Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Здравейте,
не успях да намеря никаква информация на сайта на СУ или ФЖМК. Въпросите ми са как точно може да се кандидатства за специалност Журналистика и възможно ли е от други специалности да се прехвърля след 1вата година?
Имам матури по БЕЛ и Френски.
Също така възможен ли е някакъв директен прием във Втори курс? На запад има доста такива програми.
Просто малко изтървах сроковете и сега съм под пара. Моля, някой, който има идея от нещата, да ми пише
Поздрави и готин ден
Това, че не сте попълнили какви изпити сте държали при подаването на документите за класиране не е проблем. Информацията ви вече я има в базата данни от момента, в който сте се регистрирали за самите изпити - после се прави справка с тази информация, не е нужно вие да си записвате какви изпити сте имали и с каква оценка
Нормално е в инфото на втората сесия да липсва информация за първата ти - ако номерата са ти различни информацията за първата ще е налична със стария ти номер.
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
За момента в журналистика можеш да кандидатстваш само след като си издържал приемните изпити, оценките от матурата е част от балообразуването но не може да замести изпита. До колкото съм чувал преместването от и към ФЖМК е доста трудно, така че предполагам и това не е вариант. Най-добрата опция според мен е да кандидатстваш до година или по някакъв начин да го запишеш като втора специалност.
Здравейте,
имам въпрос:
Една моя позната иска да учи Журналистика или ПР, но пропусна изпитите и не е записана за редовния изпит. Има матури по Френски и БЕЛ.
Възможно ли е да запише нещо задочно и след първия/ втория семестър да се прехвърли редовно/ задочно Журналистика или ПР ?
Герасимов,работата с дипломите и матурите в ''провинциалните училища'' май не ти е съвсем ясна От лични наблюдения мога да ти кажа,че дипломите им са добри-да,и в техникумите особено масово се казват отговорите на матурите /от даскалите разбира се/.Жалко,но матурата нищо различно не показва,превръща се просто в обикновено контролно,на което се получават отговорите Аз на самия изпит не можех дори да се обърна назад,но пък чух от приятели от други училища /бивши техникуми/ ''Те на нас ни казаха отговорите''...така че...не се надявайте на адекватно оценяване в тая държава....
Има го и тоя момент , но не мисля , че зависи от това къде се намира гимназията . Просто едни квестори са по благосклонни , други не са . На мен двете ми матури , бяха двете противоположности . На матурата по БЕЛ квесторите четяха вестник и изобщо не ги интересуваше какво правим ние . Можехме да си говорим тихо и да си подсказваме , единствено не можеше да се става . На матурата по Философия обаче , не ми дадоха да се обърна назад дори . Едната квесторка стоя на 1 метър от мене по време на цялата матура .
При нас например и да искахме нямаше как да получим отговорите от даскалите , защото те бяха такива по История , Математика и т.н , а бяха квестори в зали с матури по БЕЛ , Философия , Биология и т.н
Мисълта ми е , че всичко зависи от строгостта на квесторите , не от това дали гимназията се намира в София или в провинцията
Всъщност в малките общини масово искат да си качат успеха на училищата и квесторите ако са местни са по-благосклонни В София (като най-големият град в България) е изключително пъстра картината - от училища, където се изкарват минимум оценки над 5.50 поради добро отношение на квесторите и липса на камери до училища, където всичко зависи от личните качества...
Не искам да засягам никой от провинцията (все пак представителите във форума са масово от там ), затова ще обобщя - всичко зависи от личните качества
P.S. Не коментирам неща без да съм запознат предварително поне малко с фактите ^^
Е, значи София е като провинцията - има училища,в които се изкарват оценки,базирани на реални знания,има и такива,в които 5.50 например се получава с любезната подкрепа на квесторите
Факт - предимно т. нар. "квартални" училища - СОУ-та, в които преподавателите говорят на Вие на учениците и ги уважават като личности, независимо какви идиоти стоят пред тях Там е масова практика да се помага на тези "отрудени деца" Затова ако кандидатствах във ВУЗ, където се иска цялостната ми оценка от дипломата (5.44 заради цялата мъка по изкарването на професионалната ми квалификация) щях още повече да ги храня
Така че матурата е по-малкото зло пред успеха от цялата диплома
Герасимов,работата с дипломите и матурите в ''провинциалните училища'' май не ти е съвсем ясна От лични наблюдения мога да ти кажа,че дипломите им са добри-да,и в техникумите особено масово се казват отговорите на матурите /от даскалите разбира се/.Жалко,но матурата нищо различно не показва,превръща се просто в обикновено контролно,на което се получават отговорите Аз на самия изпит не можех дори да се обърна назад,но пък чух от приятели от други училища /бивши техникуми/ ''Те на нас ни казаха отговорите''...така че...не се надявайте на адекватно оценяване в тая държава....
Скъпа, къде си чула някъде да казват отговорите на матурите??? Никъде го няма това нещо, при положеине, че квесторите нямат отговорите и дори варианта пред себе си! Отговорите на матурите излизат същия ден след 15.30 часа! А относно оценките, да в някои училища се изкарват много по - лесно, в други обаче е точно обратното и сега аз дето си блъсках главата четири години по история, учителят ми ми остави една скапана оценка.... защото е ненормален и когато му скимнеше пишеше хубави оценки на синеоките момичета от класа или на тъпите момчета, които не можеха името си да кажат на дъската... Сега съм толкова бясна за тази оценка, но не може нищо да се направи. Всичко е много относително, но там никой няма да ни пита, къде сме учили и как сме си изкарвали оценките, като видят 6.00 айде този знае. Това там всичко е на хартия, никой не ни пита
Последно промяна от simpatqga на 03 Юли 2011, 12:06, променено общо 1 път.