[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Специалност: Право
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] История

Мнение от jenesais »

Ех, дано да е Аспарух и Тервел наистина едната :mrgreen:
Иначе за втората искам някакво Възраждане и аз. Само да не е Раковски или БРЦК - хем ги знам уж, хем не са ми подредени в главата. Църковно-националните борби пък нещо много са ми станали приятни. :mrgreen:

Katalina_Stefanova - и аз я имах тази дилема - и не само за тази тема, ами и за БРЦК - дали да си играя да уча Ботев. Или пък за Просвета и култура - да уча ли културата. :lol: Накрая ги прочитам по веднъж тези последни точки - колкото да имам представа някаква. Едва ли ще се паднат в пълния си вид тия теми, а ако вземе, че стане това - ясно е, че ще бъде претупано накрая, така че знанията от един прочит стигат. Ама това са моите изкривени мързеливи логики. :roll: :mrgreen:
she'd started smoking poetry
Аватар
lordivan
Пишете, о, братя
Курс: първи

Мнение от lordivan »

Блага тема означава много благи оценки и не помага особено за класирането. :lol:
axl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от axl »

lordivan написа:Блага тема означава много благи оценки и не помага особено за класирането. :lol:
да е,така е.То и сега е много сгъстено над 5.00.Истината че,май оценката по бел прави разликата
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от goblinwfi »

с две ръце за Априлско въстание или Рускотурска :cheers:
и още 2 за Асеневи или Аспарух и тервел :)
grenadier
В началото бе словото

Мнение от grenadier »

Само да не се падат църковни,княз Бориз 1-ви и след Съединението.Аз много искам Априлско въстание или Балканската война.Дано на всеки му се падне,каквото желае.Успех!!!
Аватар
gentleness_
В началото бе словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от gentleness_ »

Аз съм за БЗНС ,Априлско въстание,Асеневци ,Аспарух и Тервел :))
Живот ли бе – да го опишеш?
Живот ли бе – да го разровиш?
Разровиш ли го – ще мирише
и ще горчи като отрова.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

grenadier написа:Само да не се падат църковни,княз Бориз 1-ви и след Съединението.Аз много искам Априлско въстание или Балканската война.Дано на всеки му се падне,каквото желае.Успех!!!
ОМГ, това в никакъв случай не го пиши по този начин на изпит, даже няма да ти прочетат работата...
Facebook
Изображение
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

svetlio.varna написа:
grenadier написа:Само да не се падат църковни,княз Бориз 1-ви и след Съединението.Аз много искам Априлско въстание или Балканската война.Дано на всеки му се падне,каквото желае.Успех!!!
ОМГ, това в никакъв случай не го пиши по този начин на изпит, даже няма да ти прочетат работата...
Що, бе. Ама много си лош , не си ли чувал за княз БориЗ 1-ви :D
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Или както би казал Димитър Пенев - "Борис Едно". :lol:
grenadier
В началото бе словото

Мнение от grenadier »

Ей една буква да не обърка човек,извинете :lol:
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от Lithium »

Паисий и Софроний :mrgreen:
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

А да ви запитам, с оглед на това, че изпита е намален от 5 на 4 часа, ако се паднат Асеневци има ли как да са само Петър и Асен, без Калоян?

Иначе относно темите, които аз искам:
Аспарух и Тервел
Симеон
Борис
Асеневци
Априлско
Паисий
Аватар
Katalina_Stefanova
В началото бе словото

Мнение от Katalina_Stefanova »

seduction написа:А да ви запитам, с оглед на това, че изпита е намален от 5 на 4 часа, ако се паднат Асеневци има ли как да са само Петър и Асен, без Калоян?

Иначе относно темите, които аз искам:
Аспарух и Тервел
Симеон
Борис
Асеневци
Априлско
Паисий
2009 на предварителния изпит се е паднало Възстановяване на България 1185-1207, тоест влиза и Калон, а изпитът тогава вече е бил намален на 4 часа. Така че едва ли е възможно да се паднат Асен и Петър без Калоян. :wink:
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

Аз имам въпросче относно темата за Паисий и Софроний.

Нали тя може да се падне в два варианта - като Ранно българско възраждане и само като Паисий и Софроний. При първият вариант уводът е онзи дългия, с обясненията що е Възраждане, периодизацията му и т.н. При втория доколкото знам от същинската част не се маха много - просто кризата в Османската империя и промените в селското стопанство, занаятите и т.н. може да се посъкратят. Обаче уводът би трябвало да е друг. Някой може ли да ми даде някакви насоки какъв да бъде по-различният увод за втория вариант на темата? :D
she'd started smoking poetry
Аватар
Katalina_Stefanova
В началото бе словото

Мнение от Katalina_Stefanova »

jenesais написа:Аз имам въпросче относно темата за Паисий и Софроний.

Нали тя може да се падне в два варианта - като Ранно българско възраждане и само като Паисий и Софроний. При първият вариант уводът е онзи дългия, с обясненията що е Възраждане, периодизацията му и т.н. При втория доколкото знам от същинската част не се маха много - просто кризата в Османската империя и промените в селското стопанство, занаятите и т.н. може да се посъкратят. Обаче уводът би трябвало да е друг. Някой може ли да ми даде някакви насоки какъв да бъде по-различният увод за втория вариант на темата? :D
В рамките на половин страничка може да обясниш кви са последиците от османските завоевания, как се отразяват върху българското общество, че е прекратено съществуването на българската държавност, че това силно повлиява върху цялостното развитие на българите. Как те остават изолирани от Западна Европа и изостават културно и после си вмъкваш как с началото на Възраждането започват преодоляването на тези неща и развитието на обществото и че с дейността си Паисий и Софроний спомага за всичко това и за националното осъзнаване. Премирно нещо от този сорт поне казано накратко. :wink:
Последно промяна от Katalina_Stefanova на 03 Юли 2011, 15:16, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”