Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- mazda
- От дъжд на вятър
- Специалност: Инженерна физика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф
... всеки университет може да прецизира изискванията за награди...
И какво излиза всички са равни, ама някои повече?
Егати тъпата система!
И какво излиза всички са равни, ама някои повече?
Егати тъпата система!
The 4th Law of Thermodynamics:
Don't try to explain the first 3 on a blind date.
Гласувайте и Top Gear ще дойде в България
Don't try to explain the first 3 on a blind date.
Гласувайте и Top Gear ще дойде в България
Ами нормално, за специфичните въпроси се очаква университетът да е в час, а не комисията по евронаградите.
Пък и ти май не дочете поста ми, браво.
Не мисля, че има някакви принципни разлики в различките висши училища.
Ако толкова не ти допада това, което се пише, пробвай да кандидатстваш и ти, може пък и да мине номерът и при нас, не само в ТУ.
А, и не съм убедена, че това, че си подал, значи, че ще те класират, но не съм компетентна по въпроса.
Ако толкова не ти допада това, което се пише, пробвай да кандидатстваш и ти, може пък и да мине номерът и при нас, не само в ТУ.
А, и не съм убедена, че това, че си подал, значи, че ще те класират, но не съм компетентна по въпроса.

- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Моя вече е потвърден
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
A niakoi seshta li se za variant kak da kandidatstvam ot US? 
- white.kitty
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: white.kitty
Чрез БГ прокси може и да стане 
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
white.kitty, не мисля, че проблемът е в достъпа до сайта, а в това, че трябва да се подаде лично молбата.
bojidart, пиши на кирилица и прочети какво пише в сайта на проекта - при какви условия може някой друг да подаде молбата ти. Май ако го направи родител, може и да не е лично. Но пък трябва и подпис...
bojidart, пиши на кирилица и прочети какво пише в сайта на проекта - при какви условия може някой друг да подаде молбата ти. Май ако го направи родител, може и да не е лично. Но пък трябва и подпис...

При нас не може да пробваме да кандидатстваме, защото не искат да ни подпечатат бележките, ако са за неща правени по учебен план.Victoria написа:Ами нормално, за специфичните въпроси се очаква университетът да е в час, а не комисията по евронаградите.
Никъде не пише, че проектите не може да са по учебен план:
(2) Кандидатстващите за награди освен формуляр подават и издаден от висшето училище документ, удостоверяващ участието им в научни, изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности.
Защо тогава не е изрично написано? Това е от сайта на европейските стипендии и награди. По-нагоре бях пуснала и цитат от правилата на СУ за кандидатстване и там не пише, че не може да са от учебния план.
На страницата във фейсбук на европейските стипендии и награди отговарят, че всеки университет си определя правилата, по които да издава служебни бележки и точно там пишат хора, че на тях им дават за курсови проекти и чертежи и т.н.
Аз например уча физика и правим много практически разработки, какво като са по учебен план. Нали се иска подпис от преподавател, те едва ли ще ти подпишат ако не си се представил добре. На мен лично преподавател ми е отказвал да ми даде такава бележка, защото не съм си направила отлично проекта.
Стипендиите ще бъдат разпределени по специалности ,а ще има ли разлика за магистри и бакалаври?
rainflow, всичко зависи от преподавателя. Аз пък чух, че предна година в друг университет хора са вземали стипендия без дори да имат проект! Просто са имали подпис от преподавател.
malinka, и на мен ми е интересно и по-рано поставих подобен въпрос тук във форума (тъй като би следвало да се класираме към специалност Информатика, но на сайта на евростипендиите като специалност можеше да се избере само магистърската програма), но явно никой не е компетентен да отговори.
Висшите училища са предали бройките по специалности вече и очакваме някой ден да ги публикуват и на сайта... май така ще разберем какво що.
malinka, и на мен ми е интересно и по-рано поставих подобен въпрос тук във форума (тъй като би следвало да се класираме към специалност Информатика, но на сайта на евростипендиите като специалност можеше да се избере само магистърската програма), но явно никой не е компетентен да отговори.
Висшите училища са предали бройките по специалности вече и очакваме някой ден да ги публикуват и на сайта... май така ще разберем какво що.

Аз си мисля ,че е добре,че са ги разделили ,защото имам някакво подозрение,че миналата година успеха са вдигнали Софтуерно инженерство и компютърни науки в ФМИ-то.Едва ли 5.80 е дошло от Информатиката,като се има предвид,че учат доста математика
То на КН винаги е най-висок.
ВЪпросът е дали спадаме към Информатика или разделението ще е по магистърски програми. (подозирам второто, макар да беше указано, че ще е по специалности)
Но това ще се разбере с времето, така или иначе няма какво да променим.
ВЪпросът е дали спадаме към Информатика или разделението ще е по магистърски програми. (подозирам второто, макар да беше указано, че ще е по специалности)
Но това ще се разбере с времето, така или иначе няма какво да променим.

Дори ида попаднем в магистърските общоизвестен е факта,че там успеха е по-нисък,защото бакалаврите имат повече време
Здравейте,
имам един въпрос, на който не намерих отговор във форума.... Тази година разпределението на европейските стипендии е по специалност, т.е. както при държавните стипендии, нали?
Значи ли това, че хората, които са се класирали за държавни, ще се класират и за европейски? Ако бройката на двата вида стипендии е една и съща....или е различна?
Ако някой се ориентира, нека внесе яснота::)
Благодаря!
имам един въпрос, на който не намерих отговор във форума.... Тази година разпределението на европейските стипендии е по специалност, т.е. както при държавните стипендии, нали?
Значи ли това, че хората, които са се класирали за държавни, ще се класират и за европейски? Ако бройката на двата вида стипендии е една и съща....или е различна?
Ако някой се ориентира, нека внесе яснота::)
Благодаря!
Не значи.
Бройката е различна. Освен това може някой да е бил пропуснал да подаде за държавна, но да е подал за европейска.
При магистрите пък се включват и хора платено обучение.
Бройката е различна. Освен това може някой да е бил пропуснал да подаде за държавна, но да е подал за европейска.
При магистрите пък се включват и хора платено обучение.

Ясно! Мерси за отговора!
И все пак повече или по-малко са бройките за европейски стипендии? Видях, че са около 1500. Тези за държавни колко бяха? Някой спомня ли си?
И все пак повече или по-малко са бройките за европейски стипендии? Видях, че са около 1500. Тези за държавни колко бяха? Някой спомня ли си?