Теми История 1990-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Re: Теми История 1990-2010
Вие луди ли сте бе.. Абсурд. Няма да си жертват студентите по право, при положение, че дори и увеличават бройките.. Очаквайте нещо от годишнините, защото и на предварителния беше годишнина от битката при Върбишкия. Лично аз си мисля, че ще е или Борис I Михаил, или Раковски, или Априлското.. а защо да не е изненада и да е Ботев.. От край време са го забравили него.. Откакто е в отделна тема.
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
не разбрахте ли, че темите не се избират, а се теглят?
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Абе не сме да ти кажаMiseryChastain написа:Вие луди ли сте бе.. Абсурд. Няма да си жертват студентите по право, при положение, че дори и увеличават бройките.. Очаквайте нещо от годишнините, защото и на предварителния беше годишнина от битката при Върбишкия. Лично аз си мисля, че ще е или Борис I Михаил, или Раковски, или Априлското.. а защо да не е изненада и да е Ботев.. От край време са го забравили него.. Откакто е в отделна тема.
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
- abrr
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: -
Те се теглят, но в урната не са всички теми от конспекта. Или бъркам?Crippled Alice написа:не разбрахте ли, че темите не се избират, а се теглят?
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Избират се определена бройка теми от конспекта, които се слагат в пликове.
Доколкото разбрах, имало е 12 плика на първата сесия.
И съответно от тези пликове се теглят два, а един се отваря като контролна тема.
Доколкото разбрах, имало е 12 плика на първата сесия.
И съответно от тези пликове се теглят два, а един се отваря като контролна тема.
...
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Пликовете са повече. И за да не си правите илюзии - в тях има и темите, които вече са се паднали на предварителния
( Да, навярно не със същата формулировка, но всички знаем, че така или иначе се пише едно и също
)
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Там е работата, че те не се чудят кога има годишнина и кога не. Пламен Митев не е баш толкова глупав.Lithium написа:Абе не сме да ти кажаMiseryChastain написа:Вие луди ли сте бе.. Абсурд. Няма да си жертват студентите по право, при положение, че дори и увеличават бройките.. Очаквайте нещо от годишнините, защото и на предварителния беше годишнина от битката при Върбишкия. Лично аз си мисля, че ще е или Борис I Михаил, или Раковски, или Априлското.. а защо да не е изненада и да е Ботев.. От край време са го забравили него.. Откакто е в отделна тема.А и темите не се определят на принципа ,, Абе да има някаква годишнина скоро
''
Всички знаем, че много от явяващите се дори и не отварят новата история, така че.. абсурдно е да мислим, че ще се паднат две теми от нея. Университетът си гледа изгодата, а тя е да даде меко казано "приятна" за писане тема с цел да запълни местата си. Пък и къде е логиката да дадат някоя забутана тема от сорта на Антиосманска съпротива 15-18в., да има поне 70% двойки и така, както са си увеличили местата до 300 и кусур.. да не успеят да ги запълнят. Софийски университет просто си гледа интереса.
А колкото до формулировката.. знам, че използват същата като в конспекта си за разлика от ВТУ и ПУ, което е преимущество.. стига да си го разгледал добре.
...
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
MiseryChastain написа: Всички знаем, че много от явяващите се дори и не отварят новата история, така че.. абсурдно е да мислим, че ще се паднат две теми от нея. (...) Пък и къде е логиката да дадат някоя забутана тема от сорта на Антиосманска съпротива 15-18в.
И пак, и пак, и пак - темите не се ДАВАТ, а се ТЕГЛЯТ. Аз и миналата година обяснявах, че се включва всичко и че вероятността пак да се падне Иван Асен 2 или дори Стамболов е също толкова голяма, колкото тази да се падне ВСВ или която и да е друга тема.
- _sonrisa_
- Флъдзила
За ваше добро - престанете да си правите сметки, на база на това "какво/колко учат другите" и "каква изгода има СУ". Лично съм теглила темите на изпита по история, когато кандидатствах и мога да ви уверя, че няма никакво "шмекеруване". Още повече, че както аз изтеглих две теми от Средновековие, някой може да изтегли две теми от Нова итория.
НО дори и тогава, повярвай те ми, местата за Право ще си се запълнят. Първо - винаги има знаещи хора. Второ - балът се определя от Вашите оценки. И всички да имате 3ки и 4ки, е абсолютно същото като всички да имате 5ци и 6ци. Ако масово оценките са ниски, и баловете ще паднат
НО дори и тогава, повярвай те ми, местата за Право ще си се запълнят. Първо - винаги има знаещи хора. Второ - балът се определя от Вашите оценки. И всички да имате 3ки и 4ки, е абсолютно същото като всички да имате 5ци и 6ци. Ако масово оценките са ниски, и баловете ще паднат
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Чудя се дали и аз да не потвъря също, че темите се теглят и всичко е шанс, но май това няма да промени факта, че половината кандидати "точно тея двете теми няма да са ги учили" в деня на изпита
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хм, дали има тема, в която да няма някаква годишнина?
И още една забележка. СУ си е запълнил местата с пердварителната кампания - има повече изкарали, отколкото има места за кандидатстване с история. Затова сега иде ред на вдигане на бала - който изкара повече на по-неприятни теми, отива по-напред в класирането, а останалите четат в този раздел на форума още една година.
Май БЗНС...
и България, 1908-1913, защото е 100 години от Петото ВНС.

И още една забележка. СУ си е запълнил местата с пердварителната кампания - има повече изкарали, отколкото има места за кандидатстване с история. Затова сега иде ред на вдигане на бала - който изкара повече на по-неприятни теми, отива по-напред в класирането, а останалите четат в този раздел на форума още една година.
Май БЗНС...
Into the endless we ride... 
Някаква идея какъв ще е балът за момче за специалност история тази година? Да речеме наприемр бал 24, дали ще е достатъчен? Вярно, че има и официален изпит, на който може да се вдигне. Успех на всички.
Малко ниско ми се вижда 24 макар и за момчеgghuefrr написа:Някаква идея какъв ще е балът за момче за специалност история тази година? Да речеме наприемр бал 24, дали ще е достатъчен? Вярно, че има и официален изпит, на който може да се вдигне. Успех на всички.
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
последните 2-3 години се разбиха всякакви надежди за логика в изтеглените теми.
Темата може да се падне, ДОРИ да се е паднала миналата година и ДОРИ да се е паднала на предварителния.
Или просто ще прекръстим изпита от "История на България" на "Първата половина на ІХ в. и Иван Асен ІІ".
ПП: Нещо за контролните чу ли се вече?
Темата може да се падне, ДОРИ да се е паднала миналата година и ДОРИ да се е паднала на предварителния.
Или просто ще прекръстим изпита от "История на България" на "Първата половина на ІХ в. и Иван Асен ІІ".
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- goblinwfi
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: goblinwfi
Кандидат-студентите догодина да очакват Първа тема :Териториално развитие и централизация през шървата половина на 9-ти век" . А евентуално втора тема :Териториално развитие и централизация през шървата половина на 9-ти век"Never написа:последните 2-3 години се разбиха всякакви надежди за логика в изтеглените теми.