[КСК 2011] Английски език

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Английски език

Мнение от Георги Герасимов »

Случайно забелязах това за родителите. До сега бях (и за мое огромно щастие приключих) на 4 изпита в СУ. На всеки един от тях (средна бройка на кандидатите - 1300) пред входа се образуваше една огромна дъга от родители (повечето с фотоапарати). Не забелязах пословичните случаи с чантите за пазар и други подобни, но пред УНСС стабилно спекулират, че се срещат и такива индивиди :mrgreen:

Мисълта ми е друга. Голяма част от тези родителите и техните деца са от провинцията. Това е първият фактор - да изпратиш детето си в чужд град, пред най-големият ВУЗ, пък и да погледаш малко академичната обстановка на СУ. Вторият фактор е гордостта - в моето семейство и двамата ми родители са висшисти (ако приемем висшето военно образование на баща ми за такова), но родителите на майка ми се размазват от гордост (и недоверие едва ли не :roll: ), че ще ставам студент.

Така че наистина може част от тези сплотени семейства да са там заради нуждата да "наглеждат" децата си, но масово са просто от една... Провинциалистка плахост (всъщност доста точно определение ^^).

И за да не е мнението ми изцяло СПАМ - чух от човек, ходил на уроци към СУ и явил се на изпит днес, че проверяващите са доста либерални по отношение на british/american english употребата. И често пъти две напълно различни изречения (или словосъчетания, нз как са ви в упражненията) са склонни да приемат за верни - не са чак такива расисти ;)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
MimSiTyYyYy
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от MimSiTyYyYy »

Така, така, и аз да се отчета. :) От изписаното от вас видях, че имам 2-3 грешки на диктовката, 1 на reading-a и нататък не знам. :) Не си помня много отговорите. :) Колкото до родителите- една мама ме буташе през целия път по стълбите до входа, че да пази щерка си от дъжда и накрая се мляскаха 5 минути и си пожелаваха късмет...Думи нямам... :shock: А това за провинцията не е съвсем вярно.Аз примерно съм от провинцията, била съм на 3 изпита на предварителната сесия и 2 сега. На предварителната ходих сама до София, без родителско тяло и прочие. Сега на редовната пътвам с родителите си, но идването им се състои в това да ме стоварят пред университета и да ми пожелаят успех. 8) Навсякъде има бутащи се родители, и както каза някой по-напред, радвам се, че съм попаднала на нормални. :flower: Стига с офф-топика. Дано сме се справили добре всички. :rr:
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
JohnGalt
В началото бе словото
Специалност: психология

Мнение от JohnGalt »

Дано НЕ сме се справили добре всички :lol: (rofl) Ако всички сме се справили отлично, няма да има база за сравнение, нали така? :D Което не значи, че ви пожелавам провал, не ме разбирайте погрешно :wink:
Последно промяна от JohnGalt на 03 Юли 2011, 17:26, променено общо 1 път.
"Don't you know what you want? How can you stand it, not to know?"
Аватар
BeReady
В началото бе словото

Мнение от BeReady »

Започвате да драматизирате! :D
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

Георги Герасимов написа:Случайно забелязах това за родителите. До сега бях (и за мое огромно щастие приключих) на 4 изпита в СУ. На всеки един от тях (средна бройка на кандидатите - 1300) пред входа се образуваше една огромна дъга от родители (повечето с фотоапарати). Не забелязах пословичните случаи с чантите за пазар и други подобни, но пред УНСС стабилно спекулират, че се срещат и такива индивиди :mrgreen:

Мисълта ми е друга. Голяма част от тези родителите и техните деца са от провинцията. Това е първият фактор - да изпратиш детето си в чужд град, пред най-големият ВУЗ, пък и да погледаш малко академичната обстановка на СУ. Вторият фактор е гордостта - в моето семейство и двамата ми родители са висшисти (ако приемем висшето военно образование на баща ми за такова), но родителите на майка ми се размазват от гордост (и недоверие едва ли не :roll: ), че ще ставам студент.

Така че наистина може част от тези сплотени семейства да са там заради нуждата да "наглеждат" децата си, но масово са просто от една... Провинциалистка плахост (всъщност доста точно определение ^^).

И за да не е мнението ми изцяло СПАМ - чух от човек, ходил на уроци към СУ и явил се на изпит днес, че проверяващите са доста либерални по отношение на british/american english употребата. И често пъти две напълно различни изречения (или словосъчетания, нз как са ви в упражненията) са склонни да приемат за верни - не са чак такива расисти ;)

Хммм, аз съм от Бургас и през годините съм ходил на доста състезания в различни градове. Пловдив, Шумен, Варна, Велико Търново... Останъл съм с впечатление, че навсякъде хората са топли и ако се отнасяш добре към тях и те ти отвръщат със същото.
Миналата година за първи път отидох в София... и ... Промених си мнението. В центъра на София е пълно със столичани които просто не могат да говорят български език, чистотата е под всякаква критика,а кражбите са просто ежедневия. Това ми остана като първо впечатление и се затвърди със всяко следващо ходене. Има истински софиянци, които са топли, без тях нямяше да се оправя първия път като отидох. Но масово е селянията... А за гордостта , че учиш в СУ... ми няма такова нещо. Аз заминавам, защото просто в Бургас няма работни места за това с което искам да се занимавам, а в София знам че има недостик...
Не претендирам, че съм от голям град, но да и имам самочуствието на "Градът-държава"-София
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
lumpish
В началото бе словото

Мнение от lumpish »

Не забравяй да си смениш и адресната регистрация, че да плащаш местните данъци и такси тук, а не в Бургас. Така няма да е толкова мръсно, задръстено и неприветливо.
аааааа
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление

Мнение от аааааа »

Изпитът няма ли да го публикуват някъде.???
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика

Мнение от aikaeimin »

Изпитите не се публикуват никъде.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

[детско гласче]Пък мен ме изпратиха и мама и тати.[/детско гласче]

И въобще не се срамувам. Мислят си, че ми носят късмет, а може и така да е.
It's never too late
for a twist of
fate.
teddydaneva
В началото бе словото

Мнение от teddydaneva »

Нещата, които констатирахте по-горе за родителите са меко казано нелепи. Хубаво е да бъдеш самостоятелен, все пак вече сме големи хора (до известан степен), можем да си взимаме сами важните решения в живота, но не разбирам защо отписвате родителите си ? По време на изпита те треперят не по-малко от вас за това дали ще успеете или не. Вярно, че в другите държави, когато станеш пълнолетен и вече си се изнасяш и започваш напълно самостоятелен живот, но в България все още не е така. От една страна е добре, от друга не, но...според мен семейството е най-важното нещо и в една държава като България ако имаш стабилно семейство имаш всичко, имаш един много по-добър тласък в живота, имаш много по-добра основа, на която да градиш и това е много важно според мен. Можеш ли да откажеш на хората, които те обичат най-много да те придружат на нещо толкова определящо? Моите родители бяха с мен, аз съм от Бургас. Закараха ме до университета, пожелаха ми късмет и аз лично ако не бяха го направили нямаше да се чувствам толкова спокойна, защото просто знаеш, че имаш подкрепата им. Виждам, че повечето тук се имат вече за много големи и узрели хора, но всички сме все още деца. Имаме още много за учене по пътя към истинското израстване и разбиране на живота. Без родителите си нямаше да сте това, което сте в момента без значение дали сте от някое провинциално градче или от непровинциалната София, родителите ви ще ви бъдат верни приятели още дълги години и това, че вече сте станали на 50, а те минават 70-те години не значи, че пак не можете да се допитате до съвет от тях. Но явно истинските човешки ценостти стават все по-чужди на обществото, в което живеем, което всъщност е много жалко.
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм

Мнение от stasinka »

Напълно съм съгласна с предния пост. Но като изключим емоционалната част - когато не си от София и не познаваш града е съвсем нормално да дойдеш с родител. Честно казано направо ми стана смешно от предните изказвания! Естествено и аз не одобрявам родителите да се бутат заедно с децата си като по този начин пречат на останалите кандидат-студенти, но това не означава, че не могат да ги изпратят до университета и да им пожелаят успех. ;)
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
RAMONES
В началото бе словото

Мнение от RAMONES »

lumpish написа:Няма такова each others.
http://idioms.thefreedictionary.com/at+ ... 's+throats - даже го дават като идиом. :Д
Където и да беше апострофа( а той е at each other's, пак си е там грешката на 40. Отговор С е верният отговор. ;) 100%
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Айде, айде, все едно, че те няма да те подкрепят и на 2 км. разстояние от СУ?!?! Не е нужно да си постоянно до някого, за да знае, че го подкрепяш. :wink:
teddydaneva
В началото бе словото

Мнение от teddydaneva »

assault написа:Айде, айде, все едно, че те няма да те подкрепят и на 2 км. разстояние от СУ?!?! Не е нужно да си постоянно до някого, за да знае, че го подкрепяш. :wink:
това е така, но май не си успял/а да разбереш основната идея ;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

assault написа:
Miss SeduceR написа:Като цяло съм мега садната...
Хубаво е, че разбираш/кандидатстваш с английски, ама трябва ли да употребяваш подобни думи вместо българските. :x
JohnGalt написа: За пореден път бях потресен, колко много родители изпращат децата си до изпити... После и на лекции ли мислят да ходят с тях???
Да, и аз това не мога да го проумея.Мега жалки изглеждат отстрани. :lol: :lol:
:shock: :shock: :shock:
Ти сериозно ли?
Тва е доста ограничено мислене. Я се замисли, ти си на 19, не си стъпвал в София повече от веднъж-два пъти, не знаеш къде ти е университета, не знаеш къде ти е хотела, не знаеш с кой автобус да стигнеш от гарата до хотела и после от хотела до университета, не знаеш колко време ти трябва да се предвижиш. Нали се сещаш, че ако трябва ти да мислиш за простотии като храна, път, хотел и то в напълно непознат град, в който не познаваш никого, стреса от предстоящия изпит се качва 2-3 пъти? Много ясно, че всеки нормален родител ще заведе детето си до София, ще му намери хотел, ще се занимава с храна и транспорт и ще го остави спокойно да се готви за предстоящия изпит. На 13-и брат ми има изпит. Смятам да го посрещна на гарата, да му осигуря нощувката и храната, да го изпратя до университета в деня на изпита и не смятам, че това ще е жалко. Жалки са хора с мислене "аз дойдох сам на изпит, следователно съм по-голям от тези селяни дето мама и тати ги водят на изпит".
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”