Защо избирате СУ, а не да учите в чужбина?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

mangasarka
В началото бе словото

Мнение от mangasarka »

Просто в България трудът се цени много по-ниско и хората имат скапан манталитет. На мнение съм, че може и един ден икономическото състояние на страната ни да се оправи, но хората - не!
Днес имах телефонно интервю с един немец от НР. Вика заплатата за ИТ спец е 1200 лв и трябва да говориш немски някой път с клиент по 5 часа - неприятно. Питам се колко е това - 600 евро даже и чистачите в Германия не взимат. А те щели да са едно от най-добрите места за работа. И чуждата диплома не помага ...
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Взимай предвид и цените на стоките и услуги в Германия все пак.
Изображение
Аватар
Ronia
В началото бе словото

Мнение от Ronia »

Joker написа: :? Знаеш ли колко странно? Преподаватели от СУ, ходили доста по чужбина, говорят съвсем същото за студентите си. Казват че идват все по-неграмотни, незаинтересирани и дори тъпи, но те са най-доброто, което страната може да даде.... и мечтаят за послушнички и със светнали от интерес очи германчета, холандчета и т.н., каквито са виждали в тези страни...
Много е гадно, нали? :oops: :oops: :oops:
Това пък ако е вярно, би било много тъпо!!! Аз пък се си мислех, че преподавателите в СУ много си обичат българските студенти. Поне аз познавам един двама, които постоянно казват, как българските студенти са по-умни и начетени, от някои чужди! :evil: И на мен ми се иска да мисля, че е така...
Не разбирате ли, момчета,
каква е мойта цена!
Тя е ниска за летните плажове
и висока за ваш'те сърца!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Има хора и хора и от двете страни на барикадата! :wink:
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от icaci »

@Ronia, за нещастие трябва да се съглася на 100% с мнението на Joker. Нашите студенти във ФзФ от година на година идват все по-неграмотни , по-слабо подготвени и с желание да правят всичко друго, но не и да учат. :(
Колкото и да е тъпо, това е действителността.
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Аватар
Che_Guevara
От дъжд на вятър

Мнение от Che_Guevara »

В чужбина (в унитата) просто те карат да си стегнеш налъмките и потурките и гайтанчетата и да учиш, щото ще те кръцнат като стой та гледай. Тука няма такова нещо, ама ако ти сам не си ги стегнеш, после ще те боли глава/дупе/всичко, де що може да те боли, щото осъзнаваш, че няколкото години чесане на г**а не са ти дали нищо. Ако си пробивен и имаш желание, ще успееш. Ако имаш силите, волята и амбицията да се пребориш в чужбината срещу доста хардкор ученето и после доста хардкор отношението към работодаване на чужденци, то с тия същите качества би могъл да пробиеш и тук. А късмет си трябва винаги, и тук, и в чужбина. А и хич не са малко хората, дето отиват в чужбина с големите претенции да учат, пък стават сервитоьори и бармани, щото просто са доволни от хубавата (за БГ стандарти и гнусна за чужди стандарти) заплата от няколко стотачки евро. Еми не, мерси...
Viva la Revolucion!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:oops: Гадното е, че сте прави! И доста хора има, които не са успели в чужбина, а разправят легенди за себе си и затова не смеят да се върнат. Най-гадното е с децата на такива хора, които принудително ги държат навън и не им дават да се върнат! Аз поне чух за не едни или два подобни случая... :twisted:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Щото за чужбина нямам пари, освен ако не хвана стипендия в някой университет. Пък и честно казано не ми се напуска България.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Vaskes написа:Щото за чужбина нямам пари, освен ако не хвана стипендия в някой университет. Пък и честно казано не ми се напуска България.
И на мен, освен на екскурзия... :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”