Да, минималните балове при момчетата в последните 6-7 години и колко точно е бил най-високият минимален.Crippled Alice написа:аз разбрах, че иска да разбере какъв е балът на първия приет в специалността. Силно ме съмнява да е 30.
[КСК 2011] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Кандидати за Право
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
цъкаш на някоя от годините под
Справка за минималните балове от:
там ще ти излезнат всички балове
цъкаш на някоя от годините под
Справка за минималните балове от:
там ще ти излезнат всички балове
2008/2009-23.75.
Леле.

- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
В една от тези години (по мои сметки тогава е кандидатствал випускът, роден през '89 година) баловете на Право отговаряха на сегашните балове на ВО - 23 и нещо. За сметка на това журналистическите бяха скочили до 26-27. Явно поколението наистина е било закърмено с това... 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
2008 когато е бил 23.75 балът - по същия начин ли се е изчислявал като 2009, щото ми се струва огромно повишаването от 2 единици
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
-
BlagovestHristov
- Драскач
Здравейете.Въпросът ми е към всички ,които учат право.
Интересува ме дали,ако завърша право в СУ има реална възможност да се реализирам в чужбина или единственият ми шанс е тук.Просто не ми се иска да оставам в България (а мисля,че ще бъда приет тази година) ,но не ми се губи пак 1 година да уча език,с който да кандидаствам в чужбина,а и нямам възможност да се издържам там.
Второто ,което искам да питам е дали мога да карам магистратура в чужбина ? И добре организирана ли е програма "Еразам" за студентите по право ?
Интересува ме дали,ако завърша право в СУ има реална възможност да се реализирам в чужбина или единственият ми шанс е тук.Просто не ми се иска да оставам в България (а мисля,че ще бъда приет тази година) ,но не ми се губи пак 1 година да уча език,с който да кандидаствам в чужбина,а и нямам възможност да се издържам там.
Второто ,което искам да питам е дали мога да карам магистратура в чужбина ? И добре организирана ли е програма "Еразам" за студентите по право ?
Правото до колкото знам няма бакалавърска степен, тоест магистратурата вече ще си я изкарал тук.

- Verka
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: втори
Хмм, честно казано въпросите ти са актуални и за вече записали специалността студенти..
От около месец се опитвам да събера инфо за Еразъм за право от какви ли не поделения/представители/информационни бюра и не знам си кви други разновидности бюра... е ... не мога да кажа, че съм особено напред с материала....
Абе в общи линии и аз се присъединявам към въпроса на бъдещия колега (пожелавам
)
От около месец се опитвам да събера инфо за Еразъм за право от какви ли не поделения/представители/информационни бюра и не знам си кви други разновидности бюра... е ... не мога да кажа, че съм особено напред с материала....
Абе в общи линии и аз се присъединявам към въпроса на бъдещия колега (пожелавам
-
BlagovestHristov
- Драскач
Да де,но не мога ли да я изкарам в чужбина ?seeker написа:Правото до колкото знам няма бакалавърска степен, тоест магистратурата вече ще си я изкарал тук.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Курс: четвърти
Няма как да я изкараш в чужбина,защото учебните планове са различни.Не забравяйте,че се учи право на Р.България.А ако мислиш ,че петата година(когато уж се кара магистратура) е по-различна от предходните четири-е,не е.След като излезеш магистър от СУ може да си караш магистратури по-различни клонове на правото,но това е съвсем различно нещо.
- alice.
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
Мисля, че има вариант да учиш допълнителна магистратура Европейско право и да практикуваш и в чужбина, но изобщо не съм запозната честно казано..
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Курс: четвърти
Предполага се,че българското право си е европейско
Може би имаш предвид право на ЕС 
- alice.
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
мда, същото
-
BlagovestHristov
- Драскач
Значи след като завърша магистратура тук мога да запиша нова в чужбина,с която уш има вероятност за реализация там ?alice. написа:Мисля, че има вариант да учиш допълнителна магистратура Европейско право и да практикуваш и в чужбина, но изобщо не съм запозната честно казано..
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
BlagovestHristov, по-скоро ще имаш възможност за реализация из разни международни фирми, свързани с България.
Ако искаш изцяло в чужбина да практикуваш, трябва да си завършил там бакалавър (доколкото знам, поне в Англия и Шотландия, а сигурно и в другите държави, правото не е магистратура след средно както при нас). Не четох по-нагоре, не знам дали не си обяснил вече, но защо не кандидатстваш и в чужбина, щом там ти се работи?
Законите, малко или много, са различни в различните държави (а правото на Острова например си е изградено на съвсем други принципи от европейското даже), така че както е твърде сложно да те пуснат в България да практикуваш с чужда диплома (хиляди изпити за признаване, ала-бала), така и в чужбина още по-малко ще се избиват за някой с българска диплома, без значение каква допълнителна магистратура е завършил. Освен това важни са и контактите, които правиш докато учиш. За една година магистратура това не става по начина, по който се получава за 4-5 години основно следване.
Ако искаш изцяло в чужбина да практикуваш, трябва да си завършил там бакалавър (доколкото знам, поне в Англия и Шотландия, а сигурно и в другите държави, правото не е магистратура след средно както при нас). Не четох по-нагоре, не знам дали не си обяснил вече, но защо не кандидатстваш и в чужбина, щом там ти се работи?
Законите, малко или много, са различни в различните държави (а правото на Острова например си е изградено на съвсем други принципи от европейското даже), така че както е твърде сложно да те пуснат в България да практикуваш с чужда диплома (хиляди изпити за признаване, ала-бала), така и в чужбина още по-малко ще се избиват за някой с българска диплома, без значение каква допълнителна магистратура е завършил. Освен това важни са и контактите, които правиш докато учиш. За една година магистратура това не става по начина, по който се получава за 4-5 години основно следване.
she'd started smoking poetry