12.07.2011 литература- мнения

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
seduction
Драскач

12.07.2011 литература- мнения

Мнение от seduction »

:) понеже стана много разпокъсано споделете мнения от днешния изпит по литература в тази тема
assault
Танцуващия с клавиатури

Re: 12.07.2011 литература- мнения

Мнение от assault »

Не можах да се концентрирам и за 1 минута, ама написах 8 страници (това по цитатите). :lol: :lol: Дано се сравняват с умотворенията ми при Елин Пелин.
Аватар
bEnisSima
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от bEnisSima »

Йовков - 17 страници, ужким доволно, дано да ми го харесат и проверяващите :lol: Иначе темите в никакъв случай не бяха лоши, да не кажа доста добри :wink: Макар че съпоставката като я загледах следобед си е провокативна :D
Hegemony
В началото бе словото

Мнение от Hegemony »

Очаквам всичко. Иначе темата беше ок.
Аватар
Legolassss
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Legolassss »

Аз вече се отчаях. Така и не разбрах с какво се свързват тези прозрения, а уж бях учила Йовков... -.-
Много исках да пиша интерпретативно, но тоя път нямах избор, просто...
Where now the horse and the rider? where is the horn that was blowing?...
They have passed like rain on the mountain, like a wind in the meadow;
The days have gone down in the West behind the hills into shadow.
Аватар
phantasmagoria
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от phantasmagoria »

Прозренията са свързани с живота на човек или да поправи грешките си, или да намери смисъла му, трябваше просто да се опишат пътищата,които пък биват любовта, красотата, намирането на призвание, страданието ...и общо взето няма да изразявам точното си мнение си за Йовковото творчество,мога да кажа само, че не ми харесва и толкова.
А относно цитатите....гледахме се с дъската около 20 минути, докато сама не реших,че по това аз нищо не мога да напиша.Не че нищо не знам,просто не видях връзката между двамата творци. 1-во са от различни епохи, 2-ро пишат в коренно различни направления в литературата и 3-то мирогледите м=им нямат допирни точки. Още причини да изброявам ли?? :D
Аватар
BTW
Драскач

Мнение от BTW »

phantasmagoria написа:Прозренията са свързани с живота на човек или да поправи грешките си, или да намери смисъла му, трябваше просто да се опишат пътищата,които пък биват любовта, красотата, намирането на призвание, страданието ...и общо взето няма да изразявам точното си мнение си за Йовковото творчество,мога да кажа само, че не ми харесва и толкова.
А относно цитатите....гледахме се с дъската около 20 минути, докато сама не реших,че по това аз нищо не мога да напиша.Не че нищо не знам,просто не видях връзката между двамата творци. 1-во са от различни епохи, 2-ро пишат в коренно различни направления в литературата и 3-то мирогледите м=им нямат допирни точки. Още причини да изброявам ли?? :D
В общи линии моята тема беше колко не си приличат двамата автори...
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Понякога в разликите се крият най-големите прилика. Сега почва да ме хваща яд, че не писах по втория вариант. Бил е толкова по-хубав...
Vyke
В началото бе словото

Мнение от Vyke »

Мммм , да втората тема беше страхотна и предразполагаше собствена интерпретация на проблема, а не заучена тема . Не съжалявам ,че писах по нея, въпреки че всички ме предупредиха да не го правя ,защото критериите били по-високи и пишели по-ниски оценки. Наистина трябва да помислиш ,за да разбереш какво е общото между двамата !
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”