СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
MiseryChastain
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от MiseryChastain »

Такаааааам. :) В моя град днес започна подаването на документи за класиране.
Искам да ви попитам.. кое е по-добрият вариант - да го направя тук или да дойда до София.. Знам, че от 1.07 - 14.07. е срокът за сверяване на копието с оригинала, а през това време съм в града за изпитите.. и си мислех, че мога да ги съчетая.. и все пак.. не е ли по-добре да отида на място и да се запиша?
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.

Право, I-ви курс, 6-та група.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

MiseryChastain написа:Такаааааам. :) В моя град днес започна подаването на документи за класиране.
Искам да ви попитам.. кое е по-добрият вариант - да го направя тук или да дойда до София.. Знам, че от 1.07 - 14.07. е срокът за сверяване на копието с оригинала, а през това време съм в града за изпитите.. и си мислех, че мога да ги съчетая.. и все пак.. не е ли по-добре да отида на място и да се запиша?

Това пък къде го прочете? За пръв път го чувам. При самото записване трябва да си носиш оригинала и ти се сверява на място си мисля ... за дипломата става въпрос, нали?
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Този срок за сверяване е само ако сте записани по интернет (където се прилага сканирано копие от дипломата). Ако си подавате документите на мястои или в някой от офисите в страната не се налага да я носите втори път :)-
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

MiseryChastain написа:Такаааааам. :) В моя град днес започна подаването на документи за класиране.
Сверяването на копието с оригинала е само за кандидатстващите он-лайн. На останалите, без збачение дали се записват в София или във Варна, оригиналът се сверява на място и ти го връщат.
Facebook
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

stasinka написа:Хм.. изниква ми още един въпрос...
Мисля да пиша 1. Туризъм 2. РРП, обаче ако не ме приемат на първо, няма да мога да си оставя дипломата за прекласиране. Това означава ли, че в моя случай е по-добре да разменя местата на желанията?
Възможно ли е да бъда класирана и по двете желания и аз да си избера кое да запиша?
Класираш се само за една специалност. За останалите, за които ти стига бала, но са под нея в списъка ти с желания ти не си класирана и не можеш да повече да се състезаваш за тях.
Facebook
Изображение
Kristinapp
В началото бе словото
Специалност: кандидат студент-право
Курс: кандидат-студент

Мнение от Kristinapp »

Обадих се в информативното бюро и ми казаха,че няма проблем майка ми да ме заппише и не трябват пълномощни
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Това е доста позитивна новина :D
Facebook
Изображение
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

А ако преди това съм депозирал дипломата си в друг университет, защото искам да изчакам и първо класиране в СУ? Ако са ме приели в някоя специалност тук, мога ли да си взема депозираната си диплома от другия университет? 90 процента съм сигурен, че не може, ама да си питам аз ...
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Зависи от университета :roll:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

СУ ми е приоритет, но ако не стане работата в специалностите, които искам, ще пробвам УНСС ... Та затова питам. Да не да си депозирам дипломата в УНСС, а ако ме приемат в СУ да не мога да се запиша ...
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм

Мнение от stasinka »

Най-добре питай във форума на УНСС ;)
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
plamenka
В началото бе словото
Специалност: Логопедия
Курс: първи

Мнение от plamenka »

В този Информационно-рекламен център ли трябва да си подаваме документите за класирането?
Ако е така къде долу горе са намира той :Д
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Ако си от София най-добрата възможност е да се запишеш там. Ако си от провинцията можеш да подадеш документите си в съответните регионални офиси, или по интернет (но в случай на онлайн подаване пак ти се налага да ходиш до Ректората, докато при регионалните офиси това не присъства).

За местоположението - когато застанеш с очи към централния вход на Ректората - големите стълби с паметниците на Евлоги и Христо Георгиеви от двете страни, тръгваш надясно покрай самата сграда. Съвсем малко след като повървиш (4-5 крачки) на лявата ръка има нещо като тунелче - къс безистен, през който се минава и напред се вижда дворче. Вътре в този безистен на дясната ръка има стъклени врати - това е инфо центъра :) Казано иначе - тръгваш по тротоара на бул. Цар Освободител по посока Орлов мост и веднага на лявата ти ръка в самата сграда на университета е този проход ^^
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

И освен, ако не ходиш рано сутринта, очаквай в това тунелче да има много хора :mrgreen:
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Обратна връзка:

Сега гледам, че в крайна сметка след това 3то класиране тази година отново може да има допълнително. Ето откъде го видях това :)
§ 8. За попълване на незаети след третия етап на класиране места може да се провежда допълнителен прием. За участие в допълнителния прием могат да бъдат допуснати само некласирани кандидати. Балообразуването се извършва въз основа на алтернативни на изпитите оценки от държавни зрелостни изпити или оценки от съответен конкурсен изпит, положен в Университета или в друго висше училище. Всички решения, свързани с допълнителен прием се взимат от Централната комисия за кандидатстудентската кампания и се утвърждават от Ректора.
:arrow: Правилник
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”