Размисли и страсти '11: Ангел

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти '11: Ангел

Мнение от MidwinterSun »

От какви обичайни физически неразположения страдаш най-често?
От кое женско оплакване ти е писнало най-много?
В какво се съдърж чарът на една жена?
А какви качества трябва да притежава един мъж, за да може да се нарече истински мъж?
Ако един ден се окаже, че жена ти не е способна да износи дете, кой вариант би сметнал за най-правилен: да си останете само двамата, да осиновите или да използвате услугите на сурогат?
А ако проблемът е в теб, докато жена ти е напълно способна да има деца, би ли се съгласил на донор на сперма? Би ли се съгласил да отгледаш нечие биологично чуждо дете, за да може тя да има свое?
Ако един ден имаш възможността за това, би ли осиновил изоставено дете като свое второ или трето дете?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право

Мнение от Ангел »

thegirl написа:
Ангел написа:thegirl
Таман започвах да си мисля, че ще ме пропуснеш :lol:
:lol: :lol: :lol: Гледам да не пропускам да разпитам всеки по нещо :)
Радвам се много!
thegirl написа: :shock: Защо си зарязал предишният си профил?
Беше наложително. По-рано, в настоящата тема, отново отказах да споделя. Моля да ме извините, но някои неща трябва да останат поне относително лични.
thegirl написа:Какво те накара да се регистрираш отново във форума?
Мина достатъчно време а и отбележи датата ;-) Можех просто да се откажа с удобно оправдание, ако преценях, че вече нямах място тук. :roll:
thegirl написа:Все още ли се чувстваш безсилен или като стана модератор, това чувство се промени? :roll:
Не бих казал, че се чувствам безсилен - по-скоро, вече не съм толкова ентусиазиран да се занимавам. Да, има няколко десетки форумеца, заради които бих вложил от себе си в усилието да им бъда полезен, но сте значително по-малко от количеството тогава. Не защото и сега не бих го направил за тях, ами защото форумните поколения се смениха към два пъти...
Като модератор нямам много работа - в поверения ми раздел се появяват между 20 и 30 мнения седмично, което означава че е доста тихо и неизискващо особени усилия. А в другите раздели съм си съвсем обикновен потребител и си се държа като такъв - рядко споделям каквото имам за споделяне по даден въпрос или дадена дискусия, понеже имам доста добра идея за споровете из Интернет. Ангажирам се, само ако преценя че някой участник в дискусията може да извлече полза за себе си от моето включване. Когато се окаже че съм осъществил намеренията си, или че няма да бъдат осъществени - отеглям се за справка: темата за кръщенето. Установил съм опитно, че хората не разбират това, което не са готови да разберат. Предъвканият опит и резюмираното познание особено често попадат в тази категория. Не е моя работа да "спасявам" когото и да е - това би било "мечешка услуга". "Делото по спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се". :blackeye:
Последно промяна от Ангел на 15 Юли 2011, 01:05, променено общо 1 път.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Ти си владетел на малко царство - армията ти наброява 40000 хиляди души. Основният ти враг владее 3 пъти по-голяма територия от твоята и разполага с армия от 200000 души. И двете царства желаят една крепост, която ще им дава солидно предимство при война между тях. Крепостта, е на границата между двете царства. (единственият проходим път, по който може да се пътува между тях.)

Как би постъпил ? Ще атакуваш или ще се защитаваш ?
Колко души би пожертвал, за да владееш тази крепост ?
Каква победа би се оказала Пирова ?
В какъв момент би се отказал от съответната крепост ?
Как би водил войниците си, как би ги мотивирал ?

Разсъждавай на воля. :lol: :lol: Не търсим верен отговор.. тъй като такъв едва ли има при толкова много неизвестни :)
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

MidwinterSun

От какви обичайни физически неразположения страдаш най-често?
:shock: Боли ме...:lol:глава, нощни изпотявания, палпитации, хронична умора, инсомния изненада!...

От кое женско оплакване ти е писнало най-много?
"Страхувам се от..." - супер ирационално. И прословутия цикъл. Преживейте го вече - нормална част от вашата физиология. Все-едно да ми се оплаквате, че трябва да посещавате санитарното помещение. Освен това, при вас е по часовник по принцип - така изключвам всички основателни притеснения по нередовсността му - вие пък нямате идея какво са спонтанни болезнени ерекции във възможно най-неподходящите моменти :lol: Също така, "Аз го харесвам, той ме харесва, ама няма да направя първата крачка..." - абе, ей :!: , колко живота имате, че да ги пропилявате в чакане?! Иначе, приятно ми е да съм нечий отдушник (дори когато ми се мрънка <няма отрицателен отенък> за горните).

В какво се съдържа чарът на една жена?
При всяка жена е различно - някои имат възхитително жизнени очи хъ-хъ-хъ, други - брилянтно чувство за хумор, трети - жестове, подхождащи на кралска особа, четвърти - звънлив смях, пети - прелъстително поведение, шести - забележителен интелект, n-ти - вдъхновяващо цялостно присъствие, n+1-ти - уникален моден стил, n+2-ти - познания/опит в специфична интересна област...

А какви качества трябва да притежава един мъж, за да може да се нарече истински мъж?
Самочувствие с покритие (+малко отгоре), отговорност, търпение, интелект, познание, принципи, етика, готовност за физически натоварвания, увереност, способност за импровизации и поне малко артистични заложби.

Ако един ден се окаже, че жена ти не е способна да износи дете, кой вариант би сметнал за най-правилен: да си останете само двамата, да осиновите или да използвате услугите на сурогат?
Това трябва да е съвместно решение. Не мога да претендирам, че моето мнение би било най-правилното. По-рано написах, че на мен към момента не вярвам че ми е необходимо повече от това, да съм с Любимата - независимо от наличието или отсъствието на поколение.

А ако проблемът е в теб, докато жена ти е напълно способна да има деца, би ли се съгласил на донор на сперма? Би ли се съгласил да отгледаш нечие биологично чуждо дете, за да може тя да има свое?
Да, бих се съгласил, ако това е нейното желание - аз нищо не бих загубил, дори напротив. Дори съм се питал, дали бих могъл да отглеждам заварено дете - отговорът е положителен. Вярвам че съм особено способен да Обичам.

Ако един ден имаш възможността за това, би ли осиновил изоставено дете като свое второ или трето дете?
Ако с партньорът ми имаме съвпадение на желанията и възможност да осигурим по-добър живот на случайно и безвиновно оказало се в неравностойно положение дете, не виждам причина да не го направим. Всъщност, само две - да сме твърде стари/неизлечимо болни и с това да причиним неизбежна емоционална травма на детето - тогава има други варианти да му помогнем, при положение че вече сме решили да го направим.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
Running down a spiral
ФАРА!!!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Не мога да претендирам, че моето мнение би било най-правилното.
Но никой не говори за претенции за правилност, нали? :) На мен ми е любопитно твоето виждане по въпроса, неповлияно от външни фактори от какъвто и да е вид.

Хрумна ми да те питам още едно нещо. Без да искам упоменаването на имена, бройка и каквито и да е идентифициращи белези:
- кое е общото (ако има изобщо нещо общо) между хората, които са близки до теб и които харесвш?
- кое е общото между хората, които не харесваш и не уважаваш?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

Noctis написа:Ти си владетел на малко царство - армията ти наброява 40000 хиляди души. Основният ти враг владее 3 пъти по-голяма територия от твоята и разполага с армия от 200000 души. И двете царства желаят една крепост, която ще им дава солидно предимство при война между тях. Крепостта, е на границата между двете царства. (единственият проходим път, по който може да се пътува между тях.)
Как би постъпил ? Ще атакуваш или ще се защитаваш ?
Ако, след завладяването на крепостта, армията ми би придобила преимущество от под [(40000-загуби)/2]:200000 (т.е. ако съотношението след битката е 25000:200000 = (1:8)/2, за всеки мой паднал войник да се предполага, че ще губят по повече от 16), бих завзел крепостта и установил по нея граница, зад която не бих преминавал (освен ако нямам друг избор).

Колко души би пожертвал, за да владееш тази крепост ?
Съобразно горната формула.

Каква победа би се оказала Пирова ?
Аз да убия последния вражески нападател, след като съм загубил цялата си войска.

В какъв момент би се отказал от съответната крепост ?
При достигане на отношение по горната формула 1:7 или при невъзможност за достигане на 1:8 (преди нападението).

Как би водил войниците си, как би ги мотивирал ?
"Свини! Вечно ли искате да живеете?!" :lol:
Щом съм водач, значи трябва да притежавам някакви качества, които липсват у другите. Би било глупаво да се изтипосам на предните линии - не мога да рискувам деморализация, само защото съм бил достатъчно несъобразителен да се навра между шамарите. Още мотивация... Ами повече от факта, че има петкратно превъзхождаща ни войска, която би ни помела поотделно, ако не пробваме да датем отпор заедно, не виждам какво мога да им кажа...

Разсъждавай на воля. :lol: :lol: Не търсим верен отговор.. тъй като такъв едва ли има при толкова много неизвестни :)

Надявам се отговорът ми да те удовлетворява :-)
Running down a spiral
ФАРА!!!
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

MidwinterSun
Не мога да претендирам, че моето мнение би било най-правилното.
Но никой не говори за претенции за правилност, нали? :) На мен ми е любопитно твоето виждане по въпроса, неповлияно от външни фактори от какъвто и да е вид.
Ами хубаво - сурогат да е, че "кръвта вода не става"...

Хрумна ми да те питам още едно нещо. Без да искам упоменаването на имена, бройка и каквито и да е идентифициращи белези:
- кое е общото (ако има изобщо нещо общо) между хората, които са близки до теб и които харесвш?
- кое е общото между хората, които не харесваш и не уважаваш?

1) Имат потенциал да станат велики или вече са такива; търпят ме което си е върховно постижение, само по себе си; понякога дори разбират ме; обладават всички/приемлива комбинация от всички качества, изброени в предишния ми отговор на твои въпроси; оставали са насаме с мен за по повече от 3 часа наведнъж, оцелели са и не са отказали да контактуват с мен занапред :lol:
2) Твърде малко хора не уважавам и невинаги това се припокрива с нехаресването им. Повечето са политици. Общото е, че са арогантни и егоцентрични далавераджии. Често заблудени и надценяващи собствената си значимост. Повечето имат забележима мания за величие. Май е това.
Running down a spiral
ФАРА!!!
Angel_N
Форумно зомби
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Кой е най-тъпият въпрос, който някога си задавал на някого?
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

"И к'о пра'им се'а?" :lol: :lol: :lol: :lol:
Running down a spiral
ФАРА!!!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Цяла вечер вчера съм умувала. Така де.. не може да те подмине човек : )

---
Ангел написа:Кое е най-абсурдното нещо което си правил?
Предлагал съм годеж.
Със същият онзи пръстен ли? Или без?

Разкажи за целувката. С какво тя е толкова смециална, че така рядко даряваш своята някому?

Не смяташ ли, че тази твоя непрестанна насоченост към Нея те прави сляп за други, може би, не по-малко добри "възможности"? Къде е границата между манията и непримиримостта?

---

Защо "Случаен мечтател"? Защо "случаен"? А защо "мечтател"? Не си ли съгласен, че всяка мечта е реалност?

Следваш ли знаците на неслучайната случайност? Или за теб тя е просто случайност?

Какво е за теб китарата? А твоята китара?

Какво би посъветвал приятел в депресия?

---
Винаги съм искал да напиша нещо,
за което да кажа, че
винаги съм искал да го напиша.
Кое е за теб това нещо?

---

Какво те влече в "Ирония на съдбата"? Кой друг руски филм харесваш?

Кажи ми (напиши) нещо на руски, моля!

---

Предизвиквам те да пеем дует на караокето! Коя песен ще избереш? И.. не, не те питам дали искаш, няма хън-мън : )

И.. какво ми е на шала и на дрехите?! :lol:

---

Благодаря!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Можеш ли да жонглираш?
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Как би се определил - като човек, който бързо се адаптира към новото, или като човек, на когото му трябва време?
Последно промяна от Faith_no_more на 30 Юни 2011, 14:31, променено общо 1 път.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Какво означава за теб човек да е велик?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

FloWersOfEviL написа:
Предлагал съм годеж.
1. Я сподели и обстоятелствата около това предлагане на годеж :P И ответната реакция, разбира се :mrgreen:

2. Колко далеч би стигнал за жената, която обичаш? А ако тя не те обичаше? А вярваш ли, че любовта действително е сляпа? Колко точно би простил?

3. Кои са нещата, които те вдъхновяват най-много?
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

FloWersOfEviL

Цяла вечер вчера съм умувала.
Това трябва да е било забавно!

Така де.. не може да те подмине човек : )
Т.е., твърдиш, че "всички трябва да ме минат"?! :lol: Доста яка реклама :lol: :lol: :lol: :lol:

---
Предлагал съм годеж.
С него. (А ти каккво си помисли - с капачка от Туборг? :mrgreen: )

Разкажи за целувката. С какво тя е толкова специална, че така рядко даряваш своята някому?
Това ще е сложно... Хм... Борил съм се месеци наред и толкова съм чакал за една целувка. За мен, тя е въплъщение на уверена Любов. Дори приятелските целувки по бузата (при среща или раздяла) ги позволявам на 13 Човека (не-роднини и общо; 7 форумеца), за който вярвам че откровено ме Обичат, и на които отвръщам със същото. Целувките не са и не трябва да са равнозначни на обещания. За мен обаче, те изразяват, символизират съществена привързаност - отвъд тази, между обикновени познати, или дори "просто" приятели. А защо си ги пестя: не обичам да лицемернича и да въвеждам в заблуждение. Дори Човекът насреща да не го възприема така и да остойностява тази размяна на интимности по-ниско от мен, пак не се чувствам комфортно и не искам/не мога да поддържам отношения, включващи размяна на тази интимност, в интервали различни от 5-6 месеца. С пестенето на целувки ги пазя от обезценяване. Защото ги предпочитам ценни.

Не мислиш ли, че тази твоя непрестанна насоченост към Нея те прави сляп за други, може би, не по-малко добри "възможности"? Къде е границата между манията и непримиримостта?
Размишлявал съм много над това. През тази "Одисея" съм срещал доста "сирени" :lol: Случвало се е да се изкушавам да остана на някой от техните "острови". Но, когато мине известно време, усещам, че не съм Влюбен в която и да е от тях. Просто не е нещо, което мога да се насиля - да се Влюбя. Не става - пробвал съм - искал съм. Би било толкова по-лесно. Искал съм го много пъти и дори съм успявал да се заблудя за малко... И всеки път - спонтанно, въпреки волята си - съм осъзнавал, че просто съм Влюбен, но не в "сирената", а в "Пенелопа". Опитвам се да не си позволявам да спирам да търся, или да спирам да Живея - държа си очите отворени: кой знае - може да срещна по-...(?!) Любов.
Макар да бих се почувствал поласкан от определението "непримирим", не го виждам подходящо за тази тема. Все-едно, да твърдиш, че дишам непримиримо... Или вманиачено :lol: ... Влюбен съм цял Живот. Просто вече е част от физиологията ми :cyclopsani: Имам Любовен метастазирал тумор :lol: :lol: :lol: :lol:

---

Защо "Случаен мечтател"? Защо "случаен"? А защо "мечтател"? Не си ли съгласен, че всяка мечта е реалност?
Защото е в рамките на статистическата грешка? Защото е незначителен? Защото е който-и-да-е - всеки едновременно? Случаен е, защото не би трябвало да има значение, кой точно е. А "мечтател", защото това е единственото, което не може да не бъде всеки. Мечтите биха могли да бъдат реалност...но в мултивселенната интерпретация на квантовата физика, съобразно принципа за неопределеността на Хайзенберг :lol:

Следваш ли знаците на неслучайната случайност? Или за теб тя е просто случайност?
Нарича се "превдо-случайност". В нея не ми харесва детерминизмът, което е малко парадоксално, имайки предвид стремежа ми към разплитане на всяка каузалност, посредством методите на редукционизма... Не е "просто случайност" и се съобразявам с наличната информация винаги. Понякога, дори "помагам на случайността", което е доста забавно и много удовлетворително, когато се получи :wink:

Какво е за теб китарата? А твоята китара?
Инструмент за споделяне на емоция. Инструмент за споделяне на моята емоция.

Какво би посъветвал приятел в депресия?
Да се стяга и да продължава със съществените неща в Живота, вместо да си губи времето в самосъжаление.

---
Винаги съм искал да напиша нещо,
за което да кажа, че
винаги съм искал да го напиша.
Кое е за теб това нещо?
Това пък чие е и от къде го изрови?!
Може би: "Бях прав."

---

Какво те влече в "Ирония на съдбата"? Кой друг руски филм харесваш?
Та това е романтична комедия от времето, когато не са били на мода (смейте да ме наречете хипстър). Брилянтна актьорска игра и страхотен хумор (увертюрата, иронизираща съветската архитектура е доста смела за времето си; а разказа на доктора почти всеки път ме докарва до сълзи от смях; ами като се обажда на мама, да й каже, че са го взели и стоплили - неееееее! :lol: :lol: :lol: :lol: ); уникален набор от музика; увлвкателен сюжет...
Други руски, на първо четене, се сещам всичките "Особености на руск(-ия)/(-ата)/(-ото)/(-ите)..." И на тях съм се счупвал от смях - толкова много култови лафове (и тостове :lol: )

Кажи ми (напиши) нещо на руски, моля!
Вярно ли?! Не съм писал на руски от години...
Истинный друг отличается тем, что не позволит вам размыть лицо маслом, пока вы спите... :lol: :lol: :lol: :lol:

---

Предизвиквам те да пеем дует на караокето! Коя песен ще избереш? И.. не, не те питам дали искаш, няма хън-мън : )
Какво караоке, какви 5 лева?! Нито звук няма да издам пред микрофон (забележи - те отбелязвам, дали искам).

И.. какво ми е на шала и на дрехите?! :lol:
Супер хипстърски ти е шалът. А и облеклото ти често е в съзвучие с него... :lol:

---

Благодаря!
И аз тъй! Заповядай пак!
Running down a spiral
ФАРА!!!
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”