[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.2
Успех на всички днес и като разберете темата, моля да е публикавуте тук. Благодаря ви предварително....
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=181242
Темата е "Героите на нашето време" - дооста очаквана според мен ( и далеч по-хубава от тази за мола
)
Успех на всички пишещи!
Темата е "Героите на нашето време" - дооста очаквана според мен ( и далеч по-хубава от тази за мола
Успех на всички пишещи!
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Да, очаквана е , но е изключително трудна. Много може да се пише по нея. От родители на приятели разбрах, че много хора са се отказали и просто са излезли...
КН правеж
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Темата ви е жестока! Както съм фен на комиксите Супермен ми идва и аз да дойда на изпит

http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
За "Мол"-а беше по-интересна, тая нещо банална ми се чини.
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
+1Borisg написа:Темата ви е жестока! Както съм фен на комиксите Супермен ми идва и аз да дойда на изпит![]()
![]()
КН правеж
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Темата наистина беше добра. Не защото е лесна а защото е сериозна. Паметникът и неговото боядисване отключиха проблем, който не е просто днес или утре. Този проблем го има от 20 години насам, че дори и от по-рано. От гледна точка на това темата беше адски сериозна и добра - да "стегне" малко младото поколение.
От друга страна темата беше неприятна. Неприятна защото се очакваше. Другите, които разбрах, че е могло да се паднат - "Панаир на суетата" (незнайно защо доста по-добре приета в нашата стая, не ми допада лично на мен) и "Да имаш или да нямаш" (нещо такова) са доста по-малко очаквани (както беше темата за Мола) и съответно първосигналните идеи там малко или много бяха наистина оригинални. Тук твърде мн неща можеха да се включат и от гледна точка на това и много неща съм пропуснал аз лично.
За себе си смятам, че не се представих толкова силно колкото на първия изпит просто защото много изписах (пак близо 8 стр.) но можеше да се изпише поне още толкова. Наистина има какво да се каже, върху какво да се помисли... Също така ако попадна на проверяващ, който тачи Бат Бойко - Бойкомен ще ме порежат доста доста доста зле
Все пак повечето в есето ми беше за това как липсват герои в нашата политика, как липсват хора със сила и как ще живеем вбъдеще - като овчарчета с филия мас 
За повече инфо - започнах с цитат на "Когато бях овчарче и овците пасях...", после малко разсъждения върху демокрацията днес и преди. След това глупости, след които откъс от личния дневник на Бойкомен... След това пак глупости и накрая последната страница и заключението бяха посветени на паметника и бъдещето. Не липсваха бисери, но какво е едно есе по журналистика без изцепки от рода на "Бойкомен, облечен в син,прилепнал клин с жълти звездички на гърба, който лети из къщата си в Бояна и си тананика "Мила Родино"
Завърших с тезата, че нямам против след време когато живеем в истинска демокрация да стана, че даже и с удоволствие овчарче. Но до тогава ще трябва да минат доста боядисани паметници и филии с мас ^^
P.S. За сведение, който не си е купил документи - освен 30 лв за самото класиране, плащате още 6 за документите
От друга страна темата беше неприятна. Неприятна защото се очакваше. Другите, които разбрах, че е могло да се паднат - "Панаир на суетата" (незнайно защо доста по-добре приета в нашата стая, не ми допада лично на мен) и "Да имаш или да нямаш" (нещо такова) са доста по-малко очаквани (както беше темата за Мола) и съответно първосигналните идеи там малко или много бяха наистина оригинални. Тук твърде мн неща можеха да се включат и от гледна точка на това и много неща съм пропуснал аз лично.
За себе си смятам, че не се представих толкова силно колкото на първия изпит просто защото много изписах (пак близо 8 стр.) но можеше да се изпише поне още толкова. Наистина има какво да се каже, върху какво да се помисли... Също така ако попадна на проверяващ, който тачи Бат Бойко - Бойкомен ще ме порежат доста доста доста зле
За повече инфо - започнах с цитат на "Когато бях овчарче и овците пасях...", после малко разсъждения върху демокрацията днес и преди. След това глупости, след които откъс от личния дневник на Бойкомен... След това пак глупости и накрая последната страница и заключението бяха посветени на паметника и бъдещето. Не липсваха бисери, но какво е едно есе по журналистика без изцепки от рода на "Бойкомен, облечен в син,прилепнал клин с жълти звездички на гърба, който лети из къщата си в Бояна и си тананика "Мила Родино"
Завърших с тезата, че нямам против след време когато живеем в истинска демокрация да стана, че даже и с удоволствие овчарче. Но до тогава ще трябва да минат доста боядисани паметници и филии с мас ^^
P.S. За сведение, който не си е купил документи - освен 30 лв за самото класиране, плащате още 6 за документите
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
- sugar_geri
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
Може би е глупав въпросът, но... Откъде точно можем да си закупим тези документи (мисълта ми е дали ги има и в другите градове, или само София)? 
"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everywhere." - Tim McGraw
Журналистика - I курс, редовно
Журналистика - I курс, редовно
- Il Capitano
- В началото бе словото
- Специалност: Минало и Съвремие на Югоизточна Европа
Teмата беше добра. Лично аз не очаквах да дадат нещо толкова скорошно и актуално
Първата ми мисъл беше да пиша за паметника, но после се сетих, че е малко идеалогическо остро, а не знам на какви проверяващи ще попадна. освен това предполагам, че почти всички са писали за паметника, а разнообразието доколкото знам се цени.
Аз писах за героите сред обикновените хора, че те са за нас, основно говорих за катастрофата край Пазарджик и двамата, които първо са се отзовали-македонецът Васко и нашият комбайнер. Писах и за достойното дело например на планинските спасители. Защитих тезата, че такива хора са героите на днешното време, и изразих учудване от факта, че масово българските младежи копират чалга звздите и мутрите, които са превърнали в свой кумир.
Според мен добре се справих, пък дано имам късмет
Аз писах за героите сред обикновените хора, че те са за нас, основно говорих за катастрофата край Пазарджик и двамата, които първо са се отзовали-македонецът Васко и нашият комбайнер. Писах и за достойното дело например на планинските спасители. Защитих тезата, че такива хора са героите на днешното време, и изразих учудване от факта, че масово българските младежи копират чалга звздите и мутрите, които са превърнали в свой кумир.
Според мен добре се справих, пък дано имам късмет
Come te nessuno mai, Capitano !!!
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Има ги в регионалните офиси където си подавате документите и за кандидатстването. Там срещу 36 лв общо си вършите работата + ако има някаква такса от самия офис
Ако подаваш документите си онлайн не ти трябва да ги закупуваш на дребно 
-
Bestcho
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Хахахха , @Герасимов , и мен ако ми проверява ''творбата'' някой фен на ББ доста ще ме ореже . Иначе освен няколко ред-а за Бойко , писах за всезнаещите българи , които разбират едновременно от политика , спорт , критика и всичко останало . Писах , че във всеки българин живее по един малък , героичен Наполен . След това преминах в разказ от 2043 година , където България вече не е демократична република , а диктатура . Че цялата страна е в паметници на знайни и , незнайни незаслужили слава хора . Споменах разбира се и случката с паметника на съветската армия , като се опитах да погледна и от положителната и от отрицателната и страна . Съответно , че България е влязла в световните новини с нещо различно от поредния хванат с подкуп чиновник и твореца нарисувал паметника е накарал целия свят да се усмихне , но съответно сме разсърдили ''братушките'' , на които Бойко е подарил ''троянски кон'' или ''троянско куче''
Споменах и фиаското с Максим Ставийски като антипод на герой и Дилма Русев като синоним на герой 
Общо взето само заключението ми мисля , че е слабо , но никога не мога да разбера как мислят проверяващите , за това не очаквам нищо , за да не се разочаровам после . Каквото дойде такова
Пп - Документи аз си купих за 6 лева от ''сергия'' пред информационния център
Общо взето само заключението ми мисля , че е слабо , но никога не мога да разбера как мислят проверяващите , за това не очаквам нищо , за да не се разочаровам после . Каквото дойде такова
Пп - Документи аз си купих за 6 лева от ''сергия'' пред информационния център
И аз съм на това мнение - Каквото дойде 
Явно няма панацея в тая работа..
Късмет!
Явно няма панацея в тая работа..
Късмет!
С какво точно тая е герой?!Bestcho написа:Споменах и фиаското с Максим Ставийски като антипод на герой и Дилма Русев като синоним на герой
- Silviiiiii
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не мога да кажа, че харесах темата, но писах. Доколкото видях по-горе, не само аз съм споменала фолк певиците и мутрите..
Нормално
Писах и за добрите и за лошите герои, като към добрите причислих Димитър Бербатов и националите по волейбол. Написах 3 страници и малко
Някой пита ли кога да чакаме резултати? Пак ли след 2 седмици ?
Писах и за добрите и за лошите герои, като към добрите причислих Димитър Бербатов и националите по волейбол. Написах 3 страници и малко
Някой пита ли кога да чакаме резултати? Пак ли след 2 седмици ?
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Принципно на редовна сесия се чакат по-кратко. Но да - 1-2 седмици е най-точната прогноза