Експресно шведски
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Експресно шведски
Здравейте,
Искам да попитам нещо, което е от голямо значение за мен. Налага ми се да науча шведски много бързо. Разполагам само със 6 месеца. Аз съм от провинцията. Тук не се организират подобни курсове.
Можете ли да ми препоръчате някакви материали, самоучители, касети??
Хората които учат скандинавистика няма начин да не четет от някъде.
Ще се радвам ако ми дадете малко инфо.
Искам да попитам нещо, което е от голямо значение за мен. Налага ми се да науча шведски много бързо. Разполагам само със 6 месеца. Аз съм от провинцията. Тук не се организират подобни курсове.
Можете ли да ми препоръчате някакви материали, самоучители, касети??
Хората които учат скандинавистика няма начин да не четет от някъде.
Ще се радвам ако ми дадете малко инфо.
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
ИЧС-то организира езикови курсове (щях да напиша една друга дума, без да искам
), но трябва да провериш дали има и по шведски. Иначе те биват интензивни, полуинтензивни, дневни, седмични, вечерни, абе всякакви.
ИЧС= Институт за чуждестранни студенти. Намира се на ул. "Коста Лулчев" зад завод "Електроника".
ИЧС= Институт за чуждестранни студенти. Намира се на ул. "Коста Лулчев" зад завод "Електроника".
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Ако залога е 5000 евро заплата + подсигурена квартира мисля, че много хора биха опитали предизвикателството да научат шведски за 6 месеца.Vintersorg написа::diabloanifire:
Когато научиш шведски за шест месеца, надявам се да пишеш пак тук да се похвалиш! Ще си те израдвам много...
За курсове в София има много и качествени, но аз не мога да уча там. Шеф отдел съм и съм нужна тук. За това търся самоучители. Ако някой от вас НАИСТИНА учи скандинавистика и може да ми предложи учебници, или записки или каквото и да е от което да мога да науча поне разговорно шведски нека пише.
Можем да се разберем с някой от вас и за уроци on-line или нещо такова.
Парите не са ми проблем и гарантирам 100% заплащане стига да намеря каквото ми трябва. Експресно, точно и ясно. Не мога да уча шведски четейки от английски......
Ако някой мисли че има нужния опит и може да ми помогне on-line нека пише. Ще си дам и ICQ-то.
Ако всичко мине както трябва и за 6 месеца мога да напиша написаното по-горе на шведски към хонорара който поиска ще дам 30% от мен.
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
Кво стана, научи ли 
Скандинавистите четат от библиотеката по Скандинавистика в СУ. Предимно материали на чужди езици, на български е превеждана главно худ. лит., която не ти върши мн. работа. Учебниците са на шведски.
Дистанционни курсове провежда Норд Студео.
Ако не искаш да ползваш материали на чужди езици, за да учиш шведски, ми просто се откажи.
Скандинавистите четат от библиотеката по Скандинавистика в СУ. Предимно материали на чужди езици, на български е превеждана главно худ. лит., която не ти върши мн. работа. Учебниците са на шведски.
Дистанционни курсове провежда Норд Студео.
Ако не искаш да ползваш материали на чужди езици, за да учиш шведски, ми просто се откажи.
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Обратна връзка:
Хм...е, значи имаш прекрасна мотивация!
Знаеш ли, има един нелош самоучител по шведски, който мисля,че можеш да изтеглиш от интернет. Казва се "Roseta Stone - Swedish" и е към 300 МБ. Май е първа и втора част..потърси го някъде! Дано ти свърши работа!
Има и други едни самоучители, в тях се говори на английски и са във формат мп3 - Pimsleur - Swedish Compact
Вторите ги има в арената.
успех!
Знаеш ли, има един нелош самоучител по шведски, който мисля,че можеш да изтеглиш от интернет. Казва се "Roseta Stone - Swedish" и е към 300 МБ. Май е първа и втора част..потърси го някъде! Дано ти свърши работа!
Има и други едни самоучители, в тях се говори на английски и са във формат мп3 - Pimsleur - Swedish Compact
Вторите ги има в арената.
успех!
-
emilypato
- В началото бе словото
- Специалност: лекар патолог - МУ софия
Re: Експресно шведски
4 години по - късно.......Мисля да тръгна по стъпките на amidala_ и ми е интересно дали е успяла. Може би отдавна е в Швеция и вече говори шведски перфектно.
Много бих искала да се похвали и да сподели трудностите, за да ми вдъхне малко кураж.
Шведският звучи откачено, но наистина както казва тя си е предизвикателство....
Аз мисля да се запиша в дистанционния курс на nordstudeo като за начало.
Много бих искала да се похвали и да сподели трудностите, за да ми вдъхне малко кураж.
Шведският звучи откачено, но наистина както казва тя си е предизвикателство....
Аз мисля да се запиша в дистанционния курс на nordstudeo като за начало.