[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Christopher
- Пишете, о, братя
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
За протокола , имам познат , който с 8 стр. тема по История имаше 5.50 : ) ! А , както казах по-горе , класическият обем на есето е 2-3 стр.. : ) Със здраве..
Public relations and Advertising..
-
Neuromancer
- В началото бе словото
- Специалност: No
Хитрец, тука обема няма никакво значение. Аз писах 8 страници, които обаче друг би сврял на 4-5....
Миналия път писах 6 страници и имам 5, една приятелка писа 3 страници и има 5.25, трета приятелка писал 3 страници и има 4.75. Няма такова чудовище като "стандартен обем за есе".
Иначе аз отидох за майтапа на този изпит, но всъщност съм доволен, доста awesome идея ми хрумна, до сега не съм видял някой да има подобна, ама реализацията ми отново куцаше. Колкото и да е - оценката от миналата сесия ме урежда напълно, само да не вземат да ми приемат болдването на някои букви като знак, че тогава ще е пълен ташак.
п.п
Прочетох, че някой от тук е писал разказ 2043-та, когато цяла България е завладяна от всякакви паметници, а?

Миналия път писах 6 страници и имам 5, една приятелка писа 3 страници и има 5.25, трета приятелка писал 3 страници и има 4.75. Няма такова чудовище като "стандартен обем за есе".
Иначе аз отидох за майтапа на този изпит, но всъщност съм доволен, доста awesome идея ми хрумна, до сега не съм видял някой да има подобна, ама реализацията ми отново куцаше. Колкото и да е - оценката от миналата сесия ме урежда напълно, само да не вземат да ми приемат болдването на някои букви като знак, че тогава ще е пълен ташак.
п.п
Прочетох, че някой от тук е писал разказ 2043-та, когато цяла България е завладяна от всякакви паметници, а?
-
grenadier
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз не съм много доволен,написах много малко към 2 страници(въпреки че пиша доста ситно),а и има доста ирония,дано да има хареса идеята им,дал Бог над 4.50.
Последно промяна от grenadier на 27 Юни 2011, 18:00, променено общо 1 път.
Neuromancer написа:Хитрец, тука обема няма никакво значение. Аз писах 8 страници, които обаче друг би сврял на 4-5....
Иначе аз отидох за майтапа на този изпит, но всъщност съм доволен, доста awesome идея ми хрумна, до сега не съм видял някой да има подобна, ама реализацията ми отново куцаше. Колкото и да е - оценката от миналата сесия ме урежда напълно, само да не вземат да ми приемат болдването на някои букви като знак, че тогава ще е пълен ташак.![]()
п.п
Прочетох, че някой от тук е писал разказ 2043-та, когато цяла България е завладяна от всякакви паметници, а?![]()
![]()
малко са плагиатствали от тебе, ама така е, като даваш много съвети
А някой, който е писал някакъв разказ или диалог? И какво оценка е получил? Дали пък не рискувах прекалено много
За моята "творба" няма ли да си кажете мнението, че нещо ме съмнява ...
това писах преди няколко часа.
Днес се прибрах и съм вече една идея по-голям оптимист от предния път ... Ама и да не ме приемат, през дедовия ми е вече. Темата беше доста добра и ми хрумна нелошата идея ( според мен) да напиша нещо като разказ-диалог( повече диалог). Беше точно 7 страници.Става въпрос за млад човек, който има уговорен час с главен редактор на едно списание и иска да предостави своята идея за комикс, подходящ "за всички възрасти". Първо разказва на редактора за героите и техните характеристики ( самите герои са политици и други известни личности, на които малко съм им попроменил имената, за да се направя на интересен - примерно Бойко Мутресов, Сергий Хитрунишев ( абе пълни глупости, ама ми се стори добра идея тогава )). А по-късно, когато редакторът пита за целта и идеята на комикса, нашият герой - Александър( уж царско име, да респектира там) - обяснява как самият комикс ще има за цел да иронизира и осмива всички тези "герои"( изказването му е около половин страници и така съм извел нещо като теза). Самият комикс е кръстен на темата за изпита, за да се направя още по-точна връзка.
Иначе долу-горе съм доволен, макар че на места ми се струва, че съм писал глупости, а и май се нуждаех от още обем. Не знам какво да очаквам, а и вече не ми пука особено, след като си разбрах оценката от предварителния.
Между другото гледахте ли емисията на НОВА вчера? Имаше кратък репортаж за изпита. Имаше интервюта с няколко кандидатки и ме хвана доста срам, като ги чух ...
това писах преди няколко часа.
Днес се прибрах и съм вече една идея по-голям оптимист от предния път ... Ама и да не ме приемат, през дедовия ми е вече. Темата беше доста добра и ми хрумна нелошата идея ( според мен) да напиша нещо като разказ-диалог( повече диалог). Беше точно 7 страници.Става въпрос за млад човек, който има уговорен час с главен редактор на едно списание и иска да предостави своята идея за комикс, подходящ "за всички възрасти". Първо разказва на редактора за героите и техните характеристики ( самите герои са политици и други известни личности, на които малко съм им попроменил имената, за да се направя на интересен - примерно Бойко Мутресов, Сергий Хитрунишев ( абе пълни глупости, ама ми се стори добра идея тогава )). А по-късно, когато редакторът пита за целта и идеята на комикса, нашият герой - Александър( уж царско име, да респектира там) - обяснява как самият комикс ще има за цел да иронизира и осмива всички тези "герои"( изказването му е около половин страници и така съм извел нещо като теза). Самият комикс е кръстен на темата за изпита, за да се направя още по-точна връзка.
Иначе долу-горе съм доволен, макар че на места ми се струва, че съм писал глупости, а и май се нуждаех от още обем. Не знам какво да очаквам, а и вече не ми пука особено, след като си разбрах оценката от предварителния.
Между другото гледахте ли емисията на НОВА вчера? Имаше кратък репортаж за изпита. Имаше интервюта с няколко кандидатки и ме хвана доста срам, като ги чух ...
-
Neuromancer
- В началото бе словото
Judas написа:Neuromancer написа:Хитрец, тука обема няма никакво значение. Аз писах 8 страници, които обаче друг би сврял на 4-5....
Иначе аз отидох за майтапа на този изпит, но всъщност съм доволен, доста awesome идея ми хрумна, до сега не съм видял някой да има подобна, ама реализацията ми отново куцаше. Колкото и да е - оценката от миналата сесия ме урежда напълно, само да не вземат да ми приемат болдването на някои букви като знак, че тогава ще е пълен ташак.![]()
п.п
Прочетох, че някой от тук е писал разказ 2043-та, когато цяла България е завладяна от всякакви паметници, а?![]()
![]()
малко са плагиатствали от тебе, ама така е, като даваш много съвети
Aма "малко", нали?
Всъщност нали затова е тази тема? Да споделяме опит и да разказваме какво сме писали. Аз нямам нищо против, дори отново бих разказал идеята си за сегашното есе. Убеден съм, че има много по-добри идеи от моите и също би ми било интересно да ги чуй - така че - казвайте какво сте писали, щото досега, от всички гледани интервюта с кандидат-студенти, само глупости чух, макар че във форума видях добри неща.
п.п
Абе тоя дето е изтеглих темата наистина е оня г*й с кифлите от миналта сесия. Супер много ми е смешно това момче(?)
-
fifi.bokov
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
И аз така мисля. Моето е 3 страници. И май казаха, че е журналистическо есе, над 5 отива на интерпретативно съчинение, според мен.Christopher написа:Абе , хора ! Какви са тези 5 , 6 , 7 - 10 страници ?! Това да не е тема по История ? Все пак това е есе , уважаеми , не мислите ли ?!
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Значи се очаква да ме приемат във ФЖМК с интерпретативно съчинение (и оценка 4.75)
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- elektraa
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Обратна връзка:
Аз написах около 2 страници...супер съм недоволна от себе си,можех повече,ама нещо не ми се седеше на едно място и си тръгнах към 11:00
Пък и идеята,която имах,някак си сега като я осмислих ми се струва много тъпа
Успокоявам се с оценката от предварителния.Успех на всички! 
Журналистика,2 курс
elektraa написа:Аз написах около 2 страници...супер съм недоволна от себе си,можех повече,ама нещо не ми се седеше на едно място и си тръгнах към 11:00Пък и идеята,която имах,някак си сега като я осмислих ми се струва много тъпа
Успокоявам се с оценката от предварителния.Успех на всички!
Явно не си била мотивирана, щом си имала хубава оценка на предварителния. Каква беше тя?
- Christopher
- Пишете, о, братя
Ей , хитреци , идеята , която заложите в тезата е напълно достатъчно да я защитите в 2 странички , защото с повече аргументи се получава бозица /преподавател ми го е казвал/ . Така че , който реши да пише есе не може да пише 10-15 страници , нали се сещате ?! А , ако решите да пишете разкази , диалози , интервюта , разбира се , че ще дойде в повечко : ) ..
Christopher написа:Ей , хитреци , идеята , която заложите в тезата е напълно достатъчно да я защитите в 2 странички , защото с повече аргументи се получава бозица /преподавател ми го е казвал/ . Така че , който реши да пише есе не може да пише 10-15 страници , нали се сещате ?! А , ако решите да пишете разкази , диалози , интервюта , разбира се , че ще дойде в повечко : ) ..
Според мен седемте страници, които изписах са малко. Имах нужда от още две, но дано проверяващите са доволни ...
- Christopher
- Пишете, о, братя
Всеки преценява сам за себе си ! Преподавателката , при която ходя , ме посъветва да избягвам повествуването и да не се впускам в обяснения и описания .. Защото всички кандидати , които е готвила са влезли и са работили по тази система .. Не знам , няма ясна формула , всеки има свое виждане за нещата , дано всички имат успех ! : ))
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Ами да , аз бях . Просто се получи нещо като бяло петно в мозъка ми , някъде на 2-рия час , а наистина трябваше да напиша нещо оригинално . Ако това ще те успокои , единственото , което съвпада , с това което си написал ти е , че става въпрос за бъдещето и , че България е ''завладяна'' от паметници . Останалото няма нищо общо с това , което си написал тиNeuromancer написа:Хитрец, тука обема няма никакво значение. Аз писах 8 страници, които обаче друг би сврял на 4-5....
п.п
![]()
В крайна сметка , точно за това те питах какво си написал , за да мога да си взема някакви поуки и да си пооправя стилът
-
Neuromancer
- В началото бе словото
Не бе, нито ти се сърдя, нито нищо подобно, не се притеснявай. Дори се зарадвах, че някой е харесал идеята ми. Аз самият също съм вземал много идеи и съм си ги приспособявал към есетата си и нещата които пиша, напълно е нормално : )
Успех на изпита, дано да си сътворил нещо добро!
Успех на изпита, дано да си сътворил нещо добро!