12.07.2011 литература- мнения
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
12.07.2011 литература- мнения
Re: 12.07.2011 литература- мнения
Не можах да се концентрирам и за 1 минута, ама написах 8 страници (това по цитатите).
Дано се сравняват с умотворенията ми при Елин Пелин.
- bEnisSima
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Йовков - 17 страници, ужким доволно, дано да ми го харесат и проверяващите
Иначе темите в никакъв случай не бяха лоши, да не кажа доста добри
Макар че съпоставката като я загледах следобед си е провокативна 
-
Hegemony
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Очаквам всичко. Иначе темата беше ок.
- Legolassss
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: втори
Аз вече се отчаях. Така и не разбрах с какво се свързват тези прозрения, а уж бях учила Йовков... -.-
Много исках да пиша интерпретативно, но тоя път нямах избор, просто...
Много исках да пиша интерпретативно, но тоя път нямах избор, просто...
Where now the horse and the rider? where is the horn that was blowing?...
They have passed like rain on the mountain, like a wind in the meadow;
The days have gone down in the West behind the hills into shadow.
They have passed like rain on the mountain, like a wind in the meadow;
The days have gone down in the West behind the hills into shadow.
- phantasmagoria
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Прозренията са свързани с живота на човек или да поправи грешките си, или да намери смисъла му, трябваше просто да се опишат пътищата,които пък биват любовта, красотата, намирането на призвание, страданието ...и общо взето няма да изразявам точното си мнение си за Йовковото творчество,мога да кажа само, че не ми харесва и толкова.
А относно цитатите....гледахме се с дъската около 20 минути, докато сама не реших,че по това аз нищо не мога да напиша.Не че нищо не знам,просто не видях връзката между двамата творци. 1-во са от различни епохи, 2-ро пишат в коренно различни направления в литературата и 3-то мирогледите м=им нямат допирни точки. Още причини да изброявам ли??
А относно цитатите....гледахме се с дъската около 20 минути, докато сама не реших,че по това аз нищо не мога да напиша.Не че нищо не знам,просто не видях връзката между двамата творци. 1-во са от различни епохи, 2-ро пишат в коренно различни направления в литературата и 3-то мирогледите м=им нямат допирни точки. Още причини да изброявам ли??
В общи линии моята тема беше колко не си приличат двамата автори...phantasmagoria написа:Прозренията са свързани с живота на човек или да поправи грешките си, или да намери смисъла му, трябваше просто да се опишат пътищата,които пък биват любовта, красотата, намирането на призвание, страданието ...и общо взето няма да изразявам точното си мнение си за Йовковото творчество,мога да кажа само, че не ми харесва и толкова.
Понякога в разликите се крият най-големите прилика. Сега почва да ме хваща яд, че не писах по втория вариант. Бил е толкова по-хубав...
Мммм , да втората тема беше страхотна и предразполагаше собствена интерпретация на проблема, а не заучена тема . Не съжалявам ,че писах по нея, въпреки че всички ме предупредиха да не го правя ,защото критериите били по-високи и пишели по-ниски оценки. Наистина трябва да помислиш ,за да разбереш какво е общото между двамата !