[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Yordan Enev
- От дъжд на вятър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Темата за мола ми хареса много повече, малко сухичка ми стана работата сякаш вчера, но си мисля че е по-добре на редовния да е така, тъй като явно, много народ е писал разказчета и бъдещи истории, неща, които бяха единици на предварителния и сега ще са масово написани.
I love TraNce
- dizzi
- В началото бе словото
- Курс: първи
- Обратна връзка:
По-точно? Към средата, до прозореца ..даже май си беше назад.. А ти ?Judas написа:аз написах 7 страници, ама май нямаше да е лошо да бях написал поне още 2. Ти къде беше?
I don't walk around trying to be what I'm not
I don't waste my time trying ta get what you got
I work at pleasin' me cause I can't please you
and that's why I do what I do
My soul flies free like a willow tree
doo wee doo wee do wee...
I don't waste my time trying ta get what you got
I work at pleasin' me cause I can't please you
and that's why I do what I do
My soul flies free like a willow tree
doo wee doo wee do wee...
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Не съм казал , че ми се сърдиш . Мисълта ми беше , че единственото , което съвпада е , изречението за годината и за случващото се . Надолу продължава по коренно различен начинNeuromancer написа:Не бе, нито ти се сърдя, нито нищо подобно, не се притеснявай. Дори се зарадвах, че някой е харесал идеята ми. Аз самият също съм вземал много идеи и съм си ги приспособявал към есетата си и нещата които пиша, напълно е нормално : )
Успех на изпита, дано да си сътворил нещо добро!
- Gershi
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте!От два дни от вътре нещо ме яде да си споделя идеята и да ми кажете мнението си
Аз наистина започнах да търся героите на нашето време.Започнах от там,че във фейсбук са ме поканили на шествие из централните улици на града `в търсене на героите на нашето време`събитието е било потвърдино от стотици.Аз съм си облякла тениската с надпис`обичам България`,сложила съм си значката от похода`По стъпките на Ботевата чета`и съм тръгнала на шествие,но съм си била сама.На финалната точка-пред СУ сме били около стотина ентусиасти,ненамерили никакви герои,а само сблъскали се с действителността по улиците(тук съм понаписала за лъскавите коли и мургавите дечица,дето ходят за стотинки покрай тях,за пейките с поприлегнали бездомници и т.н)Та разочаровани с тия няколко етусиати сме седнали в близкия парк,понаплюли сме времето си и тези,които изпъкват като идоли в него-тук съм споменала силиконовите фаворитки,богатите чичковци.Философски съм погледнала на това какво всъжност искаме.Какво е било героичното преди,какво е сега.Остарява ли идеала,може ли да има стари,отминали герои или ценностното и достойното завинаги остава.Как никой герой не е бил герей на своето време,защото отдавна го е надраснал.Поразсъждавах над нашето време-технологии,малко приятели,много фалш,много ламтене за власт.Време на избори,в което пак ще търсим герои...после съм се прибрала вкъщи,неоткрила никакви герои,замислена колко избледнял е надписа ми `Обичам България`..тогава случайно съм погледнала две малки каренца във вестника,в които е писало за момчетата ни от отбора по математика със златни медали и за една детска учителка намерила куфарче с пари и върнала го без да вземе и стотинка на собственика му.Това са героите на моя ден и моето време,защото са от малкото запазили интелекта,когато простакът е на върха и от още по-малкото,постъпили човешки във време,в което властват зверовете.Точно под тези малки каренца,които никой не забелязва една политическа партия е издигнала с огромни букви лозунга`Ние сме героите на нашето време!`-тук поразсъждавах за показността,силата на медиите, и т.н После продължих,с още едни герои-с НАС,с тези които решихме да останем тук и да търсим промяната към по-добро.Накрая завърших със създаването на една фейсбук група-`Героите на нашето време са сред нас!Сред обикнавените хора ,може би сред нашите близки и приятели!`веднага групата харесаха над хиляда човека.
6 страници беше.Грубо го пресъздадох,но дано се схваща главната идея
Аз наистина започнах да търся героите на нашето време.Започнах от там,че във фейсбук са ме поканили на шествие из централните улици на града `в търсене на героите на нашето време`събитието е било потвърдино от стотици.Аз съм си облякла тениската с надпис`обичам България`,сложила съм си значката от похода`По стъпките на Ботевата чета`и съм тръгнала на шествие,но съм си била сама.На финалната точка-пред СУ сме били около стотина ентусиасти,ненамерили никакви герои,а само сблъскали се с действителността по улиците(тук съм понаписала за лъскавите коли и мургавите дечица,дето ходят за стотинки покрай тях,за пейките с поприлегнали бездомници и т.н)Та разочаровани с тия няколко етусиати сме седнали в близкия парк,понаплюли сме времето си и тези,които изпъкват като идоли в него-тук съм споменала силиконовите фаворитки,богатите чичковци.Философски съм погледнала на това какво всъжност искаме.Какво е било героичното преди,какво е сега.Остарява ли идеала,може ли да има стари,отминали герои или ценностното и достойното завинаги остава.Как никой герой не е бил герей на своето време,защото отдавна го е надраснал.Поразсъждавах над нашето време-технологии,малко приятели,много фалш,много ламтене за власт.Време на избори,в което пак ще търсим герои...после съм се прибрала вкъщи,неоткрила никакви герои,замислена колко избледнял е надписа ми `Обичам България`..тогава случайно съм погледнала две малки каренца във вестника,в които е писало за момчетата ни от отбора по математика със златни медали и за една детска учителка намерила куфарче с пари и върнала го без да вземе и стотинка на собственика му.Това са героите на моя ден и моето време,защото са от малкото запазили интелекта,когато простакът е на върха и от още по-малкото,постъпили човешки във време,в което властват зверовете.Точно под тези малки каренца,които никой не забелязва една политическа партия е издигнала с огромни букви лозунга`Ние сме героите на нашето време!`-тук поразсъждавах за показността,силата на медиите, и т.н После продължих,с още едни герои-с НАС,с тези които решихме да останем тук и да търсим промяната към по-добро.Накрая завърших със създаването на една фейсбук група-`Героите на нашето време са сред нас!Сред обикнавените хора ,може би сред нашите близки и приятели!`веднага групата харесаха над хиляда човека.
6 страници беше.Грубо го пресъздадох,но дано се схваща главната идея
Non scholae sed vitae discimus
(Учим не за училището,а за живота)
(Учим не за училището,а за живота)
dizzi написа:По-точно? Към средата, до прозореца ..даже май си беше назад.. А ти ?Judas написа:аз написах 7 страници, ама май нямаше да е лошо да бях написал поне още 2. Ти къде беше?
Аз бях най-отзад. Кажи с какво беше облечена? Да не си една кака с гол гръб, дето обра погледите като ставаше.
Yordan Enev написа:Темата за мола ми хареса много повече, малко сухичка ми стана работата сякаш вчера, но си мисля че е по-добре на редовния да е така, тъй като явно, много народ е писал разказчета и бъдещи истории, неща, които бяха единици на предварителния и сега ще са масово написани.
Дано да грешиш. Искам да има повечко есета, та когато прочетат моето писание да им дойде като нещо по-разпускащо и така да имам по-големи шансове.
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Оригиналният разказ не винаги е шанс за висока оценка
Факт е обаче, че масово се пише нещо като есе - други стилове трудно се осмеляват кандидат-студентите да използват 
Gershi, звучи много силно! Дано да бъдеш оценена подобаващо
Gershi, звучи много силно! Дано да бъдеш оценена подобаващо
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
Бъдещи журналисти, има FB за тази цел. Колегата си го е оставил като подпис за да ви е по-лесно а вие го затруднявате... Бива ли такова нещо....Judas написа:dizzi написа:По-точно? Към средата, до прозореца ..даже май си беше назад.. А ти ?Judas написа:аз написах 7 страници, ама май нямаше да е лошо да бях написал поне още 2. Ти къде беше?
Аз бях най-отзад. Кажи с какво беше облечена? Да не си една кака с гол гръб, дето обра погледите като ставаше.А и да не си нея, аз помня. С какви дрехи?
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
- Yordan Enev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
И аз искам много неща, като за начало - апартамент в СофияJudas написа:Yordan Enev написа:Темата за мола ми хареса много повече, малко сухичка ми стана работата сякаш вчера, но си мисля че е по-добре на редовния да е така, тъй като явно, много народ е писал разказчета и бъдещи истории, неща, които бяха единици на предварителния и сега ще са масово написани.
Дано да грешиш. Искам да има повечко есета, та когато прочетат моето писание да им дойде като нещо по-разпускащо и така да имам по-големи шансове.
I love TraNce
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Да се беше пробвал в "Танцувай с мен 3-стаен"
Иначе сериозно - мисля, че можете да кандидатствате доста успешно за апартамент (а.к.а стая в общежитие
) в Студентски град...
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
Gershi, много интересен и според мен хубав подход към темата. Ако е езиково на ниво и си го структурирала добре, трябва да имаш над 5,50 
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
Един приятел ми мрънкаше, че искал да бъде с мен съкилииник за да не попадне на някой наркоман. Друг пък, че не искал да попадне на гей (или както каза, поне да не бъде активен).Георги Герасимов написа:Да се беше пробвал в "Танцувай с мен 3-стаен"Иначе сериозно - мисля, че можете да кандидатствате доста успешно за апартамент (а.к.а стая в общежитие
) в Студентски град...
![]()
Така че не е само до "5 звездния апартамент" ами и до хората, с които ще си ги делите. Аз нямам предпочитания по този въпрос...
КН правеж
-
Kristinapp
- В началото бе словото
- Специалност: кандидат студент-право
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://www.prikachi.com/images/951/3142951f.jpg
Лъжа ли се или мнението ми е изтрито?
- Yordan Enev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Георги Герасимов написа:Да се беше пробвал в "Танцувай с мен 3-стаен"Иначе сериозно - мисля, че можете да кандидатствате доста успешно за апартамент (а.к.а стая в общежитие
) в Студентски град...
![]()
Слави и екипът му ми казаха, че няма да ме вземат, защото съм щял да бъда без конкуренция
А за общежития се подават документи след класиранията за университета, би трябвало да е така, нали?
I love TraNce
ъхъ, като отиваш да се записваш.