[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
какво се чудите? Сигурно половината есета са с подобен сюжет и идеи. Важното е как сте ги написали. Аз затова направих нещо по-различно - за да се различава от другите и да изпъква. А как съм го написал е друг въпрос
То и най-важното им условие май е "оригиналната идея и позиция". Ама знаеш ли ги ... ако това, което мислиш съвпада на 90 процента с мнението на проверяващия, номерът може и да мине, дори да сме писали посредствени работи.
-
Neuromancer
- В началото бе словото
- Специалност: No
И си стигнала до извода, че бездомните деца са ГЕРОИТЕ на нашето време...сериозно?
Не, че нещо, ама звучи безумно. Те са абсолютно всичко друго, но не и герои. Но това е моето мнение, може проверяващите да мислят другояче.
Поне е оригинално. Повечето сме писали са Бойко Борисов или като мен за паметника.
Не, че нещо, ама звучи безумно. Те са абсолютно всичко друго, но не и герои. Но това е моето мнение, може проверяващите да мислят другояче.
Поне е оригинално. Повечето сме писали са Бойко Борисов или като мен за паметника.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Това, че бездомните и онеправданите са героите на днешното време до голяма степен е така - те масово продължават да се борят, да оцеляват и да копнеят за по-добър живот. Вярно, не си представям точно така един необходим за обществото герой, но само по себе си това, което те правят е героично. Друг е въпросът до колко една толкова романтична и нежна картинка ще се хареса на проверяващите. Защото трябва да сме обективни, а бездомните деца, колкото и онеправдани не са единствените на този свят...
Така че тезата е добра, но ако е била само тя - не ми допада лично на мен 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
Neuromancer
- В началото бе словото
Героично...това не е героизъм. Това е мързел. Докато бях в София за изпита, за около 2 дена, ПОНЕ 10 бездомни души ми поискаха пари. Половината от тях директно ми казаха, че им трябват за цигари/алкохол. Да не споменавам колко души ми поискаха цигара. Всеки един от просяците, които виждаме получава социални помощи. И всеки един от тях е напълно работоспособен, изключая инвалидите, ама нали е по-лесно да си изкараме парите като просим, защо да си мърдаме гъза и да работим? Кое му е героичното на това? Да седиш, да просиш и по цял ден да се наливаш с евтино вино, щото си толкова тъп и/или мързелив, че не можеш да си хванеш работа ли му е героизмът? И къде ги видяхте тези бездомни деца? Защо аз бездомни деца по улиците на България не съм виждал. Виждал съм единствено циганчета, които са пратени от родителите си да просят и крадат. Но нито едно българче не съм видял. За тези деца си има специални домове и никой няма да ги остави да скитат по улицата. Та, както спомеха, без да ми се обиждаш, тезата за героите бездомници е повече от абсурдна. Поне ако наистина си я написала така, както ни разказа тук.
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
От чисто любопитство - никой ли не е наблегнал върху ВРЕМЕТО?
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Neuromancer, от бездомник до бездомник в случая както го описа има голяма разлика
Never, нз за кое точно време говориш - това навън или това, в което живеем
Ако е за второто - да, направих паралел между времето на демокрация сега и идеите за демокрация отпреди 20 години 
-
Neuromancer
- В началото бе словото
Цялото ми есе беше съпоставка м/у времето отпреди 1991-ва и 2011-та. Разбира се, индиректна.
-
grenadier
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз за паметника не писах,но започнах с човека,който спаси 6 души при катастрофата от преди 2 седмици,след това колкото и да е клиширано писах и за "поп-фолк дивите" ,споменах и за актъорите и правителството,разбира се и за Бйко Борисов.Искам и да попитам,вкарал съм на места доста ирония,все пак гледах и чувство за хумор да има,това зле или добре е?Знам,че зависи от проверяващия,но кажете вашето мнение.
-
Neuromancer
- В началото бе словото
Не знаем, зависи само от това колко добре си го написал.
Това е все едно аз да те питам дали моето есе, което започва като фентъзи разказ и за което се разказва за седемте смъртни гряха, приели образите на сенки, ще се котира добре.
Това е все едно аз да те питам дали моето есе, което започва като фентъзи разказ и за което се разказва за седемте смъртни гряха, приели образите на сенки, ще се котира добре.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
От мнения на проверяващи, които съм чувал и от собствен опит - ирония, сарказъм, гротеска и т.н. се толерират. Стига да са в умерени количества - важно е да балансираш позитивни идеи с негативизъм и сарказъм
Ако вярваме, че има и проверяващи, които не харесват иронията - яко съм го закършил на втората сесия
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Обратна връзка:
Neuromancer написа:Не знаем, зависи само от това колко добре си го написал.
Ако го чета аз, получаваш 6,00, но за проверяващите не мога да кажа. Ако не друго, то поне не виждам причина да ги издразни.
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
-
Philip
- Пишете, о, братя
- Специалност: Книгоиздаване
- Адрес в галерията на СУ: forum.uni-sofia.bg
Според мене проверяващите биха харесали есета с повече ирония и хумор,отколкото с критика,която масово се пише от кандидат-студентите.
При мен от 60-те години до наши дни...Neuromancer написа:Цялото ми есе беше съпоставка м/у времето отпреди 1991-ва и 2011-та. Разбира се, индиректна.
- yolinaA
- Пишете, о, братя
- Специалност: Културология
Точно по тази логика масово започнаха да пишат по-хумористично и иронично.
- yolinaA
- Пишете, о, братя
- Специалност: Културология
При мен от 1918 до сегаBTW написа:При мен от 60-те години до наши дни...Neuromancer написа:Цялото ми есе беше съпоставка м/у времето отпреди 1991-ва и 2011-та. Разбира се, индиректна.