Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
JohnGalt написа:И според мен времето беше много за всички елементи.
Ние започнахме диктовката към 9 и малко, а теста - в 10:00.
Произношението беше перфектно, ясно и силно. И диктуваше точно пред мен Накрая, докато чакахме да предадем, се заговорих с този който диктуваше, и той ми каза "Колега, видях че бавничко пишете, та реших по вас да се водя"
Случайно да си бил в 292, защото при нас диктуваха доста бавно и произношението наистина беше перфектно.
Хей, явно сме били в една зала И наистина диктовката беше много добре )
Ако има някой с недовършено есе шму разгледат черновата ако има такаа, поне в 241 имаше един маняк дет не му стигна времето и слагаше някви знаци в черновата.Иначе изпита пръсна
JohnGalt написа:И според мен времето беше много за всички елементи.
Ние започнахме диктовката към 9 и малко, а теста - в 10:00.
Произношението беше перфектно, ясно и силно. И диктуваше точно пред мен Накрая, докато чакахме да предадем, се заговорих с този който диктуваше, и той ми каза "Колега, видях че бавничко пишете, та реших по вас да се водя"
Случайно да си бил в 292, защото при нас диктуваха доста бавно и произношението наистина беше перфектно.
Дам 292
Е това че бях на първия ред по средата си имаше и + и -. Плюсът беше че диктуваше с моята скорост на писане, но пък предадох последен, та беше бая чакане
"Don't you know what you want? How can you stand it, not to know?"
Според мен пък времето си е перфектно,не трябва да се съкращава.Най-много да съм свършвала 1-2 минути преди края на всеки компонент,но толкова.
Иначе в моята стая,квесторката,която четеш,четеше доста разбираемо,бавно..Е,бая британски акцент вкарваше,даже 1 дума не и разбрах изобщо каква е,но иначе съм доволна,даже много.
Ей, как супер ме развеселиха "порасналите" и самостоятелните". Адмирации най-вече към teddydaneva и svetlio.varna. Мисля, че те най-добре са уловили психологията на българското семейство, въобще. По тези географски ширини, забелязал съм, семейните връзки са доста силни. И не виждам нищо лошо в присъствието на някой и друг родител по изпити. Е, има посбутвания тук там, но все пак не сме на поклонение, че да влизаме поединично. Много ще ми е интересно да видя всички "недоволни" от постоянното присъствие на родителски тела по изпити, как след около 20-25 год. ще бъдат първи сред първите на подобни мероприятия. Бил съм и сам, и с родител по изпити. Светльо е прав. Когато има някой, който да се погрижи за първичните ти нужди - храна, сън, транспорт, е много по-лесно. Особено ако, по една или друга причина, не си бил в града, където полагаш изпит, и имаш човек до себе си, който мисли дори и за билетчето ти за автобуса (само да не се закачи някой сега за това билетче). Бъдете спокойни - всички един ден ще станем родители и гледната ни точка по темата ще се обърне на 180 градуса. И нашите родители са минали по пътя, на който сме ние сега. Да не би да са били със сегашното си мислене? Точно като нас са били. Точно така ще мислим и ние, когато ни дойде времето. Хайде останете си със здраве. И дано ви се сбъднат желанията.
А колкото до изпита - лесен, труден ... Като излязат резултатите всичко ще си дойде на мястото. Както коментираме някои по-завързани неща и търсим вярното, така може да се окаже, че сме омазали нещо очевадно лесно. Дано не изляза лош пророк.
countryman написа:Ей, как супер ме развеселиха "порасналите" и самостоятелните". Адмирации най-вече към teddydaneva и svetlio.varna. Мисля, че те най-добре са уловили психологията на българското семейство, въобще. По тези географски ширини, забелязал съм, семейните връзки са доста силни. И не виждам нищо лошо в присъствието на някой и друг родител по изпити. Е, има посбутвания тук там, но все пак не сме на поклонение, че да влизаме поединично. Много ще ми е интересно да видя всички "недоволни" от постоянното присъствие на родителски тела по изпити, как след около 20-25 год. ще бъдат първи сред първите на подобни мероприятия. Бил съм и сам, и с родител по изпити. Светльо е прав. Когато има някой, който да се погрижи за първичните ти нужди - храна, сън, транспорт, е много по-лесно. Особено ако, по една или друга причина, не си бил в града, където полагаш изпит, и имаш човек до себе си, който мисли дори и за билетчето ти за автобуса (само да не се закачи някой сега за това билетче). Бъдете спокойни - всички един ден ще станем родители и гледната ни точка по темата ще се обърне на 180 градуса. И нашите родители са минали по пътя, на който сме ние сега. Да не би да са били със сегашното си мислене? Точно като нас са били. Точно така ще мислим и ние, когато ни дойде времето. Хайде останете си със здраве. И дано ви се сбъднат желанията.
А колкото до изпита - лесен, труден ... Като излязат резултатите всичко ще си дойде на мястото. Както коментираме някои по-завързани неща и търсим вярното, така може да се окаже, че сме омазали нещо очевадно лесно. Дано не изляза лош пророк.
Изобщо е излишно да се говори по този въпрос според мен.
Аз също бях сама, макар че не познавам града толкова добре. Справих се, нямаше никакви проблеми, но след като излязох от изпита и видях родителите пред ректората и на мен ми се искаше моите родители да са там. Това, че не са били с мен не значи, че не са ме подкрепяли, но е съвсем различно да имаш човек до себе си. Така че няма нищо лошо родителите ти да са с теб и да се погрижат за всичко, а ти да мислиш само за изпита.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Когато родителите тръгнат с вас като си търсите работа, ми се обадете. И това съм го виждала.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Не съм казала, че на всяка цена трябва да са с теб. Просто "порасналите" заявиха, че е било супер глупаво да се мъкнат навсякъде с теб. Въпрос на лично решение си е дали ще дойдеш с родител или не. А ако има такива, които търсят работа заедно с децата си, още по-добре. Какво лошо има в това? Не разбирам как идвайки сам на изпита доказваш по някакъв начин самостоятелност.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Карам малко на спомени,не съм сигурна,но мисля,че миналото време беше на две места,а всичко останало беше в сегашната форма
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Да, и аз мисля, че писах на едно или две места spent.
Имам чувството, че тази година изпитът е доста по-лесен и всички са много доволни, което ме навява на мисълта, че голяма роля в оценяването ще играе есето