Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2
- CrazyGoD
- В началото бе словото
- Специалност: Логопедия
- Обратна връзка:
Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2
Позачетох последната страница с мнение, но не намерих отговор на моето запитване, за това ще го задам. Извинявам се, ако се повтаря по-горе.
Положението е следното. Настанен съм в блок 22А, който е на МГУ. Тук съм по мое желание и с малко връзки. Естествено искам да продължа да живея в тази стая. Наясно съм, че трябва да пусна заявление за кандидатстване за класиране в общежитията в СУ. В сайта им видях първо нещо от сорта, че трябва да подам документи до средата на Юли. Днес ходих в 42-ри блок и една дама ми обясни, че тези документи ще се подават чак септември по електронен път.
Въпроса ми е следният - Какво, по дяволите, всъщност трябва да направя? Чакам септември да подам тези документи? Или пак нещо не са ми казали правилно и сроковете са други.
Тук не става въпрос за взимане на разменни писма и т.н. това ще го оправя лесно. Просто искам да участвам в класирането!
Положението е следното. Настанен съм в блок 22А, който е на МГУ. Тук съм по мое желание и с малко връзки. Естествено искам да продължа да живея в тази стая. Наясно съм, че трябва да пусна заявление за кандидатстване за класиране в общежитията в СУ. В сайта им видях първо нещо от сорта, че трябва да подам документи до средата на Юли. Днес ходих в 42-ри блок и една дама ми обясни, че тези документи ще се подават чак септември по електронен път.
Въпроса ми е следният - Какво, по дяволите, всъщност трябва да направя? Чакам септември да подам тези документи? Или пак нещо не са ми казали правилно и сроковете са други.
Тук не става въпрос за взимане на разменни писма и т.н. това ще го оправя лесно. Просто искам да участвам в класирането!
Breve tempus aetatis satis longum est ad bene honesteque vivendum.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
За да участваш в класирането трябва да си подадеш документите от 1 до 20 септември електронно. И класирането излиза на 28 септември.
А документите, които се подават до средата на юли са за оставане през лятото в общежитията към СУ.
А документите, които се подават до средата на юли са за оставане през лятото в общежитията към СУ.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- vladiboy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Колеги, днес си пуснах молба за запазване на стаята до края на септември при домакинката и доколкото разбрах, това е достатъчно, right?
Това, което обаче пропуснах да питам, е следното. Имам ли право да кандидатствам с успеха си от тази година (1 курс съм) за общежитие догодина при положение, че се прехвърля в друга специалност и отново започна от 1 курс. Т.е. ще ми се счита ли балът от тази година като валиден за кандидатстване, въпреки че отново ще бъда първокурсник?
Благодаря за отговорите предварително
Това, което обаче пропуснах да питам, е следното. Имам ли право да кандидатствам с успеха си от тази година (1 курс съм) за общежитие догодина при положение, че се прехвърля в друга специалност и отново започна от 1 курс. Т.е. ще ми се счита ли балът от тази година като валиден за кандидатстване, въпреки че отново ще бъда първокурсник?
Благодаря за отговорите предварително
"О, аз ще възкръсна като птица Феникс!"
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Не. Щом се местиш в друга специалност това означава че отписваш от тази и следователно оценките от сегашната ти специаност изобщо не важат за догодина, нито за общежитието нито за нещо друго. Смяташ си бала като новоприет студент.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- vladiboy
- От дъжд на вятър
Добре, но аз не съм кандидатствал наново, а съм се прехвърлил с бала си от изминалия курс. Значи вземам него? Т.е. същият е?
- The_Viper
- Легендарен флуудър
А при този случай вече не знам, но най-вероятно него си взимаш.
And I keep...
And I keep...
- vladiboy
- От дъжд на вятър
Ще бъде нечестно да кандидатствам с успеха си от тази година (към 5.75) за нова специалност и в случай, че се получи да не ми дадат със същия успех да запазя общежитие...
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
За да си по сигурен как трябва да си смяташ бала имаш няколко варианта:
1) звънни на СБО
2) отиди до 42Б, до колкото разбрах си в Студентски, така че не би трябвало да ти е проблем
3) пиши в техния форум, за да ти отговори г-н Горанов
1) звънни на СБО
2) отиди до 42Б, до колкото разбрах си в Студентски, така че не би трябвало да ти е проблем
3) пиши в техния форум, за да ти отговори г-н Горанов
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Toва важи само ако си кандидатствал на общо основание. В случая той ще използва успеха си от първи курс.The_Viper написа:Не. Щом се местиш в друга специалност това означава че отписваш от тази и следователно оценките от сегашната ти специаност изобщо не важат за догодина, нито за общежитието нито за нещо друго. Смяташ си бала като новоприет студент.
-
The Darkness Within
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
Аз пък бях чела някъде из правилника за общежитията, че човек има право на общежитие само по веднъж за всяка квалификационна степен, т.е. веднъж за бакалавър 4 години, веднъж за магистър 2 години и т.н. Тоест, не можеш два пъти подред да си първи курс бакалавър и да си на общежитие, втората година нямаш право (think) Това било, за да няма хора, които ей така си записват постоянно нови специалности само за да ползват общежитие.
Някой да ме поправи, ако греша.
- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
- Курс: втори
Забранено ли е да си с куче в общежитието?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Това е при положение, че си завършил първата бакалавърска специалност и си записал втора. Ако просто си се прехвърлил, това дефакто не ти е втора специалност.The Darkness Within написа:Аз пък бях чела някъде из правилника за общежитията, че човек има право на общежитие само по веднъж за всяка квалификационна степен, т.е. веднъж за бакалавър 4 години, веднъж за магистър 2 години и т.н. Тоест, не можеш два пъти подред да си първи курс бакалавър и да си на общежитие, втората година нямаш право (think) Това било, за да няма хора, които ей така си записват постоянно нови специалности само за да ползват общежитие.
Да.iprodanov написа:Забранено ли е да си с куче в общежитието?
Някой може ли да обясни как се прави пощата в Zimbra,която ще ни трябва за кандидатстването за общежитие?
- niai
- От дъжд на вятър
- Специалност: компютърни науки
- Курс: втори
Принципно тук пише:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/novin ... ki_student
Може и да бъркам, понеже аз не съм на общежитие и четох просто така, от любопитство, ама... не можете ли да използвате която поща си поискате?!
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/novin ... ki_student
Може и да бъркам, понеже аз не съм на общежитие и четох просто така, от любопитство, ама... не можете ли да използвате която поща си поискате?!
noli me tangere
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Не. Правим си регистрация задължително в сайта на су и оттам с тези регистрации участваме в класирането септември.
And I keep...
And I keep...