[КСК 2011] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] Математика
Абре хора, никой ли не се интересува от Статистика? Казват, че е много хубава специалност....
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
-
аааааа
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление
Izvinqvam se ,4e ne pi6a na kirilica,no ne6to mi e precakana...Ako na nqkoi mu se zanimava moje li da mi pomogne s edna zada4a,4e nz to4no kak da namerq nai-golqmata stoinost.
ZADA4ATA E ot sbornika na 4akurqn:zad. 1.16 str. 7
da se namerqt stoinostite na realnite parametri p i q, za koito nai-golqmata i nai-malkata stoinost na funkciqta
f(x)=x na kvadrat +px+q i intervala (-1:1)-zatvoren! , sa suotvetno F(ngs)=1 i F(nms)=-1
Mnogo 6te sum blagodaren ako nqkoi pomogne.
Писането на кирилица е задължително!
svetlio.varna
da se namerqt stoinostite na realnite parametri p i q, za koito nai-golqmata i nai-malkata stoinost na funkciqta
f(x)=x na kvadrat +px+q i intervala (-1:1)-zatvoren! , sa suotvetno F(ngs)=1 i F(nms)=-1
svetlio.varna
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Разглеждаш интервала [-1;1] спрямо -p/2 . 3 случая идват май....аааааа написа:Izvinqvam se ,4e ne pi6a na kirilica,no ne6to mi e precakana...Ako na nqkoi mu se zanimava moje li da mi pomogne s edna zada4a,4e nz to4no kak da namerq nai-golqmata stoinost.
svetlio.varna
Другият вариант е производна, но все пак е квадратно уравнение...
КН правеж
Отзад я има обяснена. по същия начин, както се намират екстремуми по принцип. Само, че като намериш първата производна (2х+p<=>x=-p/2) гледаш 3 случая:
1. Когато -p/2<-1
2. Когато -p/2>1
3. -p/2[-1;1]
И в зависимост от ситуацията минимум и максимум са ти на различни места. Ще го видиш като си го начертаеш на числова ос. После приравняваш съответно на 1 и на -1 ии тва е
1. Когато -p/2<-1
2. Когато -p/2>1
3. -p/2[-1;1]
И в зависимост от ситуацията минимум и максимум са ти на различни места. Ще го видиш като си го начертаеш на числова ос. После приравняваш съответно на 1 и на -1 ии тва е
-
Emuto
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
Понеже някой казваше, че на изпит си по-концентриран мога да ви дам пример с мен: На предварителния 2 преписани грешно условия на задачи, които по-нататък са решени вярно ( но с грешно условие.. ) 
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Хах, аз 3та задача съм я решавал нестрого и са ми взели затова 1 точка , така че да не коментираме кой е по-голям батал.... 
КН правеж
-
Emuto
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
Едно е 1 точка, друго е поне 5... :Д Да се надяваме, че на редовния ще сме по-бдителни 
- HorusEye
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Понеже morfei предлага да го питаме нещо, аз ще се възползвам. Още не съм решил КН или СИ, а в четвъртък отивам да подавам документи за класиране. Четох и темата тук и още се чудя. Отначало си се бях хванал здраво за СИ, защото не е само програмиране, а има и други аспекти, което ми хареса. Но сега се замислям и за КН. Толкова ли е голяма разликата между двете специалности. Като гледам програмата ми се струва, че да. Дава ли едната нещо, което не може да се научи отделно заедно с програмата на другата, ако имаш желание. Като гледам и в сферите на развитие има разлика. Ако учиш СИ означава ли, че не можеш да станеш програмист. Толкова много повече ли е програмирането в КН или по точно толкова ли по-малко е програмирането в СИ?
Благодаря предварително.
А сега отделно. Сега като решавам геометрия от сборника на Чакърян ми направи впечатление нещо. Задачите са вързани в рамките на групата. Използват се неща изведени от предишни задачи наготово. Ако съм запомнил нещо от тези извеждания и ми потрябват на изпита, означава ли, че трябва да ги доказвам отначало?
А сега отделно. Сега като решавам геометрия от сборника на Чакърян ми направи впечатление нещо. Задачите са вързани в рамките на групата. Използват се неща изведени от предишни задачи наготово. Ако съм запомнил нещо от тези извеждания и ми потрябват на изпита, означава ли, че трябва да ги доказвам отначало?
Спокойно, няма да направиш грешката на живота си, ако влезеш СИ вместо КН или обратното. 
Програмирането донякъде може да се навакса с изборни, а се намират и предмети, които двете специалности карат заедно или при едни и същи преподаватели. В КН се разглеждат алгоритми и сложности, които мисля, че в СИ се пропускат.
Като цяло в КН те натискат повече (което според мен е плюс), но това ще станеш ли програмист, или няма, си зависи от самия теб.
По другия въпрос - да, трябва да го докажеш. Но дори да не се сетиш как става, го пиши, че е вярно и си реши задачата докрая. Смятам, че ще ти дадат някоя точка, ако нататък решението ти е вярно.
Програмирането донякъде може да се навакса с изборни, а се намират и предмети, които двете специалности карат заедно или при едни и същи преподаватели. В КН се разглеждат алгоритми и сложности, които мисля, че в СИ се пропускат.
Като цяло в КН те натискат повече (което според мен е плюс), но това ще станеш ли програмист, или няма, си зависи от самия теб.
По другия въпрос - да, трябва да го докажеш. Но дори да не се сетиш как става, го пиши, че е вярно и си реши задачата докрая. Смятам, че ще ти дадат някоя точка, ако нататък решението ти е вярно.

- iprodanov
- Пишете, о, братя
- Специалност: КН у ФМИ
- Курс: втори
Колега, тамън ме зарадва че си СИ, а пък сега... 
Лемите се доказват винаги. То и в алгебрата бая извеждат от предишни задачи/яко в раздел 3/.
И аз имам едно въпросче. Ако има граница на редовния, може ли да ползвам Т.Лопитал? Признават ли го като не е учено иии намалява значително писането?
Лемите се доказват винаги. То и в алгебрата бая извеждат от предишни задачи/яко в раздел 3/.
И аз имам едно въпросче. Ако има граница на редовния, може ли да ползвам Т.Лопитал? Признават ли го като не е учено иии намалява значително писането?
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
На мен са ми казвали, че всичко което знам мога да го ползвам по време на изпит, стига само да е вярно 
Надявам се на изпита да има яко аналитична геометрия.
А за КН или СИ.... Снощи си писах с един познат (скоро трябва да завъши, но от работа може и да не стане), който ми каза, че за работата няма значение каква специалност имаш, а просто да си завършил нещо. Думите му бяха "Това все пак е български университет и след първата година никъде нищо не се учи." Моя милост все пак се натиска за КН , ама ще видим какво ще стане ....
Надявам се на изпита да има яко аналитична геометрия.
А за КН или СИ.... Снощи си писах с един познат (скоро трябва да завъши, но от работа може и да не стане), който ми каза, че за работата няма значение каква специалност имаш, а просто да си завършил нещо. Думите му бяха "Това все пак е български университет и след първата година никъде нищо не се учи." Моя милост все пак се натиска за КН , ама ще видим какво ще стане ....
КН правеж
Абе то май, всек дето беше за КН си промени желанието за СИ. Зимата си мислех, че съм единствен 
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Или обратното ....
Не е до специалността, а до това колко ти се учи и дали ти стика да влезеш... СИ и КН се водят едни от най-елитните специалтости и е нормално да има борба за тях. Но като се влезне се рабира, че е един и също що се отнася до учене (това ми го обеснямаха снощи 2 часа)
Не е до специалността, а до това колко ти се учи и дали ти стика да влезеш... СИ и КН се водят едни от най-елитните специалтости и е нормално да има борба за тях. Но като се влезне се рабира, че е един и също що се отнася до учене (това ми го обеснямаха снощи 2 часа)
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=943779- “Запиши ме в тази специалност, в която мога да търтействам.”
- “Ти първо влез, а после ще видим как ще мързелуваш!”
КН правеж
Не знам защо никой не харесва специалността информационни системи, където е най-лесно и има най-много момичета. Освен това работа с ИС има доста.