Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2
Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2
Наемът през неучебния период се оскъпява с около 1,15 лв на ден, т.е. с около 35 лева на месец.
Консумативи за юли, август и септември отсега едва ли ще можеш да платиш.
Консумативи за юли, август и септември отсега едва ли ще можеш да платиш.

- micobg
- В началото бе словото
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: втори
Отивам при домакинката и и казвам, че си искам стаята и догодина и...
Съквартиранта ми ми каза, че предишните години просто е казвал на домакинката, за да му запазят стаята (и са му я пазили, нищо че аз, като първокурсник се нанесох преди него).
Тук прочетох следното:
...и излиза, че това не е никаква гаранция? Значи, единственият начин е да изръся един куп пари за летен наем?Victoria написа:Да, издаваш я, ако няма да я ползваш лятото.
Вече има заповед...
"На класираните от горните курсове да се осигури настаняване в стаята, която са заемали към момента на обявяване на класацията, ако са изявили такова желание. Напусналите общежитията през неучебния период при обявяване на класацията се настанява в същата стая при възможност."
Сиреч - ако не пазиш статията си лятото, едва ли ще си я запазиш.
Съквартиранта ми ми каза, че предишните години просто е казвал на домакинката, за да му запазят стаята (и са му я пазили, нищо че аз, като първокурсник се нанесох преди него).
Тук прочетох следното:
Това играе ролята на второ класиране ли?* подаване на електронни заявления от некласирани за включване в списък с цел настаняване на текущо освобождаващи се места:
- от 07.10.2011 г. до 12.10.2011 г.
- обявяване на списъка – на 14.10.2011 г.
-
mixxx
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Общежития - лято
thegirl написа:mixxx написа:Здравейте, искам да попитам, как стоят нещата с общежитията през лятото. Мисълта ми е да не си местя всичкия багаж, а да си стои там, и после евентуално ако съм в друга стая да си ги преместя тогава, ако не съм пак в същата(ако ме приемат на общежитие пак де)Това се отнася и за багажа ти, тъй като нямаш право да го оставяш в стаята, ако напуснеш стаята.thegirl написа: Ако те класират на 1 класиране (юли) може директно да си оправиш документите и си оставаш и лятото и следващият курс в стаята.
Ако не си класиран на 1, но си в класираните на междинна класиция, тогава имаш право да си запазиш стаята за лятото, но не е сигурно 100%, че ще останеш в нея и след това, защото първо трябва да те класират на 2 класация.
А иначе може, ако някой от съквартирантите остане в стаята за лятото да оставиш багажа си при него, но имай на идея, че ако не си сред класираните на 1 класация, може да настанят друг на твоето място и той да няма къде да си остави своя багаж.
ЗаповядайJudas написа:Ще може ли някой да ми постне инфо с минималните балове за общежития в последните години?![]()
http://uni-campus.net/klasaciq_2010.php
Мисълта ми е, че скоро заминавам, а имам един шкаф и едно малко шкафче с чекмеджета, хладилник, а дрехите аз ще си ги подредя в кашони примерно, и ще стоят в някой ъгъл, като дойде новата класация, ще си ги взема, ако не съм в същата стая. И възможно ли е, като съм класиран, като ме приемат, да ме настанят в друга стая, при условие, че съм отбелязал да съм в същата, и как ако ме настанят в друга, да се изместя в моята си?
здравейте,имам въпрос относно общежитията.Знам ,че е малко раничко,но да се ориентирам овреме се пак.Та интересува ме следното- брат ми е студент в медицинския университет в София, а аз кандидатствам в СУ.Имам ли възможност да живея с него в общежитието му(което е толкова зле,че даже няма съквартиарант) по легален начин,тоест не да живея тайно, а да взема удостоверение от софийски.И също така, ако ме настанят там ,какъв наем ще се плащА - като на общежитие към СУ или като на медицинско общежитие(75 лв.).Ако някой е запознат с правилата ще бъда мн благодарен
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
За това брат ти трябва да попита в техните общежития.
Иначе от Софийския може да вземеш разменно писмо и да те настанят в общежитие на МУ, но трябва да си подал документи за общежитията на СУ, за да ти дадът.
По принцип имате шанс и за общежитие на СУ, в което да живеете заедно, тъй като имаше някакво правило, че братя, сестри, брат и сестра може да живеят заедно в общежитието на по-малкия (т.е. към неговия университет, които са), стига малкият да има успех за общежитие.
Иначе от Софийския може да вземеш разменно писмо и да те настанят в общежитие на МУ, но трябва да си подал документи за общежитията на СУ, за да ти дадът.
По принцип имате шанс и за общежитие на СУ, в което да живеете заедно, тъй като имаше някакво правило, че братя, сестри, брат и сестра може да живеят заедно в общежитието на по-малкия (т.е. към неговия университет, които са), стига малкият да има успех за общежитие.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
мерси много за отговора (bow)
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Заглавие: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
svetlio.varna написа:Да, има възможност. Всеки има право да жевее при брат си/сестра си, който учи в друг университет. Правилото обаче е, че по-големият отива при по-малкия. Т.е. ти трябва първо да се класираш за общежитие и след това брат ти да се премести при теб в общежитията на СУ. Това е легалният начин. В този случай ако ти се класираш на общежитие, нямат право да му откажат да го настанят при теб.axl написа:здравейте,имам въпрос относно общежитията.Знам ,че е малко раничко,но да се ориентирам овреме се пак.Та интересува ме следното- брат ми е студент в медицинския университет в София, а аз кандидатствам в СУ.Имам ли възможност да живея с него в общежитието му(което е толкова зле,че даже няма съквартиарант) по легален начин,тоест не да живея тайно, а да взема удостоверение от софийски.И също така, ако ме настанят там ,какъв наем ще се плащА - като на общежитие към СУ или като на медицинско общежитие(75 лв.).Ако някой е запознат с правилата ще бъда мн благодарен
По пронцип го има и другия вариант - ти да отидеш при брат си. Схемата обаче е по-сложна и зависи от Комисията по нанстаняването на МУ. По принцип МУ има много свободни общежития и не отказват, но първо трябва да питаш. Ако ти разрешат, си вземаш разменно писмо от СУ и отиваш при брат си.
С новите правила как мога да се запиша да ме класират в една стая с първокурсник?
Това е и моят въпрос. За да си запазим стаята за следващата учебна година трябва да си плащаме летните наеми, въпреки че няма да я ползваме през лятото? Това ли е вариантът? Защото както е обявено в заповедта излиза, че "към момента на настаняване (29 септември)" може да са класирали/настанили някой първокурсник от тяхната класация на 15 септември.micobg написа: ...и излиза, че това не е никаква гаранция? Значи, единственият начин е да изръся един куп пари за летен наем?
Изобщо няма логика, ако всъщност е така... това са толкова студенти от горните курсове и ще е такава разправия за домакини да вписват десетки нови/за тях/ студенти от горен курс в протоколи и т.н., при положение, че документите ми са в еди кой си блок и най-лесно за мен и за тях е да не ме пипат от него, за да не тичам пак на хиляда места и за да се спести попълването на разни формуляри отново. Думи нямам ако това е ситуацията. Некадърност отвсякъде.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Във форума на СБО е коментиран този въпрос.
Ако напуснеш стаята за лятото, а искаш да си в същата и другата година, то при възможност ще те настанят в нея, т.е. ако не е заета от 1 курс.
Ако си я запазиш за лятото и си плащаш наем и консумативи, отново не е 100% сигурно, тъй като след това трябва задължително да се класираш по успех, а ако нямаш необходимият успех и оставаш за социалното и допълнителното класиране, отново може да настанят някого на твоето място.
Единственото сигурно е, ако си запазиш стаята, плащаш си, без значение дали си в нея или просто си си оставил багажа и те приемат на класирането по успех.
Ако напуснеш стаята за лятото, а искаш да си в същата и другата година, то при възможност ще те настанят в нея, т.е. ако не е заета от 1 курс.
Ако си я запазиш за лятото и си плащаш наем и консумативи, отново не е 100% сигурно, тъй като след това трябва задължително да се класираш по успех, а ако нямаш необходимият успех и оставаш за социалното и допълнителното класиране, отново може да настанят някого на твоето място.
Единственото сигурно е, ако си запазиш стаята, плащаш си, без значение дали си в нея или просто си си оставил багажа и те приемат на класирането по успех.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
"ВАЖНО: Ако при последното кандидатстване за общежитие нямате вписан в хартиената молба-декларация Ваш имейл, не можем да приемем заявлението Ви. Тогава остава възможността да го подадете по другия начин, описан по-долу."
Те ще ни оведомят ли, ако не сме вписали имейл в декларацията или ако сме вписали, но сега смеи зпратили молбата от друг имейл? Не помня кой мейл съм си писал, та така

Те ще ни оведомят ли, ако не сме вписали имейл в декларацията или ако сме вписали, но сега смеи зпратили молбата от друг имейл? Не помня кой мейл съм си писал, та така
~
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Ами прати мейл със запитване и от там ще ти кажат имаш ли и какъв точно ти е мейла.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
Това какво казваш на домакинката няма значение.micobg написа:Отивам при домакинката и и казвам, че си искам стаята и догодина и......и излиза, че това не е никаква гаранция? Значи, единственият начин е да изръся един куп пари за летен наем?Victoria написа:Да, издаваш я, ако няма да я ползваш лятото.
Вече има заповед...
"На класираните от горните курсове да се осигури настаняване в стаята, която са заемали към момента на обявяване на класацията, ако са изявили такова желание. Напусналите общежитията през неучебния период при обявяване на класацията се настанява в същата стая при възможност."
Сиреч - ако не пазиш статията си лятото, едва ли ще си я запазиш.
Класацията се изготвя от комисията по настаняване (КН), а не от домакинката.
Предни години класацията излизаше на 21.07 и горните курсове следваше да се пренастанят в срок от една седмица (ако не са напускали стаята) или да се настанят, когато пожелаят през лятото с краен срок 21.09 (а в молбата, която се подаваше при кандидатстване имаше отметка, че искаш да си запазиш стаята).
От тази година обаче класацията на първи курс ще излиза по-рано и ще ги класират в свободните стаи. После каквото остане - за горните курсове.
Определено не ми допада новата система, макар че лятото няма да напускам стаята, но така са го измислили...
Идеята на второ класиране беше, че хората са си взели някои изпити през септемврийската сесия и са си повиши успеха, а междувременно има хора, класирани на първа класация, които са се отказали да ползват общежитие и не са се настанли => са освободили и места.Тук прочетох следното:Това играе ролята на второ класиране ли?* подаване на електронни заявления от некласирани за включване в списък с цел настаняване на текущо освобождаващи се места:
- от 07.10.2011 г. до 12.10.2011 г.
- обявяване на списъка – на 14.10.2011 г.
Сега класацията ще излиза след септемврийската сесия => двете класирания са едно.
Списъка с текущо освобождаващите се места се води нещо като допълнително класиране.
В него могат да те настанят както октомври, така и ноември, декември, януари и т.н. в зависимост от свободните места в общежитието, успеха ти и усепха на останалите колеги, присъстващи в списъка.

-
Das Erste
- Летописец Виртуоз
Има ли значение, ако човекът с който искам да живея е от различен факултет?
Тъжните момичета не получават рози
Тъжните момичета си имат кръгове под очите
и депресия в два сутринта
---
Тъжните момичета си имат кръгове под очите
и депресия в два сутринта
---
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти