Какво ви изненада/шашардиса днес? v.2.0.0.
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Re: Какво ви изненада/шашардиса днес? v.2.0.0.
В Борисовата има гигантско розово дебело черво!

- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
то е за да се информират хората за рака на дебелото черво 
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
Да бе, видях...отвътре 
- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
- Курс: пети
След като прочетох един казус[/spoiler]се почувствах доста тъп
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Един казус
Има СИО между двама непълнолетни в брак, които са непълно осиновени от родителите на съпрузите си, които също са в брак. Бракът между непълнолетните е сключен на 1-вия ден от 7-дневния срок за обжалване решението на съда, с което позволява сключването му (произнесъл се е и за двамата съпрузи). На 2-рия ден от същия 7-дневен срок, единият непълнолетен съпруг наследява 6 автомобила (богат чичо на бившия съпруг на биологичния родител), които продава. С парите от това, на 3-тия ден, двамата непълнолетни опитват да купят апартамент в друг град, искайки разрешение от съда. На 4-тия ден, получават разрешение и превеждат парите на продавача. На 5-тия ден, осиновителят на наследилия съпруг обжалва разрешението за сключване на сделката с имота, но непълнолетните съпрузи не разбират за това до другия ден, след като са подписвали нотариалния акт, с който придобиват собствеността. На 7-мия ден, биологичният родител на наследилия обжалва разрешението за сключване на брак между непълнолетните и подава молба за развод със съпруга си. Двамата различни съдии, които са дали разрешенията на непълнолетните последователно са умрели и двете жалби се гледат от различни състави, а молбата - от трети. Резултатите са: обжалването на разрешението за сделката с имота: отхвърлено; обжалването на разрешението за сключване на брак: уважено и съдът постановява унищожаване; молбата за развод: висяща.
Въпроси:
1. Кой ще получи правото на собственост над апартамента и защо?
а) При развод на осиновителите
б) Без развод на осиновителите
2. Какво могат да направят непълнолетните, за да запазят брака си?
3. При развод, унищожен брак и придобиване собственост над апартамента от биологичният родител на наследника, има ли последният му бивш съпруг право върху идеални части от апартаментар ако са били в СИО?
[spoiler]4. WTF?! O.O
Въпроси:
1. Кой ще получи правото на собственост над апартамента и защо?
а) При развод на осиновителите
б) Без развод на осиновителите
2. Какво могат да направят непълнолетните, за да запазят брака си?
3. При развод, унищожен брак и придобиване собственост над апартамента от биологичният родител на наследника, има ли последният му бивш съпруг право върху идеални части от апартаментар ако са били в СИО?
[spoiler]4. WTF?! O.O
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
ФАРА!!!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Няма право на идеална част, щом е бивш съпруг, значи не са в отношения на СИО и всичко придобито след развода си е само на първия... Още повече, че разведения няма как да докаже че е помагал за придобиването на тва имущество, щото то е наследство - все едно да каже "аз помагах, като му сипах отрова". Та затва...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Със сигурност ще се намери някой начаса да ме обвини в расизъм, нетолерантност, нарушение за закони, конституции и решения на ООН, ама... това африканците наистина са много тъпи парчета!!! И явно по принцип са си такива, защото глупостта им не се влияе от това под чий ботуш или корков шлем са били - универсална е.
Днес десет минути се зверих как двама черни се пенят над обява "Търси се учител по английски с майчин английски, за предпочитане американец или англичанин." И двамата се ядосват и почват да се заяждат с девойчето в канцеларията, край която седи обявата, щот видиш ли - единият бил от Нигерия, а другият - от Кения. Демек - минават за англоговорящи, ама обявата била "дискриминационна". Това, че дори 50 Сент и разните там други негра от гетото не биха ги разбрали какво казват, не ги вълнува - те се дразнят, че неизвестният ентусиаст не "предпочита" тях. Потърпях им маймунджулъците малко, па им казах... някои неща. Е, боят пак ми се размина, пък и беше забавно.
Но ме потриса колко тъпи, безочливи и нагли хора има. Т'ва политическата коректност само до подобни неща води...
Днес десет минути се зверих как двама черни се пенят над обява "Търси се учител по английски с майчин английски, за предпочитане американец или англичанин." И двамата се ядосват и почват да се заяждат с девойчето в канцеларията, край която седи обявата, щот видиш ли - единият бил от Нигерия, а другият - от Кения. Демек - минават за англоговорящи, ама обявата била "дискриминационна". Това, че дори 50 Сент и разните там други негра от гетото не биха ги разбрали какво казват, не ги вълнува - те се дразнят, че неизвестният ентусиаст не "предпочита" тях. Потърпях им маймунджулъците малко, па им казах... някои неща. Е, боят пак ми се размина, пък и беше забавно.
Но ме потриса колко тъпи, безочливи и нагли хора има. Т'ва политическата коректност само до подобни неща води...

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Получих знак!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
Oт кое кръстовище е откъртен?
Аз пък получих цяло упътване...
Аз пък получих цяло упътване...
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Хахахахахахаха, Нор! Човек, майна, копеле (словоредът е така!!!)
Духовен бе знакът! Философски!
Духовен бе знакът! Философски!
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Тва ми напомня на все едно да дойде тука англичанин (като в селото на баба ми примерно, понеже е на 10 мин от слънчев бряг) и да търси даскал по български (щото завалията си купил къща за некви стотинки до морето и решил, че 6 месеца ще е в страната) - и да вика "ааа типове с шопски български или врачански български не ми трябват" - то верно източните диалекти ще са му по-необходими край Несебър и Поморие, ама чак пък да ни дели езикОТ на такива зони е малко смешно... Та и с английския така, аз разбирам еднакво добро 50 Сент и Роуън Аткинсън...Boromir написа: Днес десет минути се зверих как двама черни се пенят над обява "Търси се учител по английски с майчин английски, за предпочитане американец или англичанин." И двамата се ядосват и почват да се заяждат с девойчето в канцеларията, край която седи обявата, щот видиш ли - единият бил от Нигерия, а другият - от Кения. Демек - минават за англоговорящи, ама обявата била "дискриминационна". Това, че дори 50 Сент и разните там други негра от гетото не биха ги разбрали какво казват, не ги вълнува - те се дразнят, че неизвестният ентусиаст не "предпочита" тях. Потърпях им маймунджулъците малко, па им казах... някои неща. Е, боят пак ми се размина, пък и беше забавно.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
Ми не е все едно. По-скоро ще да е твойта баба да търси англичанин, а не негър, защото й се иска да учи що-годе приличен английски, а не африканското ломотене. Нейно право, общо-взето.
Проблемът не е в това кой колко може или не може да произнася езика на колониалните си господари. Индийският говор примерно ме дразни повече и от негърския или от мяукането на китайците. Проблемът е, че човек има право да търси и да желае каквото на него му е угодно, щом ще си дава парите. Не виждам кой нормален човек би седнал да се обижда и скандали да прави, както сториха днес черните другарчета. И то на тотално грешен и невиновен човек.
Проблемът не е в това кой колко може или не може да произнася езика на колониалните си господари. Индийският говор примерно ме дразни повече и от негърския или от мяукането на китайците. Проблемът е, че човек има право да търси и да желае каквото на него му е угодно, щом ще си дава парите. Не виждам кой нормален човек би седнал да се обижда и скандали да прави, както сториха днес черните другарчета. И то на тотално грешен и невиновен човек.

Демек от манастир е свит?FloWersOfEviL написа: Духовен бе знакът!
The more you want, the easier you are to exploit
Абе, Стиг, аватарът ти ме човърка да те питам от известно време,...
А паркет ядеш ли?
А паркет ядеш ли?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Мила - ПРЕЗИДЕНТ!!! Това с яденето на паркет не го бях мярвал от години! 

- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
- Курс: пети
Току-що, сериозно претовареният ми или, може би, "болен" мозък роди сън, в който обяснявах на съседа с флекса, как може да спре да стърже, ако просто създаде енергиен дефицит в осезаемите ни 4 измерения, транслируем в 9-измерна векторна съвкупност. Целият номер беше някаква дълга формула, която колкото повече се опитвам да си сспомня, толкова повече забравям. Просто, по някакъв доста елементарен начин, сборът двумерни векторни описания със задължително включено отправното измерение и последователно му поставяне в отношение на всяко от другите 8 към него, разделен на делта вектор на отправното (който винаги ще е по-малък от сбора, заради специалната относителност), някак си водеше до заключението, че материя се превръща в енергия. След като му го изписах това на стената, започнахме да спорим за това, как точно трябва да се преобразува за 4-мерно пространство и каква трябва да е конструкцията на индуктора, който трябва да произведе насочен (!) енергиен дефицит във времепространството, за да предизвика балансиране, посредством въпросното превръщане на материя в енергия. Ама не мога да се сетя, какви бяха сметките, с които ставаше това, защото стана въпрос за неевклидово пространство, пък аз - тези неща - по принцип, се старая да ги блокирам... Смятахме някакви движения на Земята (около оста си, около Слънцето и заедно с него) в парсеци (!), за да успеем да ги натаманим нещата... И влезе детето му (той няма дете в домакинството), хвана флекса и продължи да реже...с което се събудих
Ако сте член на нечие разузнаване или тайна организация, целящи световно господство, посредством технологично превъзходство, и се окаже, че нещо от горното е вярно/приложимо в действителност, моля (!), не ме отвличайте - нямам почти никакво понятие от физика и математика!
Ако сте член на нечие разузнаване или тайна организация, целящи световно господство, посредством технологично превъзходство, и се окаже, че нещо от горното е вярно/приложимо в действителност, моля (!), не ме отвличайте - нямам почти никакво понятие от физика и математика!
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
ФАРА!!!