Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.
То и с по-малък шрифт да го пусна, пак им боде очите...
Разберете ясно, просто става дума за политическо, а не за научно решение на въпроса за хомосексуалистите. Другото е просто обслужваща пропаганда.
Ако си спомняте и процесът срещу Майкъл Джексън по обвинение в педофиллия не завърши с присъда, а със споразумение - т.е. пак въпрос на политика. А ставашше дума именно за педофилия и нещата трябваше да са ясни. Просто стъпка по стъпка. Забелязахте ли, че и у нас свалиха долната граница, когато половият контакт с непълнолетни се смята за педофилия? Няма ли ръзка между всички тези неща? Които учан хуманитарни или социални науки не може да не я видят, смятам аз.
Забелязахте ли, че и у нас свалиха долната граница, когато половият контакт с непълнолетни се смята за педофилия? Няма ли ръзка между всички тези неща? Които учан хуманитарни или социални науки не може да не я видят, смятам аз.
Това съм го пропуснал. Кога и с колко са я намалили?
Хора, защо толкова много мразите другите, различните от вас. От какво ви е страх? Че някой гей ще ви насили, че ще ви се слага... това би било точно толкова неприятно и от някоя грозна жена.
Гей хората са преди всичко хора, след това са гей.
Те не ви натрапват нищо, вие сте тези, които си пъхат носа в личния им живот и им обясняват, колко са увредени и как не трябва да живеят... Вие сте тези, които надничате през прозорците им и се интересувате какво правят в леглата си.
Те искат само едно - да бъдат третирани по същия начин, по който сте третирани вие.
Ако ти се влюбиш, няма ли да искаш да заявиш пред целия свят, семейството и приятелите си, че обичаш някого?
Няма ли да искаш да държиш ръката му, да го целунеш за довиждане, да танцуваш с него на сватбата ви?
Нека не намесваме педофилията и другите болестни състояния.
Алтер его, като учен би трябвало да знаеш, че всеки може да регистрира блог в интернет и да пише псевдонаучни статии, изпърстрени с омраза и предразсъдъци.
Едит: И не, това е една от темите, по които никога няма да ми омръзне да споря. Защото не мога да направя кой знае колко, за да стане светът по-хубаво място. Но мога да проявявам уважение към хората, които го заслужават. А това дали си боклук, не зависи от сексуалната ти ориентация. Даже, ако съдя по форума, най-големите боклуци са именно хетеро.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Мила, понеже обобщаваш, че всички, които сме против еднополовите бракове, сме отчаяни човекомразци, нека поясня - аз не мразя обратните. Не приемам и за нормално банда гамени с бръснати глави да пребият момче само защото изглежда женствено. Но тази история с еднополовите бракове е прекалена. Като посегнеш на една свещена институция, каквато е бракът, няма да станеш по-разбран и приет от околните, а е много вероятно да постигнеш обратния ефект. Пак казвам: никой не пречи на тези хора да имат съвместно съжителство и да се обичат. Ако искат, могат да си направят церемония с роднини, приятели и триетажна бяла торта с две мъжки фигурки отгоре. Намирам го за девиантно, но те имат свободата да го направят. Това с официалния брак е просто една прищявка, досаден каприз, целящ да зашлеви всички, за които доброто старо семейство се състои от съпруг и съпруга, а не от... Пешо и Гошо.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
"Ако ти се влюбиш, няма ли да искаш да заявиш пред целия свят, семейството и приятелите си, че обичаш някого?"
Бракът не е просто показно афиширане на една връзка. Той поставя основите на семейството. И това разбиране не е нито толкова консерватино, нито пък тесногръдо. Нека си се обичат гейовете, и да правят, каквото желаят. Подобна показност обаче ми идва малко в повече.
Noctis написа:Аз тебе да ти кажа ли как те възприемам? Като мрънкащ лигльо обикалящ темите да плаче относно това колко му е неудовлетворителен живота. (естествено това си е мое мнение - съставено изцяло от наблюдение във форума, тъй като нямам честта да те познавам)
Ами това е хубаво, защото малко или много това СИ е така и няма да тръгна да скачам, защото си казал нещо накриво. Но ти го правиш, което е дразнещото за мен, и за околните в някои случаи.
^ Менина, това е много хубаво и искрено уважавам факта, че толкова цениш брака, но като цяло институцията 'брак' е снижила нивото и значимостта си (така поне наблюдавам, нямам статистически данни, естествено). Може би затова се среща толкова често - ако бе запазило леко идеалистичния имидж, който ти следваш, щеше да е друго.
С този пост естествено не целя да осмивам твоите виждания, надявам се да си личи.
Добре, а как гледате на възможността да се узаконят браковете между хора и животни? Защо няма паради на тези хора също? Всички намираме, че определени животни са много сладички, нали?
А вчера ми казаха интересни неща за гей-парада в София. Западни посолства специално са наредили на свои служители да участват в него и горките хорица, за да покажат, че не са обратни, са отишли със семействата си. Е това как ви се струва? Например работодателят ви да прави такива неща?
Една определено вечна тема.
Иначе моето мнение не се е променило доста от преди, въпреки че познанството ми с един хомосексуалист, датиращо от няколко месеца, доста ми промени някои представи за тези хора. Въпреки това за съм все още против брак между хомосексуалисти, а що се отнася за децата - песимистично въздържание.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world.... Did u bring in any weapons?
- Of course not! Then you are not changing anything...
alter ego написа:Добре, а как гледате на възможността да се узаконят браковете между хора и животни? Защо няма паради на тези хора също? Всички намираме, че определени животни са много сладички, нали?
Ако искате сериозно да дискутираме, нека не вадим и дъвчем едни и същи неща. Въртим се в кръг просто.
Темата си е за лок, според мен, отдавна всичко е изказано по 30349857293842 пъти и чат-пат се случва някой да дойде и да изтипоса нещо вече обсъждано и.. айдеееее пак наново цялата история.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
menina.do.mar написа: Като посегнеш на една свещена институция, каквато е бракът, няма да станеш по-разбран и приет от околните, а е много вероятно да постигнеш обратния ефект. Пак казвам: никой не пречи на тези хора да имат съвместно съжителство и да се обичат....
Това с официалния брак е просто една прищявка, досаден каприз, целящ да зашлеви всички, за които доброто старо семейство се състои от съпруг и съпруга, а не от... Пешо и Гошо.
Бракът сам по себе си е точно едно голо нищо. Единственото, което му предава някакъв пълнеж и "светота", са именно отношенията между хората, които вече съществуват, и чрез брака биват официално и показно обявени пред света. До там. А дали са Пенка и Гошо, Пешо и Гошо или Пенка и Ганка - това не виждам какво значение има. Това, че някои хора го приемате като "шамар" в лицето на хетеро хората, е много жалко наистина.... за вас. Е, примирете се, че светът не се върти около вас и вашите разбирания, и вие сте последното, за което гей двойките си мислят като тръгват да сключват брак
Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .