Искам да ви попитам.. кое е по-добрият вариант - да го направя тук или да дойда до София.. Знам, че от 1.07 - 14.07. е срокът за сверяване на копието с оригинала, а през това време съм в града за изпитите.. и си мислех, че мога да ги съчетая.. и все пак.. не е ли по-добре да отида на място и да се запиша?
СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Такаааааам.
В моя град днес започна подаването на документи за класиране.
Искам да ви попитам.. кое е по-добрият вариант - да го направя тук или да дойда до София.. Знам, че от 1.07 - 14.07. е срокът за сверяване на копието с оригинала, а през това време съм в града за изпитите.. и си мислех, че мога да ги съчетая.. и все пак.. не е ли по-добре да отида на място и да се запиша?
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
MiseryChastain написа:Такаааааам.В моя град днес започна подаването на документи за класиране.
Това пък къде го прочете? За пръв път го чувам. При самото записване трябва да си носиш оригинала и ти се сверява на място си мисля ... за дипломата става въпрос, нали?
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Този срок за сверяване е само ако сте записани по интернет (където се прилага сканирано копие от дипломата). Ако си подавате документите на мястои или в някой от офисите в страната не се налага да я носите втори път
-
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Сверяването на копието с оригинала е само за кандидатстващите он-лайн. На останалите, без збачение дали се записват в София или във Варна, оригиналът се сверява на място и ти го връщат.MiseryChastain написа:Такаааааам.В моя град днес започна подаването на документи за класиране.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Класираш се само за една специалност. За останалите, за които ти стига бала, но са под нея в списъка ти с желания ти не си класирана и не можеш да повече да се състезаваш за тях.stasinka написа:Хм.. изниква ми още един въпрос...
Мисля да пиша 1. Туризъм 2. РРП, обаче ако не ме приемат на първо, няма да мога да си оставя дипломата за прекласиране. Това означава ли, че в моя случай е по-добре да разменя местата на желанията?
Възможно ли е да бъда класирана и по двете желания и аз да си избера кое да запиша?
-
Kristinapp
- В началото бе словото
- Специалност: кандидат студент-право
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://www.prikachi.com/images/951/3142951f.jpg
Обадих се в информативното бюро и ми казаха,че няма проблем майка ми да ме заппише и не трябват пълномощни
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Това е доста позитивна новина
А ако преди това съм депозирал дипломата си в друг университет, защото искам да изчакам и първо класиране в СУ? Ако са ме приели в някоя специалност тук, мога ли да си взема депозираната си диплома от другия университет? 90 процента съм сигурен, че не може, ама да си питам аз ...
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Зависи от университета 
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
СУ ми е приоритет, но ако не стане работата в специалностите, които искам, ще пробвам УНСС ... Та затова питам. Да не да си депозирам дипломата в УНСС, а ако ме приемат в СУ да не мога да се запиша ...
- stasinka
- Драскач
- Специалност: Туризъм
Най-добре питай във форума на УНСС 
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)

-
plamenka
- В началото бе словото
- Специалност: Логопедия
- Курс: първи
В този Информационно-рекламен център ли трябва да си подаваме документите за класирането?
Ако е така къде долу горе са намира той :Д
Ако е така къде долу горе са намира той :Д
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Ако си от София най-добрата възможност е да се запишеш там. Ако си от провинцията можеш да подадеш документите си в съответните регионални офиси, или по интернет (но в случай на онлайн подаване пак ти се налага да ходиш до Ректората, докато при регионалните офиси това не присъства).
За местоположението - когато застанеш с очи към централния вход на Ректората - големите стълби с паметниците на Евлоги и Христо Георгиеви от двете страни, тръгваш надясно покрай самата сграда. Съвсем малко след като повървиш (4-5 крачки) на лявата ръка има нещо като тунелче - къс безистен, през който се минава и напред се вижда дворче. Вътре в този безистен на дясната ръка има стъклени врати - това е инфо центъра
Казано иначе - тръгваш по тротоара на бул. Цар Освободител по посока Орлов мост и веднага на лявата ти ръка в самата сграда на университета е този проход ^^
За местоположението - когато застанеш с очи към централния вход на Ректората - големите стълби с паметниците на Евлоги и Христо Георгиеви от двете страни, тръгваш надясно покрай самата сграда. Съвсем малко след като повървиш (4-5 крачки) на лявата ръка има нещо като тунелче - къс безистен, през който се минава и напред се вижда дворче. Вътре в този безистен на дясната ръка има стъклени врати - това е инфо центъра
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
И освен, ако не ходиш рано сутринта, очаквай в това тунелче да има много хора 
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Сега гледам, че в крайна сметка след това 3то класиране тази година отново може да има допълнително. Ето откъде го видях това
Правилник
§ 8. За попълване на незаети след третия етап на класиране места може да се провежда допълнителен прием. За участие в допълнителния прием могат да бъдат допуснати само некласирани кандидати. Балообразуването се извършва въз основа на алтернативни на изпитите оценки от държавни зрелостни изпити или оценки от съответен конкурсен изпит, положен в Университета или в друго висше училище. Всички решения, свързани с допълнителен прием се взимат от Централната комисия за кандидатстудентската кампания и се утвърждават от Ректора.