[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2

Мнение от Yordan Enev »

Вариантът е такъв, или имаш достатъчно капацитет за да влезнеш във факултета, или не, среден вариант няма, поне по мое мнение. Аз на предварителния с разказ изкарах 4,25, сега писах сухо есе, нещата са до проверяващ и до качество на работата ти.
I love TraNce
Аватар
Christopher
Пишете, о, братя

Мнение от Christopher »

Като се знам какъв съм "късметлия" .. сигурно ще попадна на най-"подходящия" проверяващ ..
Public relations and Advertising..
Аватар
Victoria Dragieva
В началото бе словото
Специалност: Френска филология
Курс: кандидат-студент

Мнение от Victoria Dragieva »

Оф,аре е пич,тъкмо това казваше баткото - да се спрат тея шитни с есе Vs. разказ :wink: Той да не е чел всички миналогодишни ''произведения'' ....след 10 дни ще разбереш кой-кого и какво :brilsmurf: :brilsmurf: :brilsmurf:
Животът е като детска дрешка - къс и наакан.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

60 процента е до проверяващ е май ... със сигурност е имало вариант, при който да имаш поне 4.75 на разказа си, както и 3.00 ... щом имаш 4.25, значи единият ти е дал 4.50, а другия 4.00.
Аватар
Christopher
Пишете, о, братя

Мнение от Christopher »

Мисля , че единият само проверява , а другият му се доверява..
Public relations and Advertising..
Neuromancer
В началото бе словото
Специалност: No

Мнение от Neuromancer »

Judas написа:
Seniorita написа:Neuromancer - Аз също не бих писала разказ, ама твоя ме изкефи на макс. Ако нямаш над 5 на изпита, кажи ми и ще се откажа от университета с държавен вестник : D Btw защо след като си пети на предварителния, кандидатстваш пак?

за спорта сигурно. А пък и тоя изпит е забавен. :D
Aбсолютно! :lol:
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Borisg написа:Миналата година също имаше такива случаи, но на първи октомври седнахме като пичове 20 човека и не можехме да се разделим. Любов от пръв поглед :)
Аз ще ти кажа защо сте си седнали като пичове - защото тези 20 човека сте били изчистените, най-заслужилите и просто сте фък офф-нали конкуренцията :mrgreen: Бъзикам се, но въпреки това има нещо такова - който трябва да влезе - ще влезе. Как и с какво - какво значение? 4 години ще се бутате взаимно с тези хора нагоре, ако ще и с рециталче пред квесторите да са влезли :mrgreen:

Така че към всички бъдещи колеги - не ме мразете, такъв съм си :mrgreen: :Alvarin_02:
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Victoria Dragieva
В началото бе словото
Специалност: Френска филология

Мнение от Victoria Dragieva »

Герасимов еваларка :) Хайде сега нека всички дружно да ''shut the .... up''-нем по темата за кое е по-добре - есе или разказ,'щото няма смисъл ;) :rr: Късмет на всички и амин :rr:
Животът е като детска дрешка - къс и наакан.
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

Сега се сещам да ви попитам , вие записахте ли и задочния вариант на ВО и Журналистика ? Също , ако даден кандидат студент бъде приет в задочна форма , може ли след време да мине в редовна такава ?
Аватар
divanova
В началото бе словото

Мнение от divanova »

Мисля, че за да се прехвърлиш трябва да имаш успех над 5,50 и някой от редовното да се е отказал, т.е. да има свободно място. Аз лично задочните ги писах по-надолу, защото реших, че не е най-добрият вариант. :blackeye:
Darina_Yavorova
От дъжд на вятър
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Darina_Yavorova »

Дааа, верно, стига с тази "борба" между разказ и есе... Аз съм привърженик и на двата жанра... Но сметнах, че под журналистическо есе се има в предвид да напишем есе...?!! :D
На предварителния си написах есенце без да се впрягам много, много ->5.00, точно колкото най-добрият разказ, този на Neuromancer... Така че за к'во говорим?! Дори историята не е толкова важна, защото и най-глупавият плагиатор на света може да реши да пише разказ, файлетон, повест- к'вото щете..., но не всеки може да го напише така, че да си проличат езикова култура, социално мислене, както и СТИЛ, типичен само за теб самия...
Айде със здраве! Да спрем с тези безумно глупави спорове... Резултатите ще излязат- само те могат да говорят, ние само бърборим... :D Макар че и след това (след излизането на оценките) всичко е относително! ;]
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!!! ;]]]]
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".

Facebook: http://www.facebook.com/dyavorova
Borisg
Легендарен флуудър
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

баткото е почти ваш набор така че не е голям батко. :mrgreen:
Есе или разказ???
Хора, ще ви напомня, че досега в нито един учебник не съм прочело ясна дефиниция на понятието есе. Тоест можете да си пишете и разкази, и басни и вицове, и квото искате, стига да имате теза и аргументация.
И мисля, че най-голямо впечатление правят асоциациите, които правите с темата.
И междутекстови връзки също!!!!
Аз на "Дупки', си спомням, че цитирах Гьобелс :lol: съветника на Хитлер :lol: ама моят случай беше доста специфичен
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Bestcho
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Bestcho »

divanova написа:Мисля, че за да се прехвърлиш трябва да имаш успех над 5,50 и някой от редовното да се е отказал, т.е. да има свободно място. Аз лично задочните ги писах по-надолу, защото реших, че не е най-добрият вариант. :blackeye:
Аз ги написах Журналистика редовно , задочно , ВО редовно , задочно и май си вкарах автогол . То като цяло баловете на Журналистката редовно и задочно , ги делят не повече от 20-30 стотни , но при ВО задочното е много нисък бала и , а аз предпочитам Книгоиздаване , вместо ВО задочно . Попрецаках се , но каквото такова . Ако ми се наложи да уча задочно , ще го уча , какво да се прави ..

Пп - Първо да изкарам нужната оценка на изпита , пък после ще се ядосвам ..
Аватар
divanova
В началото бе словото

Мнение от divanova »

Не знам и аз, мъдрих го 2 дена и накрая ги написах Журналистика, ВО, Книгоиздаване .. след това някакви други и задочното по-надолу .
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Darina_Yavorova написа:Дааа, верно, стига с тази "борба" между разказ и есе... Аз съм привърженик и на двата жанра... Но сметнах, че под журналистическо есе се има в предвид да напишем есе...?!! :D
На предварителния си написах есенце без да се впрягам много, много ->5.00, точно колкото най-добрият разказ, този на Neuromancer... Така че за к'во говорим?! Дори историята не е толкова важна, защото и най-глупавият плагиатор на света може да реши да пише разказ, файлетон, повест- к'вото щете..., но не всеки може да го напише така, че да си проличат езикова култура, социално мислене, както и СТИЛ, типичен само за теб самия...
Айде със здраве! Да спрем с тези безумно глупави спорове... Резултатите ще излязат- само те могат да говорят, ние само бърборим... :D Макар че и след това (след излизането на оценките) всичко е относително! ;]
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!!! ;]]]]

Ти пък какъв стил искаш да има човек на 18-19 години? Пък и да е типичен само за теб? Такива са малцина в целия свят. Ама, айде, че пак започвам спор тука :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”