[КСК 2011] Английски език

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
MimSiTyYyYy
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Re: [КСК 2011] Английски език

Мнение от MimSiTyYyYy »

alter ego написа:
Never написа:
Etiainen написа:alter ego, не се гаври с кандидат-студентите. Естествено, че се пише с арабски цифри, къде сте го видяли в съвременен текст да се пише с римски.
Поредностите на монарсите е прието да се пишат с римски цифри. :P
Бъзикате се вие, но става въпрос наистина за арабски цифри, а не за т.нар. арабски цифри, които ние обикновено употребяваме. Просто проверяват по-високи умения и компетентности... :?
Най-лесно ще е да ни казват "in letters" и "in numbers", но изпитите не са, за да ни е лесно. ;) И все пак се надявам да ни дадат разяснения по този въпрос преди началото на изпита. :)
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

We are discussing only the numbers here... :)
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Sunn_adD
В началото бе словото
Специалност: Geografiq
Курс: първи

Мнение от Sunn_adD »

Здравейте :) Искам да попитам... някъде прочетох че тестовете в първата книжка от 5те SUATEFL са малко по-трудни от изпита в момента! Така ли е наистина ?
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Специалност: Културология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Така поне е било предните 2-3 години,но няма гаранция какво ще се падне тази година :wink: Попринцип обаче има тенденция към улесняване на изпита от 2004та насам. :D
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Аватар
Equilibrium
Танцуващия с клавиатури
Специалност: МО

Мнение от Equilibrium »

hriskataaa написа:Попринцип обаче има тенденция към улесняване на изпита от 2004та насам. :D
This.

Водеха го (сигурно още го) като труден някъде между нивото на CAE и CPE, но според мен си е баш CAE в нашенски вариант. : )
Аватар
hriskataaa
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от hriskataaa »

Аз не съм казала,че изпита е лесен.Казвам каквото съм чула.Според преподавателката ми изпита е улеснен в последните години.Скалата също пада надолу.
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
teddydaneva
В началото бе словото

Мнение от teddydaneva »

Ами според мен нямат изгода от това да дават по-трудни тестове. Първо, защото количеството на кандидатстващите от година на година намалява поради ред причини, второ, защото все пак ако ние го знаехме перфектно английския (примерно) нямаше да искаме да кандидатстваме английска филология, все пак целта е като влезем да задобреем (поне според мен). И... мисля, че преувеличават с тоя труден прием в Софийски. Според мен трябва да направят изпитите на едно средно ниво и вече след това да поддържат по-високо ниво на обучение, за да могат да се развият максимално влезлите в определените специалности :) (bow)
Аватар
MimSiTyYyYy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MimSiTyYyYy »

Съгласна съм с teddydaneva. :) А колкото до книжките - тестовете в първата наистина ми бяха по-трудни, отколкото в 5-тата. :D Разпределението мисля, че ще излезе в сряда(поне за изпита по Журналистика излезе тогава). ;) Някой има ли представа колко човека ще се явяваме на този изпит?
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
Аватар
Sunn_adD
В началото бе словото

Мнение от Sunn_adD »

Благодаря за отговора :) Аз реших да си взема само 1 от книжките за да видя за какво става въпрос, та нямам база за сравнение... Наистина идва трудничък изпита!
MimSiTyYy може да си задобряла от 1вата до 5тата книжка ;)
teddydaneva
В началото бе словото

Мнение от teddydaneva »

Ох аз съм на 3-тата в момента. Не мога да кажа кои са по-трудни и кои по-лесни, аз специално на всеки тест всеки път различен брой точки изкарвам. Но от първата до третата най-голям напредък имам на Error Indentification-а и на Paraphrase-а. Притеснявам се най-много за Cloze test-а и за Reading-a...на Reading-a мн интересно, текста си го разбирам, всичко окей и накрая като тръгна да отговарям, някой от въпросите sa някак супер забъркани и...половината грешни :\ |-( пък cloze-a ...там мн се чудя и при мен се получава така, винаги, когато се чудя между два отговора да речем, избирам винаги грешния :JC_shakehead: ...чудя се какво точно да предприема, за да не ми се получава така :?
Аватар
MimSiTyYyYy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MimSiTyYyYy »

И аз го правя това с двата отговора- чудя се между 2, отбелязвам втория и се оказва, че верният е бил първият. :D Но определено имам напредък. Книжките са много хубави, особено обясненията. На първата книжка правих 10-12 грешки, сега правя 4-5. :) Малко остана до изпита. Дано по-бързо излезе разпределението. ;)
Аватар
Sunn_adD
В началото бе словото

Мнение от Sunn_adD »

И при мен го има това с двата отговора - първосигнално избирам един , но после започвам да разсъждавам и да се колебая. И на края се оказва че съм сгрешила като не съм се доверила на интуицията си :roll:
Аватар
yolinaA
Пишете, о, братя

Мнение от yolinaA »

Препоръката на всички минали по този път е да се доверяваме на първосигналното чувство. :D
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

teddydaneva написа:Ами според мен нямат изгода от това да дават по-трудни тестове. Първо, защото количеството на кандидатстващите от година на година намалява поради ред причини, второ, защото все пак ако ние го знаехме перфектно английския (примерно) нямаше да искаме да кандидатстваме английска филология, все пак целта е като влезем да задобреем (поне според мен). И... мисля, че преувеличават с тоя труден прием в Софийски. Според мен трябва да направят изпитите на едно средно ниво и вече след това да поддържат по-високо ниво на обучение, за да могат да се развият максимално влезлите в определените специалности :) (bow)
Това не е точно така.. Даже съвсем не трябва да е така.. падането на качеството на материала, който бива приет в СУ е още една причина, поради която изпита трябва да си бъде сложен. На никой не му трябват студенти средно ниво. Особено в английска филология и други по - специфични специалности (като източните езици например). Ако човек не може да научи английски като хората, то какво остава за японски, китайски, корейски и т.н. да не продължавам. Намаляването на изискванията ще води само до намаляване на качеството на кандидат-студентите. Езикът трябва да се знае на едно прилично ниво, а не да се учи тепърва зад студентските катедри. Английска филология не влизате, за да научите езика, а за да станете филолози - има голяма разлика. :idea: :)

П.П Относно играта на тука има тука няма спрямо верните отговори... винаги се опитвайте да си спомните въпросната ситуация, изречение, израз.. къде сте го чували, прочели.. как е бил изговорен, изписан. Много повече ще ви помогне, отколкото да се мъчите да целите вярното по интуиция. На интуиция може да разчитат само кандидат-студенти, които са имали достатъчно солиден допир с езика, че да има фрази, които не им звучат правилно или естествено и просто винаги могат да се ориентират кое може да бъде верния отговор. .
Последно промяна от Noctis на 27 Юни 2011, 20:28, променено общо 1 път.
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

yolinaA написа:Препоръката на всички минали по този път е да се доверяваме на първосигналното чувство. :D
И да четете внимателно.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”