[КСК 2011] Математика

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър
Специалност: asd
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2011] Математика

Мнение от asdasd »

Тази година на математика 2 ще имали стереометрия? :bounce:
ИзображениеИзображение
We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Още от миналата година няма Математика 1 и Математика 2, както предварителна и редовна сесия.
Има само Математика от Първа кандидат-студентска сесия и Математика от втора, като и двата изпита са с еднаква тежест.
Ето какво се включва в изпита:
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... matematika
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
iprodanov
Пишете, о, братя
Специалност: КН у ФМИ
Курс: втори

Мнение от iprodanov »

Тъй на теория, ама миналата година нямаше стереометрия на последния изпит.
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

На изпита може да се падне индукция, дедукция, биекция, аналитична геометрия... а вие сега за една елементарна задача за стереометрия мрънкате :D
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
аааааа
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление

Мнение от аааааа »

Изключителни прота има тука :). Аз на първия изпит имам 4.15 и почвам Сборника на Чакърян чак сега. Надявам се на повече. Стереометрията ви е най-малкият проблем. Само дано да няма пак като 4 задача от първия изпит по-рано през април :)))
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър

Мнение от asdasd »

brasence написа:На изпита може да се падне индукция, дедукция, биекция, аналитична геометрия... а вие сега за една елементарна задача за стереометрия мрънкате :D
Дрън дрън та пляс.
Половината неща не се учат в училище(аз в МГ и съм имал точно 2 часа аналитична геометрия :lol: , а биекция даже не знам к'во е... другите се сещам ама в частно за едното от часовете по логика :р), това е университет в София, не Магнаурската школа ;)
aaaaaaaaaaaa и аз съм като теб, ама не мисля и да го почвам тоя сборник. Ще разчитам на това което съм изрешавал / ще решим на курса в школо.
thegirl т'ва са празни приказки мацка...
Иначе на мен специално анализа ми е 100 пъти по лесен от стереометрията -,-
ИзображениеИзображение
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

iprodanov написа:Тъй на теория, ама миналата година нямаше стереометрия на последния изпит.
Е то не е задължително да се включва всичко, което се учи в училище, а и не е възможно в 10 задачи.
asdasd написа: thegirl т'ва са празни приказки мацка...
Кое от всичко са празни приказки?
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
brasence
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

asdasd написа:
brasence написа:На изпита може да се падне индукция, дедукция, биекция, аналитична геометрия... а вие сега за една елементарна задача за стереометрия мрънкате :D
Дрън дрън та пляс.
Половината неща не се учат в училище(аз в МГ и съм имал точно 2 часа аналитична геометрия :lol: , а биекция даже не знам к'во е... другите се сещам ама в частно за едното от часовете по логика :р), това е университет в София, не Магнаурската школа ;)
aaaaaaaaaaaa и аз съм като теб, ама не мисля и да го почвам тоя сборник. Ще разчитам на това което съм изрешавал / ще решим на курса в школо.
thegirl т'ва са празни приказки мацка...
Иначе на мен специално анализа ми е 100 пъти по лесен от стереометрията -,-
Всичко това е обеснявано в час и давано по изпити (без биекция в пълния смисъл ). Някъде из форума бях написал, че от сборника на Чакърян дават около 6-7 типа задачи на изпита, останалото е както падне. Така, че трябва да си готов за всичко :bounce:
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър

Мнение от asdasd »

thegirl написа:
iprodanov написа:Тъй на теория, ама миналата година нямаше стереометрия на последния изпит.
Е то не е задължително да се включва всичко, което се учи в училище, а и не е възможно в 10 задачи.
Кое от всичко са празни приказки?
1) Това е тенденция от 2006та насам (първата година с такъв формат на изпита).
2) Всички знаем конспекта ;-)

Я ми намери къде пише за биекция в учебниците за средното и след няколко месеца живот и здраве ще те черпя бири.
ИзображениеИзображение
brasence
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

asdasd написа: Я ми намери къде пише за биекция в учебниците за средното и след няколко месеца живот и здраве ще те черпя бири.
Ако знаеш определенията за множества и изображения, не би трябвало това да ти е проблемът. Ние ги учихме в началото на 8ми,9ти и 10ти клас.
КН правеж

Аватар
asdasd
От дъжд на вятър

Мнение от asdasd »

Дай ми учебник и страница, иначе тц. ;-) Изображенията к'ви ги искаш. джипег, гиф, пиенги?
+ В конспекта това не го видях...
ИзображениеИзображение
brasence
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

asdasd написа:Дай ми учебник и страница, иначе тц. ;-) Изображенията к'ви ги искаш. джипег, гиф, пиенги?
+ В конспекта това не го видях...
Хах и ко , че но го пише. Учи се в средното образование.
Всяка четиризначна таблица (с изключение на тази за СУ) започва именно с това . Повече не ми се спори за това. Всеки учи както реши, но личното ми мнение е че трябва да си готов за всичко . Успех на изпита :)

Жълтата таблица на Регалия 6 - 20-22 страница. Биекцията е частен случай на описаното там.
КН правеж

Аватар
HorusEye
В началото бе словото

Мнение от HorusEye »

И аз решавам от сборника на Чакърян. Алгебрата е точно като за изпита. Сега съм на геометрия и винаги дават такива отвратителни числа като на предварителния 5-та задача. :shock: 2 часа смятам докато стигна до отговора, а всъщност задачата не е трудна.
Аватар
iprodanov
Пишете, о, братя
Специалност: КН у ФМИ
Курс: втори

Мнение от iprodanov »

Мда, тая задачка как не съм объркал сметките и аз не знам. :bounce:/117
Аватар
cReoLiN
В началото бе словото

Мнение от cReoLiN »

Не знам защо този конспекти постоянно thegirl го пуска при положение, че от тази година изпитите вече са 2 - не ми е ясно как предишната година е нямало математика 1 и 2. Както и да е, и без това всички тези изпити са пълна глупост - математика 1, математика 2, предварителен, следварителен - какъв е смисъла да ги обособяват така, при положение, че всички са с еднаква тежест ? Освен това смятам, че на всички е пределно ясно, че стереометрия НЯМА да има - погледнете всички 3-ти изпити от предишните години и ще разберете.

Освен това може в 10 задачи да се провери ако не целия материал от конспекта, то поне на 90%. Какво пречи в 1 задача по стереометрия да ти наблъскат аритметична зависимост, изследване на функция, някакви теореми от самата стереометрия, тригонометрично уравнение и какво ли още не ?
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”