[КСК 2011] История
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Katalina_Stefanova
- В началото бе словото
Re: [КСК 2011] История
Дали има шанс да бъде формулирана тема от сорта на Възстановяване на България (1878-1885) или (1878-82) примерно, а въобще има ли шанс да бъде даден вариант с интервал (1881-1885)? Доколкото знам стандартната формулировка е 1878-79. 
- MimSiTyYyYy
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Аз имам 2 теми Възстановяване на България. Едната ми е 1878-1879, другата 1878-1885. В програмата на изпита е така: "Възстановяване и развитие на българската държава (1878-1885)
Временно руско управление. Подготовка на Органическия устав. Учредително събрание и приемане на Търновската конституция. Избор на български княз. Държавно-политическо развитие на Българското княжество до Съединението."
Временно руско управление. Подготовка на Органическия устав. Учредително събрание и приемане на Търновската конституция. Избор на български княз. Държавно-политическо развитие на Българското княжество до Съединението."
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
1878-1879 биха дали.Просто е абсурд да я пуснат до 1885г., защото за този период могат да се изпишат десетки страници.MimSiTyYyYy написа:Аз имам 2 теми Възстановяване на България. Едната ми е 1878-1879, другата 1878-1885. В програмата на изпита е така: "Възстановяване и развитие на българската държава (1878-1885)
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Доста минимален. По принцип дават Възстановяване на Българската държава без режима на пълномощията (1878-1879) или Възстановяване на българската държава + режима на пълномощията (1878-1883) и отделно Съединението (1885). Прекалено е обемна материята, за да бъде натъпкана в една тема, според мен.Katalina_Stefanova написа:Дали има шанс да бъде формулирана тема от сорта на Възстановяване на българия (1878-1885) или (1878-82) примерно, а въобще има ли шанс да бъде даден вариант с интервал (1881-1885)? Доколкото знам стандартната формулировка е 1878-79.
- goblinwfi
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: goblinwfi
За Второто БГ царство - има вариянт да се падне до 1207 г. (т.е. Асен и Петър + Калоян) а може да се вкючи и Иван Асен "две"
За Руско-турската и пълномощията на курса ни бяха казали че вече трудно формулират по дълги теми , т.е. би се паднало само войната + участието на българите в нея , но не мисля , че ще дадът до 1885 .... темата би ми станала повече от 30 странци
За Руско-турската и пълномощията на курса ни бяха казали че вече трудно формулират по дълги теми , т.е. би се паднало само войната + участието на българите в нея , но не мисля , че ще дадът до 1885 .... темата би ми станала повече от 30 странци
Е да, ако в тази тема включат и иван асен 2ри никак няма да е дълга. не мисля, че това има как да стане, не и с тази продължителност на изпитаgoblinwfi написа:За Второто БГ царство - има вариянт да се падне до 1207 г. (т.е. Асен и Петър + Калоян) а може да се вкючи и Иван Асен "две"![]()
![]()
![]()
- Katalina_Stefanova
- В началото бе словото
В темата Възстановяване на България 1878-79 влизат ли съпротивата срещу Берлинския договор, Родопските метежи, комитетите Единство и Кресненско-Разложкото въстание? 
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Тъкмо щях да питам същотоKatalina_Stefanova написа:В темата Възстановяване на България 1878-79 влизат ли съпротивата срещу Берлинския договор, Родопските метежи, комитетите Единство и Кресненско-Разложкото въстание?
Тогава друго от мен: при темата за Съединението (много блага тема, впрочем) възможно ли е да се изпусне първата точка за устройството на Източна Румелия? Поне така ни я предадоха на летния курс в СУ (въпреки че някои неща от тази първа точка се оказаха разпръснати по другите), обаче въпреки това ме съмнява да се съкрати така лесно?
she'd started smoking poetry
доколкото мен са ме учили провинциалните "светила" в темата за Съединението е много важно устройството на Източна Румелия и не бива да се изпуска
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
- goblinwfi
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: goblinwfi
Не . Темата е до берлинския договорKatalina_Stefanova написа:В темата Възстановяване на България 1878-79 влизат ли съпротивата срещу Берлинския договор, Родопските метежи, комитетите Единство и Кресненско-Разложкото въстание?
- Katalina_Stefanova
- В началото бе словото
И ти ли беше на курса от 4 до 19 юни, който беше?jenesais написа:Тъкмо щях да питам същотоKatalina_Stefanova написа:В темата Възстановяване на България 1878-79 влизат ли съпротивата срещу Берлинския договор, Родопските метежи, комитетите Единство и Кресненско-Разложкото въстание?![]()
Тогава друго от мен: при темата за Съединението (много блага тема, впрочем) възможно ли е да се изпусне първата точка за устройството на Източна Румелия? Поне така ни я предадоха на летния курс в СУ (въпреки че някои неща от тази първа точка се оказаха разпръснати по другите), обаче въпреки това ме съмнява да се съкрати така лесно?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Не може да се изпусне. Това е вежна част от аргументацията, без нея нама как после да обясниш в изводите защо присъединяването на Източна Румелия е станало възможно. Устройството на Източна Румелия е един от факторите, които спомогнали за по-бързото й приобщаване към Княжеството, тъй като Конституцията на Княжество България била по-либерална от Ограническия устав на Източна Румелия и т.н.jenesais написа:Тогава друго от мен: при темата за Съединението (много блага тема, впрочем) възможно ли е да се изпусне първата точка за устройството на Източна Румелия? Поне така ни я предадоха на летния курс в СУ (въпреки че някои неща от тази първа точка се оказаха разпръснати по другите), обаче въпреки това ме съмнява да се съкрати така лесно?
- alice.
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
само аз ли не знам нищо от нова история 
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Споко. Аз нищо не знам, но пак ще си ходя на изпит. 
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аз пък всичко знам (или знаех допреди 2 месеца) и няма да ходя. 
Даже вЕрно ме е яд, че няма никва интрига.

Даже вЕрно ме е яд, че няма никва интрига.