Вечната тема за еднополовите бракове

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Вечната тема за еднополовите бракове

Мнение от FloWersOfEviL »

FMI написа:Комплекс ли е..
Комплекс е да изпитваш за нужно да се доказваш във форум. Постоянно. Във всяка тема. И, поради явната липса на успех, да пробваш да компенсираш съдържанието с брой думи.

Сириъсли, трябваше ли да го обяснявам? (реторичен въпрос, не отговаряй)
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

camel написа:
... Щото ако си спомним едно време хората са се срамували от това и са го криели.
Също така моля те не ми излизай с баналните "ами аз като съм отгледан така що стана ей така" (тук ми хрумва един пример от автобиографията на Нушич), щото много лесно мога да ти изляза с милиони примери за хора, комплексирани от събития, случили се в ранните години от живота им и това мога да го твърдя от личен опит и без да съм психолог. Така че абсолютно никой знаен и незнаен перко, самопровъзгласил се за "експерт" не може да ме убеди, че "някои неща" по никакъв начин не влияят по един или друг начин на съзнанието и развитието на едно дете.
Затова с две думи отново: нищо против хомосексуалистите (даже напротив, имайки предвид, че любимият ми поет е такъв :mrgreen: ), стига да не тръгват да афишират публично своята "различност". И аз не искам много, нали? :alien:

айде пийс и лека
Разглеждаме явно различни периоди от историята на човечеството, защото в едно още по-старо време, никой нищо против мъжките ласки не е имал.

Именно понеже не си психолог, аргументацията ти за травмирането не е изобщо валидна. Относно това аз какво знам, защо и откъде, уверявам те изцяло от научни източници. Чел съм, видял съм или съм преживял всичко, за което ти пиша. Изказванията ми са изцяло в съзвучие с валидните научни становища и доказани теории, с фактите.

Напротив, искаш нещо, което е най-малкото дискриминиращо. Няма как да се случи. Да третираш едни хора различно спрямо други изобщо не е път към равнопоставено, добре устроено и проспериращо общество.

P.S. Абе за 42 страници никой друг ли не го обясни това нещо? Признавам си, че не съм ги чел всичките. Ако в 42 страници се е спорило по същия начин, нямам намерение да продължавам пак спора. Вярно е, захванал съм се с противопоставяне на разните движения за дискриминация и омраза към всякакви социални групи, но тук не виждам тенденция за излизане от границите на личните виждания и предразсъдъци. Спорът наистина е безсмислен.

Еднополови бракове ще има един ден и тук. Няма да е скоро, аз със сигурност няма да съм жив. Но ще има. Не се кахърете. :D Лека ви нощ и прекратявам участието си в темата. Бъдете живи и здрави всички.
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

george.merlin написа:FMI, наистина ли тая тема ти е толкова важна? Чета ти разговорите с другите потребители и като че ли тая тема ти е най-важното нещо, все едно възстановяваш някаква изначална несправедливост отправена към теб. Странно е.

Казал ти някой че си тъп - голяма работа. Това са си неща спрямо вас двамата. Когато обаче използваш определени думи, т.нар. "слово на омразата", спрямо цяла социална група, пряко подбуждащи към омраза и неравно третиране - тогава вече е сериозно нарушение.

Освен това Мила не е нужно да стои денонощно да дебне кой какво пише тук. :wink:
Точно това се надявам най-сетне да престане да прави... Всъщност аз може и да съм я догонил по килограми, но все още не могат да ме обидят на тази тема, защото какво обидно има в това да кажеш дебел, на дебелак, но ето че тя все още ми има зъб за това, аз друго не сещам да съм и казал, макар пак да беше в отговор на нейна нападка към мен, а аз тогава дори не бях дебел, та иронията беше ппълна, но както и да е ;)

Значи цяла една социална група или поне не малка част от нейните представители може да обижда една много по-голяма група от нормални хора, на база това че са такива. И разни индивиди представители на едната група имате право да обиждате даден човек от другата, но той няма право да ви отговори подобаващо, така ли? не е ли просто и ясно? Афиширате = проблем! Не афиширате = няма проблем!

А единствената несправедливост съм я казал по-рано в темата. Тя е че мен не ме пускат в женската съблекалня, а дори да ме пуснат, ще има достатъчно много жени които ще се притеснят да се съблекат, както от който и да е мъж. Но в същото време лесбийките и гейовете воайорстват на воля... Това е една сериозна несправедливост, особено за воайор като мен. Искам съблекалните да са общи, за да сме всички доволни... Горе долу и вие имате точно толкова смислено искане...

Но ако се сетя и за друга несправедливост, няма да пропусна да споделя, въпреки че според FloWersOfEviL изразяването на лично мнение = комплекси...

FloWersOfEviL, приемам критиката за начина ми на изразяване, по-точно за броя думи... за съжаление по някаква причина не мога да се изразявам кратко и ясно... но какво от това? Това е мой проблем, защо го превръщаш в твой? Ако имаш проблеми с четенето, не ме четеш и толкова... Но приемам и уроци по краткопис разбира се...

camel се изразява много по-добре от мен и аз нямам какво повече да кажа за да защитя правилната позиция, но не се и налага, остава само и на вас да ви стане ясно това и просто засрамено да си трайкате, наистина не искаме много от вас ;)

П.П. Всъщност още едно нещо... Абе аз защо не съм участвал в групова маструбация, като гошко? Май не се сещам за нищо по гейско без пряк контакт, но остава само една стъпка и тя е да го поемеш... Така де, да помогнеш на другарчето, което е останало последно и не може да се справи сам, така ли стана гей ти - гоше? Или ти вече си беше и не се възбуждаше от голите каки, а от батковците? Наистина ми е много любопитно как се става гей, щом не е вродено или придобито заболяване?
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

FMI написа:FloWersOfEviL, приемам критиката за начина ми на изразяване, по-точно за броя думи... за съжаление по някаква причина не мога да се изразявам кратко и ясно... но какво от това? Това е мой проблем, защо го превръщаш в твой? Ако имаш проблеми с четенето, не ме четеш и толкова... Но приемам и уроци по краткопис разбира се...
FMI, въобще не го превръщам в мой проблем, чета те много избирателно и нямаше даже да ти отговарям в момента, ако не си бях мернала ник-а в горния цитат. Нито те критикувам, нито се заяждам, най-малкото защото не те чета достатъчно обстоятелствено за това.
Слагам точка от своя страна по въпроса, понеже и без това стана много спам, а и повече нямам какво да ти кажа. Общо взето това бе най-дългият ми пост към теб. Радвай се :)
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

george.merlin, Ти пък се отказа от темата, точно когато стана най-интересно... Всъщност и аз не съм я чел цялата, вече беше прекалено голяма, когато към края на тази година ми остана малко време за губене във форума... Така че обясни моля те, как се става гей, не че е голяма вероятноста да го приема, да не кажа никаква, но поне мога да се опитам да те разбера, защото към момента не мога... А бих искал да мога, с надеждата такова поведение и убеждения да ме дразнят по-малко... Но не се надявай да промениш позицията ми, че трябва да бъдете много остро дискриминирани и да не промивате мозъците на подрастващото поколение, пък нека те после сами да решат! В това няма никаква омраза, нали?

И защо се хващаш все за тази омраза. Аз вече ти казах че не мразя гейовете, просто не харесвам поведението на тези които го афишират... Всъщност не ми е особено приятно и хетеросексуална двойка да се лигави на обществени места... От друга страна ето Мила, като стане сутринта и няма какво да прави, ще хване да ми истрие половината мнения, аз пък като се върна вечерта, защото за разлика от нея имам някакви ангажименти и форума не ми е живота... Я се сетя да хвърля едно око, я не и когато го направя, първичната ми реакция ще е да я пребия... Но няма да го направя, а до 5 минути след това още докато коментирам поредната несправедливост, вече ще ми е минало и даже няма да искам да я пребия. Но ето тя и този пост ще истрие, даже ще каже че я заплашвам, а всъщност аз само споделям какво чувствам когато тя упражнява насилие над мен. Разбира се че насилието поражда насилие, но ние не упражняваме насилие, ние само искаме да предпазим децата си, поне докато са такива... Поне докато стигнат до момента в който наистина могат да взимат решения сами... Аз смятам че за някои неща това може да е много рано, но за други не съвсем... И смятам че колкото по-късно стигне което и да е извръщение до което и да е дете, толкова по-добре и за него и за обществото! И същото това "закостеняло" мислене и морал няма да ми позволят да разбия зъбите на Мила, не всъщност по-правилно е да и счупя ръчичките или поне пръсчето с което цъка по мишлето докато ми трие мненията без причина... та няма да го направя защото някакви там жалки драскачи и то преди стотици години са решили да измислят кавалерството, джентълменството и Дамите... Така към днешна дата всички жени в моето съзнание са Дами и аз се отнасям като към такива, макар че то едва ли вече и една е останала... Така и към гейовете се отнасям като към хора, макар да са просто едни извратени животни... Но тук пак няма повод за насилие и омраза, каквито на гошко все му се привиждат... За да пребия някой гей, то преди това той трябва да се е опитал да ме изнасили... Така както Мила от известно време се опитва да го направи и ми изпитва търпението много сериозно... Наистина след всяко неоснователно изтриване на мое мнение, конкретно от нея, изгарям от желание да и обърша поне един шамар! Пък ако трябва после ще си понеса и съдебната отговорност за това! Даже по-добре да не трие и това мнение, за да може ако някой ден се случи, да го използва и в съда! И тук ще кажете че това са комплекси, да бе... Нека са комплекси, само дето не реагирам толкова остро когато истински модератори си вършат работата съвестно, всъщност въобще не реагирам, когато смъ си го изпросил. Затова се чудя гейчетата като си го просят, после защо реват всъщност?!

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

FloWersOfEviL написа:
FMI написа:FloWersOfEviL, приемам критиката за начина ми на изразяване, по-точно за броя думи... за съжаление по някаква причина не мога да се изразявам кратко и ясно... но какво от това? Това е мой проблем, защо го превръщаш в твой? Ако имаш проблеми с четенето, не ме четеш и толкова... Но приемам и уроци по краткопис разбира се...
FMI, въобще не го превръщам в мой проблем, чета те много избирателно и нямаше даже да ти отговарям в момента, ако не си бях мернала ник-а в горния цитат. Нито те критикувам, нито се заяждам, най-малкото защото не те чета достатъчно обстоятелствено за това.
Слагам точка от своя страна по въпроса, понеже и без това стана много спам, а и повече нямам какво да ти кажа. Общо взето това бе най-дългият ми пост към теб. Радвай се :)
Поласкан съм :cheers:

П.П. Виж колко съм кратък :mrgreen:

Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Хора, по-леко с обидите. FMI, има тема "Мнения за модераторския екип", можеш да се оплачеш в нея. Всяко следващо мнение тук, в което се оплакваш от Мила или от мен, ще бъде трито.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Lord написа:Хора, по-леко с обидите. FMI, има тема "Мнения за модераторския екип", можеш да се оплачеш в нея. Всяко следващо мнение тук, в което се оплакваш от Мила или от мен, ще бъде трито.
Не, нямам и никога не съм имал повод да се оплаквам от теб. Надявам се и за в бъдеще да нямам ;) Даже напротив, благодаря че спомена за темата, не знаех за нейното съществуване и определено ще я използвам когато отново ми се наложи! А още повече ще се радвам ако това има смисъл и ефект...

А иначе и аз приключих с темата, само чакам гошко или някой друг, да ми обясни как се става гей... Лесбийка също, макар да ми се струва че жените или поне повечето от тях се раждат би, но не гей! Докато при мъжете е точно обратното, просто някак мъж и гей са две противоположности в моето съзнание, но ако греша поправете ме.

Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

:cheers: :cheers: :cheers: Затвор за нахалниците :idea:
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

За хетеросексуалните, или за хомосексуалните нахалници? :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Страх ме е да отворя и прочета предишните страници на темата, защото знам, че ще се ядосам и ще напиша някой яко хейтърски пост, достоен за предупреждение :lol: Така че си изказвам мнението възможно най-кратко: Абсолютно все ми е тая какви/кои са хората в брака, важното е любов и разбирателство да има :idea: Аз не съм в леглото ви, вие не сте в моето и не мисля, че някой има право да съди, след като очевидно по никакъв начин не го засяга лично!
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Изображение

Изображение

Изображение
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Ангел »

Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Между другото, вече е официално и Ню Йорк легализира гей браковете ;)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Заключено

Обратно към “Мнения”