Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Да, ще може, но след класирането. От 1 до 3 август.
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... ite_raboti
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... ite_raboti
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Да, има възможност. Всеки има право да жевее при брат си/сестра си, който учи в друг университет. Правилото обаче е, че по-големият отива при по-малкия. Т.е. ти трябва първо да се класираш за общежитие и след това брат ти да се премести при теб в общежитията на СУ. Това е легалният начин. В този случай ако ти се класираш на общежитие, нямат право да му откажат да го настанят при теб.axl написа:здравейте,имам въпрос относно общежитията.Знам ,че е малко раничко,но да се ориентирам овреме се пак.Та интересува ме следното- брат ми е студент в медицинския университет в София, а аз кандидатствам в СУ.Имам ли възможност да живея с него в общежитието му(което е толкова зле,че даже няма съквартиарант) по легален начин,тоест не да живея тайно, а да взема удостоверение от софийски.И също така, ако ме настанят там ,какъв наем ще се плащА - като на общежитие към СУ или като на медицинско общежитие(75 лв.).Ако някой е запознат с правилата ще бъда мн благодарен
По пронцип го има и другия вариант - ти да отидеш при брат си. Схемата обаче е по-сложна и зависи от Комисията по нанстаняването на МУ. По принцип МУ има много свободни общежития и не отказват, но първо трябва да питаш. Ако ти разрешат, си вземаш разменно писмо от СУ и отиваш при брат си.
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
А има ли такава възможност ако единия учи за магистър, а другия - бакалавър?
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Степента на обучение няма значение. Може и докторантура да следва ако ще, докато и двамата имате право на общежитие, имате право и да сте заедно в една стая.
Специални благодарности на човека от Варна за отговора и сори че тоя въпрос сам го постнал в две теми
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
-
dessy_korea
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
здрасти хора .. имам малко тъп въпрос днес на изпита по английски малкото лист4е леко забравих да го обърна и сега се вижда не номера , а подписа ми.. какъв е шанса да не го анулират? :/
- thegirl
- Легендарен флуудър
Зависи от проверяващия 
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Не ми се вярва да я анулират. Нали има квестори да следят за тази работа...
КН правеж
-
dessy_korea
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
ами квесторката видя казах и, че е наобратно и тя каза нищо нищо и ми го дръпна от ръката.. странни хора дано няма проблеми
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
До колкото знам този лист трябва да се сложи с непопълнената част в изрязаната част за да не се разпечатва от проверяващия и той да сложи някакъв номер там без да наруши анонимността ти. Ако по някакъв начин тя се наруши при проверяване (в правилника го има) работата се анулира. Вярвам обаче, че това се е случвало и преди и не е толкова фатално
(ще врътнат плика, ще ти напише номера председателя на комисията и всичко ще бъде покрито
)
Иначе и аз (да не повярвате) имам нов въпрос - спомням си, че преди Sonrisa беше дала подробно обяснение за разликите между задочно и редовно обучение. Ще може ли някой да ги очертае в общи линии? Освен неплащането на осигуровки и различните намаления за студенти.
Иначе и аз (да не повярвате) имам нов въпрос - спомням си, че преди Sonrisa беше дала подробно обяснение за разликите между задочно и редовно обучение. Ще може ли някой да ги очертае в общи линии? Освен неплащането на осигуровки и различните намаления за студенти.
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Споко, няма да анулират работата заради обърнатото картонче.
Относно разликите редовно/задочно:
Относно разликите редовно/задочно:
_sonrisa_ написа:Разликите са все съществени![]()
1. Задочниците не се ползват от нито една от привилегиите, които имат студентите - намаления за карта за градски транспорт, в музеи, ISIC карта и всякакви други преференции, които се сетиш.
2. Нямат право на общежитие ( не знам дали си от София )
3. Нямат право на стипендии
4. Не ми се ще да го казвам, само че си е вярно - преподавателите не ги броят много за хора...
5. Нямат семинарни занятия, или поне не толкова, колкот ние имаме. За лекции няма да говоря - по принцип не съм от много редовно посешаващите ги - ходя, когато преценя, че има полза. Но упражненията са си важно нещо ( в повечето случаи и ако асистенът ти е добърПък и винаги можеш да ходип на упражнение с друга група
)
6. Учат една година повече - т.е. 6
7. Казваш, че искаш да работиш - въобще не е проблем, ако си редовно обучение. Работя на пълен рабтен ден, като имам уговорка с шефа ми да излизам от време на време за някое упражнение/лекция. Всичко е въпрос на организиция - време имаЗа момента не мога да кажа, че ми е тежко, нито пък че ми се отразява по някакъв начин на успеха.
Още повече, че, ще видиш - особено в първи курс заетостта ти в университета няма да надхвърля 3 ( непълни ) дниЗа моята група е така и във втори курс. ( Всъщност общо взето съм забелязала, че си има групи, които винаги имат хубава програма, без дупки и прочие, и има други, които ходят всеки ден за по два часа... В този ред на мисли - препоръчвам 9та група
Като цяло препоръчвам и 2ри поток.. в горните курсове се разбира защо
) И да - като се записвате ще ви попитат в коя група искате да сте
![]()
Ако още нещо те интересува конкретно - питай
- thegirl
- Легендарен флуудър
По принцип задочното се учи с 1 година повече от редовното. 6 години май е само за правото
, тъй като редовното му е 5
А за другите специалности 4 години редовно, следователно 5 години задочно.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Мнението е от темата "Кандидати за Право".
когато си попълвам документите за кандидатстване и отбелязвам, че искам да се ползва оценка от матур апо история (примерно за политология), само оценката по история ли взимат или гледат коя е по-висока - от изпита или от матурата?
- thegirl
- Легендарен флуудър
Смята се балът и с двете оценки и се взима по-високият