляш анализа в университета.iprodanov написа:Предстай си, че е точно така. Всеки път ти дават матура(ми да, тя матурата е точно т'ва), минаваме я едно 40% с пълни 6ци и минималния се 'сеш къде е. Но все пак... продължаваме и влизаме све с над 5.80(в най-лошия случай) в СИ/КН, идва анализ 1 и почват да ти обясняват к'во е производна на функция. Ама чей малко, обясни к'во е функция първо(в СОУ функция=квадратна функция). Идва аналитичната и вектора се оказва, че не е лъч, ами си е вектор. И кво излиза - дай да сме равни при влизането, а вътре съм го е*ал к'во е.asdasd написа:Всеки изпит трябва да е напълно съобразен с учебната програма дори на най-нишото ОУ(или там, СОУ ли беше? ебал съм го, нали мина ;р), за да имат всички равен шанс.
Нали затова се почва от нулата по анализ и там!
По-тая логика, аре, щом не знаеш основни неща в програмирането, като цикли, условия, функции, оператори, основни типове променливи, къде си тръгнал за ФМИ?
Аз ги знам и съответно прилагам същата твоя логика относно програмирането.
Ще има хора дето знаят много повече от мен по програмиране, те прилагат същата логика.
И ето тук усещаш закакво говоря. Който желае да е втория Ферма, то той няма защо да се притеснява на изпита
А тук веднага следва моя валиден въпрос, защо изпита за компютърните специалности във ФМИ не е от 2 части - една математика и една информатика? Прочети по-горе защо.
А ако нямаш парички за уроци, к'во правим? Това питам и аз и Апашо още от по-горе? Поне тука едното ходене ек ъм 20тина лева, 3 пъти в седмицата, 4 пъти в месеца... сам смятай, можешВ момента едните настигат другите, които като теб не ходят на частни и тн и тн. Обяснимо - преподавали са ти я математиката, слушал си, знаеш я. Обаче в накои даскала не наблягат въобще на тоя предмет и ясно на никой не му се дават пари за частни, но с големи пропуски нямаш избор. Някои се мъчат до последно със сборници за самоподговка(пр. тия на Лазаров) - става, с всеки изминал ден идват все повече и повече въпроси, на които не можеш да си отговориш. Почваш да питаш в нета, щото така не си е работа, отговаря ти някой ,ако е в настроние и луната е в пълна фаза, но докато ти отговори, имаш още 2 пъти повече въпроси. Накрая виждаш, че няма да ти стигне времето(1 година) да минеш мат'рял за 4 и отиваш при даскала в МГ-то на частни, бая става лесно и бързо ако си оцелил човека и след 1 година долу-горе си на равно с тия от МГ-то.
Америка, Англия и куп други страни не мислят като теб, обаче.Е, равни ли сме? При влизането не, някои сме прецакани да ви настигаме. Но вътре в специалностите с по-висок бал сме тука-тука и поне се знае к'во е тва вектор, функция, полином и тн. Няма как да си учил интензивно мат 5 години и да имаш равни шансове с тия от кварталното СОУ. Образователната с-ма щеше да е още по-сбъркана ако тва беше така.
Също ще се повторя от по-горе, защо пък аз съм длъжен да чакам математиците в началото да ме настигат, като са влезнали СИ да речем, а не ПМ?
Същата логика може да приложи абсолютно всеки с малко по-голямо ниво от твоето.
Затова нещата се стандартизират в университета във всичките му аспекти и който желае да е втория Ферма,Менелай,Бор,Гейтс,Джобс поема нещата в свой ръце!
Иначе, ти си в МГ щото се предполага, че математиката ти харесва, а не е просто средство за това да си в СУ.

- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Абе хора, спрете се! Никой не иска да ви чете спора, при условие че всеки от вас си държи на своето и не отстъпва. Тая тема е за кск математика, а не за кой къде е учил и къде трябвало да има равенство между хората и къде не.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
Изпитът започва и виж кво става,
Умни главици, ех мило ми става!
Справочници и всичко си е на място,
Математиците 5 часа ще се вихрят бясно!
Квестори, професори – всички са тука
със наще щуротии ще видят мъка.
Шушукане, кикотене по редовете,
Мухаха ще видим сметката на корените!
Но най-големите пак се събрахме,
Заедно ще кажем – ВЛЕЗНАХМЕ!
Най-скапания изпит тук е, тази сутрин
Пускайте таймера, загрели сме вече.
Темата е страшна, просто уникална!
- „Дай, Боже, 4ка!”
- „Ох, аз искам само да е !2ка !”
Мъчиме се в залата и ни е тясно,
Ама нали трябва да е трудно на първо място!
Де за 5 минути тихо ми пазете,
Оплетох се в сметки, а времето отлЕте!
Уф уф, викам си „Писна ми!”,
„КН! КН!” съвестта ми се обади!
Ще викам помощ, помощ,
тез задачи са луди и смотани!
Помощ, помощ,
помогнете, бе колеги!
Помощ, помощ,
само от 2ка се страхувам!
Почна ли обаче темата наново - ще й видя сметката!
Днес знания ми трябват спешно,
Искам нещо, просто нещо.
Трябват ми знания спешно.
Еми направих нещо, ама беше грешно.
И съседа ме издаде, кой акъл му даде
Чу се мойто име, квестора хвана ме!
Отчаяни, заспали, но всички загряха,
Че опитах, но номерата ми не минаха.
Съседа ме издаде, оф що такъв се оказа
Прав си беше, но все пак що каза!? =D
Еми ся к`во да правя, отивам се подмажа
Пък барем от милостта на квестора намажа!
Да, дай, дай бе братче нещо, 1ва задача ми хвърли
Дай, дай, дай ми тази помощ, после ш те черпя, ти само помогни.
Дай, дай, дай и 2ра ако може,та 3ката да поздравя
Дай бе, та мил спомен за математиката да съхраня!
Съседа ме издаде, а изглеждаше стабилен
И викаше после на кафенце да отидем.
Погледнах темата, изпаднах в ужас:
- „Викаш кафенце… любимо местенце?”
Ала съседа ме издаде, въй излезна умен!
100 умника гледат ми пищова,
Мисля „Треаше да стана продавачка в мола”
Сбогом СФ, адиос ФМИ
Математиката ме претрепа, разбери!
Виках, блъсках всичко пропадна,
хвърлях, късах, квестора се кара,
Можех още, още една задача,
Но за мен настъпи края на мача..
Файнъли обаче яките оценки хванахме
и пред Стената на плача
всички изкрещяхме – ВЛЕЗНАХМЕЕ!
Don't wanna be a Bulgarian idiot! : D
- Miss SeduceR
- От дъжд на вятър
Здравейте,пожарникарчета ^^ Аз обичам Мечо Пух и изпитния вариант !!!