Не мога да се съглася, защото аз съм от малък град и всички мои съученици (с изключение на едно момиче) кандидатстваха и най-вероятно на есен всички ще бъдат студенти. Според мен зависи повече от училището, от което излизаш.hriskataaa написа:Да,и това е така.Голяма част бягат в чужбина.Около мен също е така,половината ми клас едва ли не,заминава за Англия наесен.Но това е в големите градове,по села и паланки предимно не се учи,а който завърши гимназия предпочита за бачка,вместо да учи.Поне такива са моите наблюдения
Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- stasinka
- Драскач
- Специалност: Туризъм
- Курс: втори
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)

- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
Точно защото си от малък град не можеш да определиш каква точно е тенденцията
Факт е, че тази година студентите са по-малко и една голяма част от тях заминават за чужбина - така е през последните няколко години, това не е нещо ново. От друга страна поне около мен хората, задоволяващи се със средно все повече намаляват - просто защото висшето стана изключително достъпно
Въпреки тези на вид негативни тенденции за истински желаните и популярни специалности не може да се разчита, че влизането ще стане по-лесно. Просто защото то няма да стане по-лесно 
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Не е така. Зависи ти как си устроен и дали ти скиска да пробваш. Аз се надявам след първата година да замина в Русия да уча, но първата ще съм си СУ (първо само да вляза). От моя клас , ПМГ Бургас, 6 души някъде ще заминават за Холандия, други ще останат в БСУ, повечето са за УНСС ,двама сме за СУ.... и един за ТУstasinka написа:Не мога да се съглася, защото аз съм от малък град и всички мои съученици (с изключение на едно момиче) кандидатстваха и най-вероятно на есен всички ще бъдат студенти. Според мен зависи повече от училището, от което излизаш.hriskataaa написа:Да,и това е така.Голяма част бягат в чужбина.Около мен също е така,половината ми клас едва ли не,заминава за Англия наесен.Но това е в големите градове,по села и паланки предимно не се учи,а който завърши гимназия предпочита за бачка,вместо да учи.Поне такива са моите наблюдения
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Мда затова КН имаше 3то класиране миналата година. Така, че не се безпокойте, изкарайте си 3.50 на математика и сте вътре (хъ-хъ-хъ)Георги Герасимов написа:Точно защото си от малък град не можеш да определиш каква точно е тенденциятаФакт е, че тази година студентите са по-малко и една голяма част от тях заминават за чужбина - така е през последните няколко години, това не е нещо ново. От друга страна поне около мен хората, задоволяващи се със средно все повече намаляват - просто защото висшето стана изключително достъпно
Въпреки тези на вид негативни тенденции за истински желаните и популярни специалности не може да се разчита, че влизането ще стане по-лесно. Просто защото то няма да стане по-лесно
...............
Сърказмът настрана, но всяка година е за себе си и на изпита трябва да дадете всичко от себе си...
КН правеж
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Може би има нещо вярно, защото поне едно 60% от учениците в езиковите гимназии изчезват от България. Аз също бих го направила, защото имам нужните сертификати, но просто нямам нужните средства от материална гледна точка. От моя клас от 29 човека в момента 15 от тях изчезват - кой в Шотландия, кой в Ирландия, кой в Германия, Дания, Холандия, Щатите. Мда, това са общо взето посоките им и вече всички са приети.
Но пък има и нещо друго. Имам ужасно много познати, които са от СОУ-та и пак излизат извън страната.
А колкото до малките градове и селата.. аз лично в моето село забелязвам въпросната тенденция, за която говори Хриси ( ако мога да те наричам така ). Те просто почват да работят или ако кандидатстват, го правят с матурите си, защото не си дават много зор и искат да влязат максимално лесно. И най-интересното е, че дори и да има някое по-амбициозно дете, масата просто го изолира и мачка. (Точно както в периода 4-7 клас.)
Но пък има и нещо друго. Имам ужасно много познати, които са от СОУ-та и пак излизат извън страната.
А колкото до малките градове и селата.. аз лично в моето село забелязвам въпросната тенденция, за която говори Хриси ( ако мога да те наричам така ). Те просто почват да работят или ако кандидатстват, го правят с матурите си, защото не си дават много зор и искат да влязат максимално лесно. И най-интересното е, че дори и да има някое по-амбициозно дете, масата просто го изолира и мачка. (Точно както в периода 4-7 клас.)
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
- annincee
- Пишете, о, братя
При подаването на документите за кандидатстване с матура трябва ли да си нося личната карта,или само копие,защото имам копие на личната си карта,но я изгубих,мога ли,ако ми я поискат,да представя удостоверението,което ми дадоха от 1 РПУ? 
Социални дейности-задочно (и това е нещо)
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Да, можеш
Също така ако имаш шофьорска книжка или задграничен паспорт също ще им се понрави
Че и с транспортна карта можеш да минеш с малко повече усмивки и пърхане с клепките
-
atanasdimov
- В началото бе словото
- Специалност: Кандидат-журналист
Аз имам едно въпросче..... Миналия ден си подадох документите за 1-во класиране в ЦКПИ.... Подредих си желанията. Сложих Българска филология накъде 12-то 13-то желание, като си мислех, че за тази специалност може да се кандидатсва и с матура. Преди малко реших пак да проверя образуването на състезателния бал и видях, че за тази специалност се кандидатсва само с положен изпит по БЕЛ, а аз не съм полагал и няма да полагам. Означава ли това, че ще ми анулират документите за участие в класирането, заради грешката, която съм направил?
- annincee
- Пишете, о, братя
Стига де,питам съвсем сериозно!
Не искам в никакъв случай да изпусна сроковете... 
Социални дейности-задочно (и това е нещо)
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Най-добре си подай документи за експресна поръчка. На предварителния и аз така бях направил и ходих за нова набързо....
Аз имам друг въпрос. Вече си подадох документи за класиране от Бургас, имам си и номер... Та, този номер за какво ми служи и мога ли през него да видя как съм си поредил желанията от сайта на СУ?
Благодаря ви предварително...
Аз имам друг въпрос. Вече си подадох документи за класиране от Бургас, имам си и номер... Та, този номер за какво ми служи и мога ли през него да видя как съм си поредил желанията от сайта на СУ?
КН правеж
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Не. Просто няма да те приемат това и дотам. Няма анулиране заради такива дреболииatanasdimov написа:Означава ли това, че ще ми анулират документите за участие в класирането, заради грешката, която съм направил?
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Бях съвсем сериозен в отговора си. Можеш освен копие на ЛК да си занесеш и дипломата.annincee написа:Стига де,питам съвсем сериозно!Не искам в никакъв случай да изпусна сроковете...
Това е номерът, с който на 29 юли ще видиш като излезе класирането как си класиранbrasence написа:Аз имам друг въпрос. Вече си подадох документи за класиране от Бургас, имам си и номер... Та, този номер за какво ми служи и мога ли през него да видя как съм си поредил желанията от сайта на СУ?
- MimSiTyYyYy
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Как сте си подали документите за класиране като според Чл. 20. (1) Кандидат-студентите подават лично или чрез други лица документи за класиране от 27 юни до 8 юли (без неделните дни) в сградата на Ректората. Аз ли нещо не съм разбрала или просто в регионалните бюра са други датите???
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
До колкото разбрах от потребителите тук в регионалните бюра записването вече е започнало 
- MimSiTyYyYy
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Явно да.
Стреснах се да не са направили някаква промяна от университета и да не съм разбрала. 
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh